שתף קטע נבחר

ניו-יורק: "לא הוכח שאל-ג'זירה סייעה לחיזבאללה"

בית משפט אמריקני דחה תביעה של ישראלים, שטענו כי שידורי הרשת הקטארית בימי מלחמת לבנון השנייה סייעו לפעילי חיזבאללה לכוון את ירי הרקטות לעבר יישובי הצפון. "אין ראיות שהמשגרים צפו בדיווחים", קבעה השופטת

כלי תקשורת ישראליים וזרים נמנעו בימי מלחמת לבנון השנייה מלדווח על מקום נפילתן של הרקטות שנורו על יישובי הצפון, אולם לרשת "אל-ג'זירה" זה לא הפריע. לפני כשנה תבעו את הרשת הקטארית כמה עשרות ישראלים שנפגעו ישירות או בעקיפין מהירי, בטענה כי עזרה לחיזבאללה לכוון את המשגרים, אולם השבוע דחה בית המשפט האמריקני את עתירתם בטענה כי "אין הוכחות לסיוע מכוון".

 

בעתירה שהגישו התובעים הישראלים, בהם בעלי אזרחות אמריקנית וקנדית, לבית משפט פדרלי בניו יורק, טענו כי "אל-ג'זירה" סייעה לארגון טרור בכוונה תחילה. לטענתם, העובדה כי הרשת דיווחה בשידור חי ובפירוט רב על האתרים בהם פגעו הרקטות ששיגרו פעילי חיזבאללה, אפשרה להם לשגר בצורה "יעילה" יותר.


פגיעת קטיושה בחיפה בימי המלחמה. כיוונו על סמך השידורים? (צילום: AP)

 

התובעים, שדרשו תשלום פיצויים בסך 1.2 מיליארד דולר, סיפרו בעתירתם כיצד נפצעו כתוצאה ממטח הטילים או כיצד איבדו את קרובי משפחתם בעקבות הירי. אחת מהם ציינה בתלונתה כי הפילה את עוברה בעקבות פגיעת רקטה סמוך לביתה, ואחר העיד כי ראה את אשתו "נקרעת לגזרים" בפיצוץ.

 

עם זאת, השופטת קימבה ווד, החליטה לדחות את התביעה - מאחר

שתושבי הצפון לא הצליחו להוכיח כי "אל-ג'זירה" התכוונה לסייע לחיזבאללה. "התובעים לא הציגו ראיות המוכיחות כי הנתבעת ידעה כי היא מספקת עזרה כלשהי לחיזבאללה", ציינה ווד, "אין הוכחות לכך שפעילי חיזבאללה אפילו צפו בשידורי הרשת".

 

כ-4,000 נפילות של רקטות וטילים נרשמו באזור הצפון במהלך 33 ימי המלחמה - 901 מתוכם באזורים מיושבים. על פי נתוני פיקוד העורף, הירי גבה את חייהם של 52 בני אדם, וגרם לפציעת של למעלה מ-4,000 איש.

 

Read this article in English 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלעד הר שלג
נפילת רקטה בקריית אתא (ארכיון)
צילום: גלעד הר שלג
מומלצים