שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    קרוב למזרח הרחוק: סלטים אסייתיים
    החום הבלתי נסבל שלח את מיכל וקסמן אל המטבח, להכין ארוחות קלילות וצוננות עם טעם של ארצות רחוקות וחופים שאין בהם מדוזות. התוצאה: שני סלטים אקזוטיים קרירים

    לפעמים אני שוכחת שבעצם אני נשואה לירושלמי. עם כל הסטייל והשליטה בטרנדים ובמוקדי בילוי תל-אביביים - האיש שלי, בעברו הלא כל-כך רחוק, ירד מההרים. מדי שנה, איפשהו באמצע יוני, הוא מתחיל לנבול ולגלות חוסר שקט, שהולך ומתגבר בואך יולי-אוגוסט וחוזר לעצמו רק אי-שם בסוף ספטמבר.

    כל שנה הוא נשבע מחדש, בעודו מנגב את ההבל שהצטבר על עדשות המשקפים שלו, שזהו, זה הקיץ האחרון בהחלט שאנחנו כאן. בשנה הבאה נבלה את הקיץ כולו במקום קריר: שוודיה, איסלנד ובעצם למה לא אלסקה?

     

    השנה החליט לעשות מעשה. אחרי בדיקות וחיפושים חזר עם בקתה קטנה וחביבה מעץ, מטרים ספורים משפת האגם בטירול האוסטרי. נחלון פרטי זורם ממש בפתחה והאזור כולו מבטיח פסגות מושלגות, קרחונים פעילים ומערות קרח צוננות גם באוגוסט. אז אחרי מחנות הקיץ, הקייטנות וכל שאר פעילויות הקיץ המיוזעות, ממש מעבר לסיבוב, מחכה לנו הבטחה אוסטרית קרירה ומנחמת. עד אז אנחנו כאן. מזיעים ומקטרים או מסתגרים במזגן ומתנחמים בארוחות קלילות וצוננות עם טעם של ארצות רחוקות וחופים שאין בהם מדוזות.

     

    סלט ירקות אסייתי

    בבסיס זה סלט של ירקות עם גוון טעם יפני שבא מכיוון הרוטב. את כל החומרים האסייתיים אפשר להשיג על מדפי האוכל האסייתי בסופרמרקטים וברשתות הטבע. אפשר לאלתר ולהוסיף לירקות גם אטריות אורז או סובה מבושלות ומצוננות ולערבב גם אותן עם הרוטב. אפשר גם להגיש עם סשימי של דג או חזה עוף בגריל או במחבת ליד - תלוי מה גודל הרעב.

     

    לסלט:

    2-3 גזרים בינוניים

    2-3 מלפפונים

    2 חופנים נדיבים של נבטי שעועית (נבטים סיניים)

    חופן תרמילי אפונה סינית, עם או בלי גרגרים בפנים (כזו שאפשר לאכול את התרמיל)

    1 פלפל צ'ילי אדום

    2 בצלים ירוקים, החלק הירוק בלבד

    עלים מ-5 גבעולי נענע

    צרור קטן של כוסברה

    לרוטב:

    4 כפות סויה

    1 כף מיסו לבן

    2 כפות מירין (יין אורז יפני לבישול)

    1 כף חומץ אורז

    1 כף שמן שומשום

    2 כפות שמן זית

    1-2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ קטן מאוד או מגורר בפומפייה

    1 שן שום קטנה כתושה



    אפונה סינית ועוד ירקות נפגשים בצלחת אחת (צילום: מיכל וקסמן) 

     

    אופן ההכנה:

    1. מקלפים את הגזרים. חותכים את הגזרים והמלפפונים למקלות דקים בעזרת סכין ז'וליין. חותכים את תרמילי האפונה למקלות בעזרת סכין. קוצצים נענע, כוסברה ובצל ירוק. פורסים את הצ'ילי לפרוסות דקיקות. מוסיפים נבטים ומערבבים.
    2. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומערבבים היטב על ידי ניעור.
    3. יוצקים את הרוטב על הירקות. מערבבים ומגישים מייד כתוספת לבשר או דגים או כארוחה קלה בפני עצמה.


    סלט ירקות אסייתי (צילום: מיכל וקסמן) 

     

    סלט פפאיה ירוקה

    קלאסיקה של המטבח התאילנדי. יש בסלט שילוב מרענן ומגרה של ריח, צבע, טעם ומרקם. לא קל להשיג פפאיות ירוקות, שכשמן כן הן – פפאיות רגילות לגמרי שעוד לא התחילו להבשיל. אפשר להשיג אותן בדוכן של משק שוורצמן בשוק הנמל בתל אביב אבל צריך להזמין מראש כדי שיקטפו לכם לפני שמבשילות. תל אביבים שידרימו לאזור נווה שאנן יוכלו לקנות פפאיות ירוקות בדוכני הפירות האסייתיים שפזורים שם. אפשר גם למצוא אותם אצל ירקנים משוכללים ובחלק מרשתות הטבע. אם נפלה לידיכם אחת כזאת, שווה להשקיע ולהפוך אותה לסלט.

     

    המרכיבים:

    לסלט:

    1 פפאיה ירוקה גדולה, טרייה ומוצקה מאוד

    1 חופן נדיב של כוסברה קצוצה

    1 בצל ירוק, רק החלק הירוק, קצוץ דק

    1 חופן של בוטנים קלויים, קלופים וכתושים

    לרוטב:

    1 שן שום קטנה כתושה

    1 צ'ילי אדום טרי פרוס דק מאוד

    1/2 1 כפיות סוכר דקלים (אפשר להמיר בסוכר קנים חום)

    מיץ מ-1 ליים שלם סחוט טרי (עכשיו העונה אז שווה להשקיע. אם לא מוצאים, גם לימון יעבוד)

    3 כפות רוטב דגים תאילנדי

    1 כפית שמן שומשום

    זרעים סחוטים מעגבנייה בשלה מאוד


    בדרך לסלט - פפאיה, צ'ילי ועוד חברים (צילום: מיכל וקסמן) 

     

    אופן ההכנה:

    1. חוצים את הפפאיה. מרוקנים מתוכה את הגרעינים הלבנים ומקלפים את הקליפה. חותכים את הפפאיה למקלות דקיקים בעזרת סכין ז'וליין או שחותכים לפרוסות דקיקות ואחר כך חותכים את הפרוסות למקלות. מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים.
    2. מכינים את הרוטב: במקור משקיעים במעיכת ערבוב של כל המרכיבים בעלי ומכתש עד לקבלת עיסה ארומטית וצבעונית. אפשר להסתפק גם בערבוב של כל המרכיבים על ידי ניעור בצנצנת.
    3. יוצקים את הרוטב על הסלט. לשים ומערבבים בעזרת הידיים על מנת להאיץ את תהליך הכבישה של הפפאיה ברוטב.
    4. כותשים את הבוטנים בעזרת עלי ומכתש או שמים בשקית ומועכים עם מערוך או בקבוק זכוכית.
    5. מפזרים את שברי הבוטנים מעל הסלט ומגישים כתוספת לבשר או דגים או כארוחה קלה בפני עצמה.


    סלט פפאיה ירוקה (צילום: מיכל וקסמן)

     

    • לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"


     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צמח הפפאיה
    צילום: מיכל וקסמן
    סלט בטעם יפני
    צילום: מיכל וקסמן
    מומלצים