שתף קטע נבחר

בוקסי בוקס – סטרימר עם שער לאינטרנט

הסטרימר שזוכה להצלחה רבה ברחבי העולם הגיע גם אלינו. העיצוב מגניב, יש גלישה מלאה ברשת והאיכות נפלאה. אבל מה לגבי תכנים רלוונטיים למשתמש הישראלי? כאן דרוש שיפור

בשנים האחרונות, תחום הסטרימרים התרחב והיום הוא מציג עשרות של דגמים. רובם ככולם משמשים עבור ניהול מאגר קבצי המדיה הדיגיטליים בבית, בין אם מדובר בסרטים, תמונות או שירים. בשנתיים האחרונות, החלו יצרני הטלוויזיות (פלזמה או LCD), להטמיע סטרימרים בתוך המסכים הדקים, מה שיוצר איום על אותם מכשירים נפרדים.

 

עוד בדיטאון:

פינת התכ'לס
מלא בהפתעות
הבוקסי בוקס הוא סטרימר כחול לבן עם יכולות מתקדמות, שלט עם מקלדת מלאה, עיצוב מדליק, ושליטה כמעט בכל הפורמטים הקיים. ההצלחה שלו בישראל תלויה בראש ובראשונה בתכנים מתאימים.

 

במקביל להתפתחות החומרה, הולך ומשתנה האופן בו אנו צורכים את אותם קבצי מדיה, וגם פניו של המדיום הטלוויזיוני משתנים, במיוחד בצד של הצופה שרוצה לשלוט בצריכת התכנים, בעוד האינטרנט בתפקידו כמקור לתכנים נעשה גדול וחשוב יותר מיום ליום. הרוב הגדול של דגמי הסטרימרים מציע ללקוח יכולות דומות בטיפול בקבצי מדיה וההבדלים מתמצים בעיקר בממשק שונה ובעושר התכנים באינטרנט מהם ניתן לגשת מהמכשיר.

 

בוקסי הישראלית, שהצליחה לעשות לא מעט רעש בעולם כמפתחת תוכנת מדיה סנטר למחשב, עשתה צעד נוסף לפני כשנה, אז הושק הבוקסי בוקס שחיבר את אותה תוכנה לסטרימר אותו מייצרת חברת החומרה D-Link. בוקסי אמנם ישראלית בבסיסה, אבל המכשיר מיוצר במזרח הרחוק, מופץ בשווקים שונים בעולם ורק עכשיו מגיע בהשקה רשמית לישראל. בסקירה נבדוק את יכולותיו של המכשיר, מה הוא מציע ללקוח ולא פחות חשוב, נסתכל גם מזווית העיניים של המשתמש הממוצע.

 

זווית שונה מבחוץ

ממבט חיצוני, ה- Boxee Box מצליח לבדל עצמו משאר הסטרימרים בעיצוב של קוביה נוטה על צידה שמתמזגת בצורתה אל תוך המשטח עליו היא עומדת. המכשיר מגיע בגימור שחור מבריק, ומהחזית ניתן לראות חלק מבסיס הקופסה כשהוא נוטה בזוית מעלה. הבסיס בצבע ירוק צהבהב זרחני (מזכיר את אותו טוש מארקר בו נוהגים לסמן טקסטים על נייר), גם צבע הלוגו דומה והוא מואר בעת הפעלת המכשיר.

 

בוקסי בוקס והשלט (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il) (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)
בוקסי בוקס והשלט(צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)

 

בהפעלה ראשונה מתבקש המשתמש לבצע מספר פעולות, שלמען האמת מעט מכבידות. ראשית, מסך הפתיחה מצהיר על כך שיש גרסת תוכנה חדשה ועל המשתמש לעדכן אותה (ללא אפשרות דילוג על כך), כשהתהליך אורך מספר דקות ובמהלכו גם מתבצע פעמיים אתחול של המכשיר. לאחר סיום התהליך, המערכת מבקשת להזין או ליצור שם משתמש חדש הכולל כתובת מייל וסיסמה ורק לאחר מכן אפשר להתחיל ולהנות מהמוצר עצמו. פתיחה מעט מפחידה ללקוח שמחפש מכשיר קל ופשוט לשימוש.

 

מבט אחורי על הסטרימר (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il) (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)
מבט אחורי על הסטרימר(צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)

 

שלט המכשיר ייחודי בצורתו. הוא דו צדדי, כאשר בצד אחד ישנם שני לחצנים רגילים בלבד ועוד לחצן רב כיווני (ארבעה חיצים ולחצן אמצע). בצד השני קיימת מקלדת Qwerty מלאה באותיות אנגליות ולעת עתה, לא נראה שנזכה בזמן הקרוב חריטה עברית. השלט פועל על טכנולוגיית אלחוט RF ולא IR וזה בהחלט משפר את טווח הפעולה, אפילו דרך קירות הבית.

 

תפריט עם תיבת הפתעות

תפריט הבית מציג שישה אייקונים גדולים ומתחת שלוש תמונות מקדימות של תכנים נבחרים שיכולים להגיע מערוצי תוכן שונים בעולם. שפת התפריט מגיעה במקור באנגלית, אבל ניתן לשנות אותה לעברית שתהיה מועדפת על משתמשים רבים בישראל. כדי לשנות שפת תפריט צריך להיכנס להגדרות, אבל איפה הוא? לא בטוח שכולם יצליחו לאתר את אייקון גלגל השיניים שמציץ בפינה שמאלית עליונה רק כשלוחצים על לחצן התפריטים בשלט הרחוק. האייקון קטן למדי וצמוד לאחד נוסף של כיבוי המכשיר, חבל שזה המצב, כי הוא חשוב מדי.

 

תפריט הבית (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il) (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)
תפריט הבית(צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)

 

גם הלחצן בשלט בו השתמשנו כרגע חשוב ביותר – יש עליו ציור של שלוש שורות והוא משמש לצורך העלאת תפריטים או יציאה חזרה מאותו מסך בו נמצאים כרגע. כשלוחצים עליו, מופיעים קיצורים לפונקציות המכשיר העיקריות וגם לשורת חיפוש חופשי - חיפוש שמשמש לאיתור תכנים או אתרי אינטרנט בדפדפן המובנה (חיפוש אינטרנטי מבוסס מנוע החיפוש BING של מיקרוסופט).

 

דפדפן אינטרנט

זהו אחד הסטרימרים הראשונים שמגיע עם דפדפן אינטרנט מלא לגלישה חופשית, ולצורך כך דרוש כמובן חיבור רשת חוטית או אלחוטי (עם WiFi בתקן n פנימי מובנה). ניתן לגלוש אתר, בדיוק כמו שעושים דרך מחשב רגיל. הניווט בדפים נעשה בעזרת חיצי השלט (כולל גלילת עמודים). בחלק מהמקרים נתקלנו בתאימות לעברית, כשגלישה לאתר Ynet למשל, גרמה לדפדפן לקרוס באופן פתאומי.

 

דפדפן אינטרנט מלא (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il) (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)
דפדפן אינטרנט מלא(צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)

 

כמו שכתבנו, מתחת לשורת האייקונים בדף הבית ניתן למצוא תכנים מתחלפים. מצד אחד זה מרגיש קצת כמו קופסת הפתעות בכל פעם שפותחים את המכשיר ורואים תכנים חדשים, אבל מצד שני זה תופס שטח בדף הבית שניתן לנצל אותו לדברים חשובים ויעילים יותר.

 

על פי הצהרת יזמי בוקסי, המכשיר מיועד לשמש כנגן מדיה כאשר אינטרנט מהווה עבורו מקור חשוב ועיקרי. בהתאם לכך, יש חלוקה בתפריט לסרטים ותוכניות טלוויזיה כשבכל אחת מהקטגוריות ניתן לבצע מיון על פי ערוצים, ז'אנרים ועוד.

 

סדרות וסרטים באינטרנט

הרשימה הנוכחית כוללת 417 תוכניות וסדרות שונות, כאשר בכל סדרה ניתן לצפות בכמה פרקים. למשל, חובבי התוכנית סאות'פארק, ימצאו כאן לא פחות מ-214 פרקים. הרוב המוחלט של התכנים הוא מחו"ל, כולל סדרות יפניות ואחרות מערוצים כמו Comedy Central, TED וגם אתר הגאדג'טים Engadget. ערוצי התוכן הישראלים הזמינים כרגע הם של HOT ו- YES, ובחירה בהם מכניסה למעשה את המשתמש אל אתרי הווידאו אינטרנט הנוכחיים של ynet ו- walla.

 

ynet ו-HOT (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il) (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)
ynet ו-HOT(צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)

 

בקטגוריית הסרטים, שכוללת נכון לעכשיו 966 פריטים, העיקרון עובד באופן דומה עם שלושה ערוצי תוכן: HOT הישראלית, MUBI ו- OpenFilm. מדובר על סרטים קצרים או עלילתיים ארוכים (אך מן הסתם, לא רבי מכר מסחריים) כאשר צפיה בערוץ MUBI דורשת גם רישום באתר האינטרנט שלהם. בארצות הברית יש גישה לאתרי VOD אינטרנטיים רבים, כמו NETFLIX ו- HULU, אבל אלו חסומים באופן רשמי לצרכן הישראלי בגלל הסכמי זכויות יוצרים על התכנים ורק תעלולי IP יכולים להתגבר על מכשול זה.

 

באירוע השקת המוצר בארץ, לאחד ממייסדי בוקסי, תום סלע, היו הערות על עומס האייקונים שקיים בתפריטי מסכי טלוויזיה חכמים. דבר אחד כדאי לו ללמוד מהם: איך לסדר אפליקציות בהתאם לארץ השימוש, כך שבישראל למשל, ערוצי התוכן המקומיים יקבלו עדיפות על פני האחרים מהעולם הרחב שבאופן טבעי פחות רלוונטיים לצופה המקומי.

 

אפליקציית טושיבה ישראל

אפליקציה עברית אחרת היא זו של ניופאן – טושיבה. צריך לחפש אותה טוב ברשימה (שוב, אין קיצור דרך מראש לאפליקציות מקומיות וחבל, אלא אם תגדירו זאת בתפריט מועדפים). האפליקציה מציגה תמונה של מסך טלוויזיה במרכז ושני טורים סרטים בצדדים, ביניהם כותרים מלאים של סרטים כמו "זוהי סדום", "חלומו של דולפין", "המכונאי" ועוד. לחיצה על אחד מהם מתחילה את ההקרנה על אותה תמונת מסך טלוויזיה. יש תרגום עברית מובנה וניתן לעבור לתצוגת מסך מלא במספר יחסי תצוגה.

 

אפליקציית טושיבה (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il) (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)
אפליקציית טושיבה(צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)

 

הרוב הגדול של קטעי הוידאו שמגיעים דרך האינטרנט מוצג עדיין באיכות רגילה (SD) ולא HD, מה שאינו נראה מחמיא במסך LCD או פלזמה גדול, אבל זו כבר מגבלה שאינה קשורה לבוקסי עצמו אלא עניין גלובלי.

 

ניגון קבצי מדיה

למקרה ושכחתם, זהו מזרים מדיה לכל דבר: ניתן לחבר אליו מספר מקורות תוכן, כמו דיסק קשיח חיצוני לכניסת ה- USB במכשיר או מקורות ברשת הביתית. אבל, כדי שהסרטים בדיסק יופיעו בתפריט "סרטים" בבוקסי יש לבצע קודם כמה פעולות מקדימות.

 

תפריט "קבצים"

בכניסה ראשונה לתפריט זה, רואים את הקטגוריות "תמונות", "מוסיקה", "סרטים", אבל תוכן הדיסק שחיברתם עדיין אינו משויך אליהן אלא מופיע בהמשך התפריט למטה. אם תרצו שהתוכן יופיע גם בתפריט הזה, לחיצה על לחצן האמצע בשלט, מעלה תפריט הגדרות יש להוסיף את שם הדיסק לתפריט מקורות, לסמן תיקיות נבחרות עם סיווג תכנים וסוג הסריקה, חייבים לציין לפחות סוג מדיה אחד ואי אפשר לשלב כמה.

 

באופן כללי, מגלה בוקסי בוקס יכולת טובה מאוד של ניגון קבצי וידאו בפורמטים שונים כמו AVCHD של מצלמות וידאו HD, קבצי MP4 או MKV שונים ו- DVD. אם המכשיר מזהה בהצלחה את הסרט בזמן הסריקה, הוא יצרף אליו מידע נוסף וגם תמונה מקדימה בהתאם. אם בוצעה התאמה לא נכונה, יש אפשרות להקליד את שם התוכן הנכון והמערכת תאתר את המידע המתאים. פשוט ועובד.

 

בוקסי (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il) (צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)
בוקסי(צילום: ליאור קורן, dtown.co.il)

 

לאחר הסריקה, יווצר תפריט גרפי של עטיפות הסרטים, מה שמכונה בדרך כלל JUKEBOX. זו דרך יפה וידידותית יותר להציג את המאגר הביתי וכמו שציינו זה מתנהל כאן באופן קל ופשוט, ללא צורך בהתקנת תוכנות או עבודה סיזיפית.חוץ מווידאו, אפשר להאזין לקבצי מוזיקה ולהציג תמונות כמצגת דינמית, כולל מוזיקת רקע אותה ניתן לבחור מתיקיה מבוקשת.

 

חברים

הבוקסי בוקס כולל אלמנט חברתי של חברים ושיתוף ברשתות חברתיות. ניתן לסמן סרט או תוכנית בהם צופים כך שהחברים ברשתות כמו פייסבוק או טוויטר יראו את מה שאתה אוהב. באופן טבעי, ניתן לראות גם במה החברים שלך צופים.

 

בשורה התחתונה

ה- BOX של BOXEE הוא מכשיר מוצלח ומתוחכם,אבל רק אחרי שמבינים לעומק את פעולות הממשק המסובכת בתחילה. יש בסטרימר זה כלים רבים כמו תפריט הגדרות מפורט מאוד שמאפשר למשתמשים מתקדמים ביצוע התאמה מושלמת לפי הצורך.מצד שני, אין שליטה על עידכוני תוכנה וההורדה תתבצע תמיד באופן אוטומטי.

 

הכיוון של בוקסי ללכת על האינטרנט כמקור תוכן עיקרי הוא נכון, וסביר להניח כי יהפוך בשנים הקרובות לערוץ התכנים העיקרי. הדרך לארגן את התכנים עדיין ארוכה ונכון לעכשיו רובם קורצים יותר למשתמש האמריקאי או האירופאי ופחות למשתמש הישראלי, כך שיש צורך ברלוונטיות מקומית עם עדיפות לאתרים דוברי עברית.

 

אהבנו: תמיכה בפורמטי קבצים רבים, שלט עם מקלדת, דפדפן אינטרנט פנימי, גישה לתכני וידאו של אתרי חברות הכבלים והלווין, עיצוב, WiFi פנימי.

לא אהבנו: ממשק דורש למידה והסתגלות, אין אותיות עבריות על מקלדת השלט, אין מספיק תוכן אינטרנט ישראלי לצופים בארץ.

 

מחיר: 1200 שקל (900 שקלים לבעלי מסך טושיבה)

אחריות: רשת באג

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סטרימר אמיתי עם מעט תוכן רלוונטי אלינו
צילום: ליאור קורן, dtown.co.il
מומלצים