שתף קטע נבחר

שרי הקבינט הצביעו: לעצור את המשט בנחישות

מארגני המשט לעזה הכריזו באתונה כי למרות הקשיים המשט ייצא לדרך בתוך כמה ימים. הקבינט קיבל החלטה למנוע "בצורה נחושה" את הגעת המשט לעזה. השר שטינייץ: "הפרובוקציה הזו תיעצר בזמן ובדרך הנכונה"

בקבניט המדיני-ביטחוני הצביעו הבוקר (יום ב') השרים בעד החלטה למנוע את הגעת המשט המתוכנן לחופי עזה. צה"ל הוסמך למנוע את הגעת המשט "בצורה נחושה", אך שתמנע פגיעה בנפש. בנוסף, החליטו השרים שישראל תמשיך לנסות למנוע את קיומו של המשט בדרך דיפלומטית. מנגד, מבהירים מארגני המשט כי למרות הקשיים, הם ייצאו לדרך בימים הקרובים.

 

ברקע דו"ח מבקר המדינה הצפוי על ההיערכות למשט הקודם וקבלת ההחלטות, הפעם כונס הקבינט לישיבות ממושכות, גם אתמול. שר האוצר יובל שטייניץ, חבר הקבינט, אמר כי "הפרובוקציה הזו תיעצר בזמן ובדרך הנכונה". לדבריו, "צה"ל עצר גם את המשט הקודם לפני שנה, וחיל הים וצה"ל מוכנים הפעם הרבה יותר טוב, ללא ספק".

 

מנגד, הבהירו המארגנים כי למרות הקשיים הם לא מתכוונים לוותר על המשט. במסיבת עיתונאים שערכו באתונה אמר הנציג היווני של מארגני המשט כי "אנחנו לא נגד מדינת ישראל, אנחנו נגד המדיניות של הממשלה בישראל". לדבריו, "אנחנו מקווים שמאחורי הסיבות הטכניות שמעכבות אותנו לא עומדת ממשלת ישראל".

 

הישראלי לשעבר דרור פיילר, שעומד מאחורי "התנועה לשחרור עזה" בשבדיה, לא היסס לשלוף את זכר השואה: "אחרי השואה התפתחו שני סוגים של יהודים: סוג אחד אמר שבגלל הניסיון הנורא שלנו נעשה כל שביכולתנו בכדי לא לתת לזה לקרות שוב, וסוג שני אמר לא ניתן לזה לקרות לנו שוב".

 

על פי ההערכות בישראל, לא יותר משבעה כלי שיט יקחו חלק במשט לרצועה, כשעליהם יהיו כמה מאות פעילים. היקף הפעילות קטן באופן משמעותי מקנה המידה המקורי.

 

אמש נודע ל-ynet כי פרט למרמרה שתישאר בטורקיה, שש ספינות נוספות מעוכבות על-ידי רשויות הנמל ומשמר החופים ביוון. קודם לכן הודיעו מארגני המשט כי המדינה הים תיכונית אוסרת גם על הספינה "תעוזת התקווה",

שרבע מנוסעיה יהודים, לצאת לדרך בטענה כי "אינה כשירה".

 

אולם "הסיבות הטכניות" שלהן מיוחסים העיכובים, הן ככל הנראה רק תירוץ - והקשיים במשט, לפי הגורמים בירושלים, הם פרי עבודתם של מספר ארגונים בניצוחו של משרד החוץ. כמו כן, הזהירה ישראל עיתונאים זרים כי אם ישתתפו במשט לעזה, יופעלו נגדם שורה של סנקציות, בהן הרחקה מישראל למשך עשר שנים.

 

המארגנים טענו כי בזכות המשט ישראל גמישה יותר כלפי עזה, ופיילר אף התייחס להודעה ישראלית נגד השתתפות עיתונאים זרים במשט, "היאוש של ישראל נראה, היא מרחיבה את המצור לעיתונות החופשית הבינלאומית - מי יעצור אותם, אם לא העיתונאים שכאן? אנחנו אומרים לא להיכנע ללחץ הישראלי - להראות להם כי עיתונות חופשית היא באמת חופשית".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משט קטן בהרבה מהתכנון המקורי
צילום: AFP
השתמש בזכר השואה. דרור פיילר
צילום: Bea Feiller
מומלצים