שתף קטע נבחר

בקיץ הזה תאכלו סלט: 7 מתכונים קלילים

החום מציק והבטן מקרקרת אבל ממש לא מתחשק לכם להרכיב ארוחה של כמה מנות, למה שלא תכניסו הכל לקערה אחת, תוסיפו רוטב ותערבבו? הנה 7 מתכונים לסלטים - לבחירתכם עם ירקות, גבינות, דגים ובשרים - שיצננו לכם את היום

הקיץ הישראלי לא קל לרובנו, החום הכבד, הלחות המציקה והבטן שנדמה שבתקופה הזו רגישה לכל דבר - מאכלים שבחורף קורצים לנו, הופכים לסיוט קולינרי בקיץ. לכן, הפיתרון המושלם לארוחה משביעה שיש בה הכל הוא הסלט, שיכול היות מוגש קר או חם ורק מעצם שמו נשמע קליל ומושלם ליום לוהט.

 

לכבוד השרב הכבד שצפוי להמשיך בתקופה הקרובה, אספנו עבורכם שבעה מתכונים לסלטים שכולם יאהבו לאכול - עם ירקות, עם גבינות, עם דגים ועם בשרים. שיהיה בתיאבון.

 

סלט סנט מור חושני לקיץ

"בקיץ, הילדים בחופש וכל מה שבא לך זה להכין להם משהו טעים, מהיר, וקליל. שילוב בין חמוץ, מתוק, חריף ומלוח הוא אתגר, לא פשוט. אבל כשיודעים איך לעשות זאת אפשר לכבוש את ליבה וקיבתה של כל אישה. שיא העונה נמצא במנגו, וזה הטעם שמזכיר לי תמיד מה זה קיץ: קרירות מתקתקה בתוך הקיץ החים, לחות ורכות" - שף מוקי בכרך, "הגן השקוף".

 

המרכיבים:

1/2 קילו עלי בייבי תרד, שטופים היטב

3 מנגו בינוני, קלופים ופרוסים לפרוסות דקות

150 גרם חמוציות

100 גרם פקאן סיני

1 גבינת סנט מור מפוחמת, פרוסה לטבעות בעובי של כ-1/2-1 ס"מ

20 עלי נענע

לרוטב:

2 כפות שמן זית

4 כפות סילאן

3 כפות חומץ בלסמי

מלח גס

פלפל גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את טבעת הגבינה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משוח קלות בשמן זית, ומתיכים אותם בטוסטר או בתנור בטמפ' של 180 מעלות לכ-5 דקות.
  2. מערבבים יחד את חומרי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מניחים בקערה את עלי הבייבי, הנענע, החמוציות ופלחי המנגו, שופכים מעל את הרוטב. מפזרים את הפקאן הסיני לקישוט מעל ומניחים את הגבינה. מתבלים עם פלפל ומלח.
  4. המלצה להגשה: חותכים לחם קסטן או בגט לפרוסות, קולים אותו בתנור עם שמן זית. את הסלט מניחים בעדינות על הלחם/באגט.


סלט סנט מור - ירקות, פירות וגבינות 

 

סלט "פטטה אמריקנה"

מתכון של שף איציק אלבז, "פאפא מישל" אודיסיאה

 

המרכיבים: 

בטטה גדולה, חתוכה לרצועות או עלים בעזרת קולף

חופן עלי בייבי

חופן עלי חסה צעירים

100 גרם אגוזי מלך טבעיים, שלמים

100 גרם צנוברים

שמן זית

פלפל שחור גרוס

רוטב צ'ילי

 

אופן ההכנה:

  1. מקפיצים את רצועות הבטטה במעט שמן זית.
  2. מסדרים בקערה את עלי החסה והבייבי ומניחים את הבטטה מעל.
  3. מקפיצים במחבת את הצנוברים ואגוזי מלך למשך 2-3 דקות ומניחים מעל הסלט.
  4. מתבלים ברוטב צ'ילי ומעט פלפל שחור גרוס.

 

סלט קוט ד'אזור (Côte d'Azur)

"האסוציאציה הראשונה שלי לסלט קייצי היא הריביירה הצרפתית, יושב בבית קפה פינתי עם משב רוח בריח של ים וטועם את הנוף הפריך דרך הדג שמתמזג עם רוטב הדיז'ון החרדלי-מתקתק" - שף קטלקין, "פוגאטה".

 

המרכיבים (ל-6 אנשים)

לסלט:

חסה מסולסלת

חופן נבטים

2 כוסות עגבניות שרי, חצויות לשניים

אגס שלם, פרוס

6 פילה דג ברבוניה

בלילה לדג:

כף קמח

כפית פפריקה

קורט מלח

כפית כמון

לרוטב:

1/2 כוס מיץ לימון טרי 

שן שום כתושה 

1/2 כפית חרדל דיז'ון

קורט מלח

קורט פלפל שחור

כפית דבש

100 מ"ל שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את מרכיבי הבלילה עד לקבלת תערובת אחידה ומשרה בה את הדג, לפחות שעתיים טרם ההכנה.
  2. סופגים את הבלילה מהברבוניות ומטגנים עד לקבלת כיסוי זהוב לדג. 
  3. מערבבים את מרכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. קורעים את החסה לתוך קערה, עליה מניחים את עגבניות השרי ואת פלחי האגס, ויוצקים את הרוטב מעל לסלט.
  5. מניחים את הנבטים מעל לסלט ומעליהם את נתחי הדגים על מנת שיספגו את הטעם ויתרככו מעט.


סלט קוט ד'אזור - סלט שמוגש עם ברבוניות, טעם של חו"ל

 

סלט חסה ונתחי סלמון

"בקיץ החם והלוהט הכי קל, לאכול ולבשל, דגים. בכלל סלט יכול להוות מנה עיקרית לכל דבר, ובמיוחד בקיץ הישראלי" - מאסטר שף אורן נץ, "TOP דוראן".

 

המרכיבים:

2 ראשי חסה אמריקנית, חתוכים לקוביות גסות

2 כוסות (300 גרם) עגבניות שרי, חתוכות לרבעים

פלפל חריף, קצוץ

כוס כוסברה, קצוצה

כוס נענע, קצוצה

כף ג'ינג'ר, כתוש

מיץ לימון מ-3 לימונים

50 מ"ל שמן זית

600 גרם קוביות דג סלמון חתוכות לקוביות בגודל 2X2

 

אופן ההכנה:
  1. מקפיצים את נתחי הדג במחבת כ-2 דקות ומניחים בצד.
  2. מערבבים את החסה עם עגבניות השרי, הנענע והכוסברה. מוסיפים את מיץ הלימון, שמן הזית והג'ינג'ר ומערבבים קלות. מוסיפים פלפל חריף ומלח לפי הטעם. מוסיפים את נתחי הסלמון מערבבים יחד ומגישים כסלט חם או קר.


סלט חסה ונתחי סלמון - מוגש חם או קר 

  

אינסלטה

"גם בטוסקנה, למרות המוניטין הפחממתי של האיטלקים, מקפידים על חלבונים עשירים כמו בשר אווז. למרות שאווז עם תפוז יוצר אסוציאציה מזרחית או אסייתית, המתכון מבוסס על השראה של כרמים באיטליה ומבטא את המשמעות המלאה של המילה 'אינסלטה' (=סלט) האיטלקית" - שף איציק אלבז, "פאפא מישל" אודיסיאה.

 

המרכיבים:

עלי בייבי

500 גרם חזה אווז מעושן, פרוס לרצועות דקות ואחידות

פלפל אדום פרוס לרצועות

פלפל צהוב פרוס לרצועות

חופן נבטים

100 גרם אגוזי מלך שלמים

100 גרם ערמונים שלמים

סילאן

שמן זית

לרוטב:

4 פלחי תפוז ללא העור

מעט מלח

מעט פלפל שחור גרוס

2 כפות רוטב סויה

כף שמן זית

מעט חרדל דיז'ון

 

אופן ההכנה:
  1. מקפיצים על מחבת עם מעט שמן זית את האגוזים והערמונים לכ-2-3 דקות. מצננים.
  2. מערבבים את מרכיבי הרוטב את הרוטב.
  3. מניחים בקערה את עלי הבייבי והנבטים, חזה האווז והפלפלים, מוסיפים את הערמונים והאגוזים ומערבבים הכול יחד. 
  4. יוצקים את הרוטב על הסלט 2 דקות לפני ההגשה.

 

חזה עוף ושעועית מוקפצים ברוטב טריאקי

"ימי הקיץ החמים לא מאפשרים לנו לבשל ממש לעומק, ואנו דורשים דברים זמינים ומהירים להכנה, את המתכון הזה אני זוכר שהייתי מכין לעצמי כרווק ואחר כך לילדים כשהיינו חוזרים מהים- הקפצה פשוטה בלי הכנה מוקדמת מדי".

 

המרכיבים:

600 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות

שני חופנים של שעועית ירוקה עדינה

2 בצלים סגולים בינוניים, פרוסים לרצועות

2 כרשים, פרוסים לרצועות

סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות

כוס כוסברה, קצוצה גס

מיץ מלימון 1

150 מ"ל רוטב טריאקי

 

אופן ההכנה:

  1. חולטים את השעועית במים רותחים לשתי דקות ומסננים.
  2. מקפיצים את חזה העוף במחבת למשך 2 דקות ומניחים בצד.
  3. מקפיצים את הבצל והכרישה ל-2 דקות ומוסיפים את הפטריות ומקפיצים כדקה נוספת. מוסיפים למחבת את השעועית ורוטב הטריאקי ומיץ הלימון וממשיכים להקפיץ עוד 2 דקות. מוסיפים את קוביות החזה והכוסברה וממשיכים להקפיץ כדקה נוספת - משלימים טעם עם טריאקי ומיץ לימון.


חזה עוף ושעועית מוקפצים ברוטב טריאקי - הכי קל וטעים

 

ארוחת חליסקו

"את הקיץ האחרון ביליתי בחליסקו במכסיקו, שם הטורטיות הן מעדן נגיש וקליל לתקופת הקיץ החמה. הרכבתי ארוחת קיץ קלה שיכולה בקלות לקבל ניחוח ישראלי, עם נגיעות מכסיקניות. יכול לשמש כמנה ראשונה או עיקרית" - שף קטלקין, "פוגאטה".

 

המרכיבים:

1 חבילת טורטיות

שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

תימין, לפי הטעם

2 כפיות רוטב סויה

1 פלפל אדום, פרוס לרצועות

1 פלפל צהוב, פרוס לרצועות

1 פלפל ירוק, פרוס לרצועות

1 בצל סגול

200 גרם פילה בקר, פרוס לרצועות

1 אבוקדו

חופן נבטים

חופן עלי בייבי

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הטורטיות בתבנית משומנת קלות בשמן זית. בוזקים על הטורטיות מעט שמן זית ותימין, את התבנית מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות למשך 2 דקות עד שהטורטיות מוזהבות.
  2. מקפיצים בווק את 3 סוגי הפלפלים והבצל עם סויה ומעט תימין למשך 3 דקות.
  3. מוציאים את הירקות לקערה נפרדת, משאירים את הנוזלים בווק ומקפיצים את רצועות הבשר ל-2 דקות נוספות, מצרפים את הירקות חזרה ומחצית מכמות הנבטים ומקפיצים לדקה נוספת.
  4. מניחים על הטורטייה את עלי הבייבי, מעל את תערובת הבשר עם הירקות, מפזרים את מחצית מכמות הנבטים שלא הוקפצו במחבת והאבוקדו מעל התערובת. ניתן להשלים עם רוטב סלסה / פלפל חריף / טבסקו, לפי הטעם.

 

 

 


פורסם לראשונה 01/08/2011 09:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים