שתף קטע נבחר

בזק בינ"ל מתחילה לפרוס כבל תת-ימי

בזק בינלאומי החלה בפרישת כבל תקשורת תת ימי מחופי תל אביב לאיטליה. זה יהיה הכבל השני שמחבר את ישראל לעולם, ובשנה הקרובה היא תקים כבל שלישי. השימוש בכבל יוצע גם לספקיות אחרות

כפי שדיווחנו בנובמבר, בחודשים האחרונים החלה בזק בינלאומי בהקמת כבל תקשורת תת ימי בינלאומי, בשיתוף פעולה עם חברת אלקטל שפורשת את הכבל מתל אביב לבארי שבאיטליה, והקיבולת שלו היא 7.2 טרהבייט - פי שניים ממה שמציעה מד נאוטילוס האיטקלית. באמצע 2012 מתוכנן כבל נוסף שיהיה גיבוי לכבל הנוכחי של בזק בינלאומי.

 

החברה הודיעה בחודש נובמבר שתניח את הכבל התת-ימי בעלות של מאה מיליון דולר; מדובר בקו התקשורת הראשון לעולם החיצון בבעלות ישראלית - והיחיד מלבד מד-נאוטילוס, שעליו מצטופפות כל ספקיות האינטרנט בישראל.


הצינור שדרכו יעבור הכבל הציוני (צילום: אהוד קינן)

 

"אינטרנט זה כמו חמצן, זה לא שירות, זו דרך חיים", אמר איציק בנבנישתי, מנכ"ל בזק בינלאומי. "אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו מצב תיאורוטי שתקלה תשבית את המדינה". בבזק בינלאומי צופים גידול בביקוש לחיבור לרשת ב-33 אחוזים בשנה בחמש השנים הקרובות. כניסתם של טכנולוגיות UFI של הוט ו-NGN של בזק, וגידול קצב האינטרנט בבתים, מצריך תשתית בקיבולת גדולה יותר.

 

אייל צפריר, סמנכ"ל הטכנולוגיה של החברה, סיפר שעבודות החפירה בחופי תל אביב הסתיימו אמש (ב'). בחודש ספסטמבר תגיע אוניה שתשוט מתל אביב לאיטליה לאורך מסלול של 2,297 קילומטרים ותפרוש את הכבל מתחת למים. להערכתו של בנבנישתי התוכנית היא לסיים את הנחת הכבל וחיבורו עד סוף השנה או בתחילת 2012.

 

כבלים נפגעים מדיג ומעוגן שמטילות ספינות. לפיכך הכבל יקבר בעומק של מטר וחצי בקרקעית הים, עד עומק של 1,300 מטר מתחת לפני הים. כשעוברים לעמוקים - כלומר כשעומק הים נמוך מ-1,300 מטר הכבל פשוט יהיה מונח על קרקעית הים.


לא יכלו לשים שלט קטן "אינטרנט"? (צילום: אהוד קינן)

 

 

7 מיקרון של חיבור לאינטרנט

הסיב האופטי, בכבל שניתן לראות בתמונה, הוא בעובי 7 מיקרון בלבד שדרכם עוברת כל התקשורת הבינלאומית (בעיקר שיחות טלפון ואינטרנט), והכבל עצמו מוגן ומסוכך. מחוף הים הכבל מתחבר לתחנות נחיתה ומשם ל"צמתי האינטרנט", מרכזים שדרכם עוברת כל תעבורת הרשת בעולם.

 

בנבנישתי אומר שהחברה לא בהכרח תפסיק לעבוד עם מד נאוטילוס בשביל לספק לעצמה תשתית ותבחן את התנאים בהתאם לשוק. והמתחרים? "אנחנו מציעים לכל מי שרוצה לעבוד עם הכבל שלנו", אמר בנבנישתי. להערכתו החברה תחזיר את ההשקעה בגובה של מאות מיליוני שקלים, בתוך כחמש שנים.

 


חתיכה מהכבל (מימין) ומפתח (צילום: אהוד קינן)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כזה, רק ממש ארוך
צילום: אהוד קינן
מומלצים