שתף קטע נבחר

למה הסלולרים לא עבדו בהפגנה?

שבוע שלישי ברציפות שרשתות הסלולר לא מצליחות להחזיק מעמד בהפגנות הענק בתל אביב. האם יש פיתרון? (ספוילר: לא באמת)

<< לא תאמינו, אבל האייפון 5 לא בידינו!

 

העם דורש צדק חברתי - צעקו אתמול במהלך הפגנת הענק שנערכה אמש (ש') בת"א ובכמה ערים נוספות ברחבי הארץ. אבל אם הם צעקו את המסר לטלפונים הניידים שלהם, לא בטוח ששמעו אותם.

 

בהפגנה בת ה-250 אלף האזרחים, שלוש המפעילות הסלולריות הגדולות הרגישו קשיים רבים בהוצאה ובקבלה של שיחות. הגלישה הסלולרית הייתה, לפי דיווחים, קשה יתר. למה זה קורה בעצם? התשובה מורכבת מאוד וקשורה במספר רב של גורמים. ההפגנה אמש וזו שנערכה בשבת שעברה הן רק דוגמה לחוסר היכולת של המפעילות הסלולריות, באשמתן או לא, לתת מענה לציבור לקוחות גדול שמתקבץ במקום אחד בעת ובעונה אחת.

 

מי שזוכר את תקופת הפיגועים הגדולה - בערך מ-94' ובעשור שלאחר מכן - זוכר שמיד לאחר הדיווח על הפיגוע שמענו גם על אי זמינות הרשת הסלולרית. גם באסון הצונאמי ביפן לפני כמה חודשים קרסו רשתות התקשורת בכלל והסלולר בפרט, אבל שם היה קשר ישיר בין פגיעה פיזית בתשתיות וכמות עצומה של אנשים שניסו לבצע שיחה בכל רגע נתון.

 


 צילום: EPA

 

איך עובדת רשת סלולרית? על קצה המזלג: הרשת מחלקת את האיזור שבו היא מתפקדת (במקרה שלנו, מדינת ישראל), לתאים (Cells). בכל תא יש אנטנה בודדת או מספר אנטנות שמספקות למעשה את הקליטה שלכם במכשיר הסלולרי. האנטנות מחוברות ביניהן דרך מרכזיה אחת. כל אתר סלולרי (אנטנה) מסוגל לטפל במספר מוגבל של פניות. זאת אומרת שאם לדוגמה האתר שמכסה את שדרות רוטשילד יכול להכיל 20 אלף פניות מהמכשירים שלכם בו זמנית, ברגע שנמצאים במקום כמות של פי ארבע או חמש, ומנסים להוציא שיחה, האנטנה פשוט לא מסוגלת לעשות את זה.

 

הדיווחים מההפגנות אמש וביום שבת שעבר מציירים את התמונה הבאה: לקוחות אורנג' חוו ראשונים את השיבושים, אחריהם לקוחות פלאפון ורק לאחר זמן מה, גם הרשת הגדולה בישראל, סלקום, לא החזיקה מעמד ולקוחותיה דיווחו על קשיים בהוצאת שיחות ובשליחת הודעות טקסט. גם התנהגות המשתמש לא עוזרת לרשת בזמן העומס. האדם הממוצע מנסה לחייג, מקבל צליל תפוס או דממה בצד השני, מנתק ומנסה שוב ושוב. כשעושים את הפעולה הזו 60-70 אלף איש במקביל, קשה להאמין שיש אתר סלולרי שיוכל לתת מענה הולם לכולם.

 

האם "הרשת קרסה"?

אף אחד מהרשתות הסלולריות לא קרסה במהלך ההפגנה בשבת האחרונה או בשבוע שעבר. מדובר על שיבושים זמניים בלבד. קריסת רשת פירושה נפילה כללית ושיתוק מוחלט של הרשת הסלולרית. כן, בדיוק מה שקרה לסלקום בחודש דצמבר האחרון, או קריסת המסרונים של פלאפון בערב ראש השנה.

 


צילום: שרון צור

 

יש פיתרון?

כמו שכתבנו, מבנה רשתות הסלולר בארץ ובעולם לא יכול לעמוד ברוב המקרים בכמות גדולה כל כך של פניות בו זמנית. יכול מאוד להיות שאפשר לשדרג את הרשתות, אבל הדבר כרוך בזמן רב ובעיקר בכסף רב וגם זה לא מבטיח שלא יהיו שיבושים בעתיד. החברות טוענות, בצדק מבחינתן, כי הרשתות בארץ עובדות מצוין בשיגרה ואין כל סיבה להשקיע משאבים כל כך גדולים כדי לפצות על אירועים נקודתיים.

 

מסלקום נמסר, "החברה נערכה מבעוד מועד לאירוע ותיגברה משמעותית את האזור על מנת לעמוד בביקושים הגבוהים. באם היו קשיים, הם היו נקודתיים בלבד ונבעו כמקובל באירועים המוניים ממבנה רשתות הסלולר". 

 

מאורנג' נמסר, "הרשת שלנו פעלה בצורה תקינה במהלך כל ההפגנה אמש בכל רחבי הארץ . יתכן, ובאופן טבעי, באזורים שבהם נרשם עומס נקודתי כבד על אתר מסוים חלק מהלקוחות חוו קושי רגעי של הוצאת וכניסות שיחות. לא קיבלנו כל תלונה בנושא". (יש לציין שהתגובה של אורנג' לא תואמת לדיווחים ש-ynet נחשף אליהם).

 

מפלאפון לא נמסרה תגובה.

 

אינסוף עדכונים ברשת החברתית - מה עושים? >>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העם דורש קליטה בהפגנות
צילום: shutterstock
מומלצים