שתף קטע נבחר

צילום: AP, Getty Images imagebank

נוטשים את סוריה: 1,200 נמלטו הלילה לטורקיה

ראש ממשלת טורקיה ארדואן אמר שלא ינעל את שערי ארצו בפני הפליטים הסורים, ובכך נתן כנראה את האות לזרם ההמוני של פליטים, שמספרם כבר הגיע ל-1,777. "הצעת גינוי נגד משטר אסד לא תקדם כל דיאלוג או הסדר פוליטי", נימקה רוסיה את התנגדותה להצעת הגינוי שיזמו דיפלומטים מערביים במועצת הביטחון

הממשלה באנקרה לא התנגדה וזרם הפליטים ממשיך לעלות: 1,200 אזרחים סורים חצו הלילה (יום ה') את הגבול ונכנסו לשטח טורקיה. כך מסרו גורמים בעיר הגבול הטורקית חטאי. בכך עלה מספר הפליטים הסורים שהגיעו לטורקיה ביומיים האחרונים ל-1,777.

 

 

צלם של סוכנות הידיעות AP באזור הגבול בין טורקיה לסוריה סיפר כי הבחין בעשרות פליטים נוספים בצד הסורי הנערכים לחציית הגבול. לדבריו, בצד הטורקי ממתינים אמבולנסים כדי להעביר את הפצועים הסורים לבתי חולים.

 

ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, אמר אתמול כי ארצו לא תסגור את שעריה בפני הפליטים הסורים אם יזדקקו לעזרתה. הרשויות בטורקיה דיווחו שיותר מ-30 סורים שנמלטו מהקרבות בצפון סוריה אושפזו בבתי חולים טורקיים אחרי שנפצעו בעימותים בארצם, ואחד מהם מת מפצעיו.

 

מועצת הביטחון של האו"ם שוב לא הגיעה הלילה להסכמה על אישור הצעת ההחלטה המגנה את סוריה בשל הרג האזרחים על ידי כוחות הביטחון של הנשיא בשאר אסד.

עם זאת, דיפלומטים בניו-יורק אמרו כי הצעת ההחלטה תעלה להצבעה במועצת הביטחון עד לסוף השבוע. החשש שרוסיה תנצל את זכות הווטו שלה ותסכל את המהלך עדיין ממשי.

 

ויטלי צ'ורקין, שגריר רוסיה באו"ם אמר הלילה כי ארצו לא תתמוך בהצעה המגנה את אלימות המשטר הסורי.

כך דיווח העיתון "ניו יורק טיימס". "איננו משוכנעים שזה יכול להביא לדיאלוג או להסדר פוליטי", אמר השגריר הרוסי. לדבריו, "אנחנו חוששים שתהיה לזה דווקא השפעה הפוכה". 


אלימות קשה. סורי שאושפז בבית חולים בעיר הטורקית חטאי (צילום: AFP)

 

דיפלומטים באו"ם אמרו שרוסיה, בעלת ברית קרובה לסוריה, מנצלת את המצב בלוב כדי להצדיק את התנגדותה לפעולה בסוריה ואת טענותיה שהתערבות נאט"ו בלוב - תחת מנדט האו"ם להגן על אזרחים - הרחיקה לכת ועלולה להגיע לידי מצב של קיפאון ממושך.  

 

גם הודו וברזיל מסרבות לגנות את סוריה

רוסיה אינה המדינה היחידה שמתנגדת לגינוי הסורי, ולדעתה שותפות חברות נוספות במועצת הביטחון כמו דרום אפריקה, הודו וברזיל.

 

מנגד, שגרירת ארה"ב באו"ם, סוזן רייס, אמרה כי כמה מהמדינות החברות במועצת הביטחון משתמשות במקרה של לוב כתירוץ להתנגד להחלטת הגינוי נגד אלימות משטרו של בשאר אסד. "אנחנו נהיה בצד הנכון של ההיסטוריה", אמרה רייס.

 

כמו כן, דיפלומטים בריטים וצרפתים אמרו כי הם שינו את השפה של הצעת הגינוי המקורית כדי שלסין ורוסיה לא יהיה נימוק לסכל אותה פוליטית.

 

מאז תחילת המהומות בסוריה לפני כחודשיים נהרגו לפי הערכת ארגוני זכויות אדם יותר מ-1,300 בני אדם. אלפים נוספים נפצעו ונעצרו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברחו מאלימות המשטר. פליטות סוריות בטורקיה
צילום: רויטרס
פתח את שערי ארצו. ארדואן
צילום: רויטרס
"נהיה בצד הנכון של ההיסטוריה". שגרירת ארה"ב באו"ם רייס
צילום: רויטרס
מומלצים