שתף קטע נבחר

 

הר געש חברתי: 10,000 איש צעדו בחיפה

מספר המפגינים שהגיעו ל"מסע אלונקות" בשדרות מוריה, הפתיע גם את מארגני המחאה. "המדינה לא מקולקלת", ציינו הנואמים, "מה שמקולקל כאן הוא המצפן המוסרי של מנהיגיה"

בתחילת השבוע, כאשר מארגני ההפגנה בחיפה ביקשו רישיון להפגנה של כ-1,500 איש הם לא שיערו שזה ייגמר בהפגנת ענק של כ-10,000 איש - אחת ההפגנות הגדולות הזכורות בחיפה אי פעם. 

 

המפגינים קיימו "מסע אלונקות" שנע לאורך כחצי קילומטר בשדרות מוריה, הציר המרכזי בכרמל, עד לצומת מרכז חורב. מלבד תושבי חיפה, השתתפו בצעדה גם תושבים מהקריות, מהגליל המערבי ומאזור טבריה ועמק הירדן.

 

בין הבאים, בלטו משפחות שלמות, בהן נועם וגילה מנשר, שהגיעו עם הבנות אבישג וניצן. השניים, שעובדים באוניברסיטת חיפה, סיפרו שהביאו את בנותיהם כדי ללמדן שיעור בדמוקרטיה ואזרחות ולנהל עמן את המלחמה לחיים שפויים: "גם לנו יקר, גם אנחנו משלמים ביוקר עבור מוצרים בסיסיים, עבור דלק. בקרוב תהיה לנו עוד ילדה ונתחיל לשלם שוב עבור טיטולים ומעון".

 

המפגינים קראו לצדק חברתי ונשאו עמם שלטים: "מדינה עושקת אזרחיה", "מדינה יקרה". את העצרת הובילו, בין היתר, פעילי מפלגות שמאל ממרצ וחד"ש, אך גם חניכי תנועות נוער בהן הנוער העובד והלומד, השומר הצעיר, יושבי המאהלים בחיפה וכן תושבים ופעילים שהגיעו מהקריות, מהגליל המערבי וישובים נוספים מסביב לחיפה.

 

"המסלול של נתניהו לא נכון"

"אנחנו דורשים את המדינה שלנו בחזרה", קרא נציג הנוער העובד והלומד, גיא גולדשטיין, "אנחנו רוצים לקרוא לילד שלנו בשמו - מדינת רווחה. אנחנו קוראים להפסקת ההפרטה. המדינה לא מקולקלת, מה שמקולקל כאן הוא המצפן המוסרי של מנהיגיה".


חיפה, הערב. "הרס תשעה מתוך עשרת העשירונים"  (צילום: AFP)

 

יו"ר ועד העובדים של רכבת ישראל, גילה אדרעי, הצטרפה לקריאה נגד מדיניות ההפרטה, וקראה לממשלה: "תשאירו את הנכסים הציבוריים בידי העם. נתניהו, אנחנו רוצים להתפרס בכבוד ולא להיות עבדים שלך ושל חברים שלך. אנחנו רוצים לתת לילדים שלנו חינוך ודיור".

 

בהפגנה בחיפה נשא דברים גם נציג הרפתנים, ארנון אושרי, שפנה לנתניהו: "המסלול שאתה וממשלתך הולכים בו אינו המסלול הנכון. הוא יביא להרס של תשעה מתוך עשרת העשירונים ואנחנו לא מוכנים לקבל את זה בשקט".

  

"לטעמנו, זו ההוכחה שהעם רוצה מדינת רווחה", הוסיף אחד המארגנים, יוסי ברוך מנשר, השוהה במאהל בחיפה בשבועיים האחרונים. "זה מאוד מרגש אותנו שהעם הצביע ברגליים ההמון שהגיע לכאן מבטא התעוררות מעמדית חברתית שחוצה גבולות פוליטיים ודתיים".

 

"דורשים חלוקה צודקת" 

משפחת למשטיין הגיעה מיוקנעם בהרכב מלא. האב, אייל, האמא, מאיה והבנים, בן ואלון. "אנחנו אלה שנותנים למדינה את הכל והמדינה שמה עלינו זין", אמר אייל. "אנחנו מבקשים חלוקה צודקת יותר והקלה בנטל". למשטיין שהוא עצמאי: "כבר 10 שנים הוא מתגורר עם משפחתו בדירה שכורה ולא נראה כי בעתיד הקרוב הדבר ישתנה".


ההמונים ברחובות. המארגנים ציפו ל-1,500 (צילום: אבישג שאר ישוב)

 

נדב לוינסון, שסיים לאחרונה לימודי תואר בעבודה סוציאלית: "המאבק הנוכחי החל כבר לפני כשנה במאבקים החברתיים הכלכליים השונים שניהלו העובדים הסוציאליים וקבוצות אחרות במשק ועכשיו אנחנו רואים שהכל מתפוצץ וזה תלוי עכשיו בממשלה לאן המהלך הזה יתקדם".

 

אורלי, תושבת חיפה, התלוננה על שלטים של חד"ש שבלטו בהפגנה וטענה כי השיוך הפוליטי עלול לפגוע במחאה. בתגובה אמרו לה מארגני העצרת: "אף אחד לא מגיע למאהל עם השיוך הארגוני שלו. המחאה היא זו שלוקחת חסות על ארגונים ולא להפך". מפקד משטרת חיפה, ניצב משנה משה כהן, אמר כי המשטרה נערכה בכוחות מתוגברים באזור העצרת לטובת הכוונת התנועה ומניעת הפרות סדר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החיפאים ירדו לרחוב
צילום: אבישג שאר ישוב
מומלצים