שתף קטע נבחר

בירושלים עוקבים: "למשט יהיו עוד קשיים"

שר החוץ הטורקי ביקש לשקול מחדש, במשרד החוץ מחפשים עוד רוח נגדית ומזכירים את העיכובים "שהם לא סוף פסוק"

בירושלים מקווים שדבריו של שר החוץ הטורקי מרמזים על התפתחות חיובית. "לא ניפול מהכיסא אם יחליטו להקדים או לדחות את המשט. אנחנו מוכנים לכל התרחישים", אמרו אמש (יום ב') ל-ynet גורמים בירושלים, בעקבות קריאתו של אחמט דבוטאולו למארגני המשט לרצועת עזה לשקול מחדש את תוכניותיהם.

 

אותם גורמים, שמעורים בתוכניותיהם של הארגונים שיזמו את המשט, סיפרו כי שינויי העמדות התכופים נובעים בעיקר מסיבות לוגיסטיות. כמו כן, הם ציינו כי בישראל נערכים להגעת 15 ספינות שעליהן כ-1,500 פעילים. "יש דחיות כל הזמן. בהתחלה דיברו על סוף הסתיו, אחר-כך סוף פברואר, אחר-כך ביום הנכבה ב-15 במאי, ביום השנה למשט הקודם, וזה לא סוף פסוק", אמרו.


ה"מרמרה" אחרי השיפוץ. מוכנה למשט הבא

 

בירושלים מעריכים כי מארגני המשט מתקשים לעמוד ביעד שהציבו לעצמם, מבחינת כמות הספינות שיגיעו לעזה במסגרת המשט. "הם יכולים לצאת למשט עם שמונה ספינות, אבל הם רוצים לפרוץ את הסגר וסבורים כי יהיה להם סיכוי גבוה יותר עם יותר ספינות".

 

מלבד IHH, עוד שני ארגונים גדולים מעורבים ביוזמת המשט - "Free Gaza" Movement" ו-"European Campaign". בנוסף, ישנם כמה ארגונים קטנים המפוזרים ברחבי העולם. "הם רוצים להפליג ביחד, ולהפגין חזית בינלאומית. לשם כך הם מנסים להביא גם נציגים מדרום אמריקה ואסיה על מנת להראות שהם פעילים לא רק בטורקיה, יוון וכמה מדינות באירופה, אלא שמדובר במיזם נרחב וחוצה גבולות".

 

"לא נצליח למנוע הפלגה"

בינתיים, בהתבסס על הצהרותיהם של מארגני המשט ומידע מודיעיני, סבורים בירושלים כי הספינות שישתתפו במשט יפליגו ממספר נמלים בעולם ויחברו באגן הים התיכון המזרחי ומשם הן ישוטו יחדיו לכיוון עזה.

 

לפי הדיווחים האחרונים, בנוסף ל"מרמרה" שתיקח חלק במשט ויכולה לשאת בין 700-600 אנשים, יוזמי המשט רכשו ספינות קטנות עבור 80-30 איש ויאכטות ממונעות וספינות משא עם ציוד הומניטרי.

 

בחודשים האחרונים הפעיל משרד החוץ את נציגויותיו בעולם כדי להסביר את משמעותו וחשיבותו של המשך הסגר הימי על עזה ושניתן להעביר סיוע לפלסטינים בדרכים אחרות. נראה כי בשבועות האחרונים מאמצים אלו נשאו פרי, בעקבות שורת התבטאויות של דמויות בולטות בקהילה הבינלאומית, ביניהן מזכ"ל האו"ם באן קי-מון, אשר קראו נגד המשט והזהירו את אזרחי מדינותיהן שלא לקחת בו חלק.

 

"המטרה היא לא רק לנסות ולמנוע את ההפלגה, שזה יעד שאפתני שלא בטוח נוכל לעמוד בו. אחרי הכל צריך לזכור שלא מדובר בחבורה של מחבלים. יש גם חברי פרלמנט פעילים בעולם שהצהירו כי ישתתפו. אם נצליח ליצור רוח חזיתית נגד המשט, תהיה לנו סביבה מדינית נוחה יותר לפעול בה", אמרו הגורמים בירושלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פעילים מתכוננים למשט
חגיגות ליד ה"מרמרה" עם שובה
צילום: AFP
מומלצים