שתף קטע נבחר

מקפלים אוהלים? מחוסרי הדיור בחולון נשארים

המשפחות המתגוררות במאהל בג'סי כהן לא מתכוונות לעזוב, למרות שפקחי העירייה חילקו צווי פינוי לצריפים. דפני ליף הגיעה למאהל והתקבלה בקללות. גם בחלק מהמאהלים בירושלים מחוסרי הדיור לא מתכוונים לנטוש: "אין לנו לאן ללכת"

לא כולם מקפלים את האוהלים. בירושלים אמנם המאהל המרכזי פורק, גם הסטודנטים בתל-אביב קיפלו את האוהל, אבל אחרים נשארים במקומם. מאהל שלא צפוי להתפנות בקרוב הוא המאהל בשכונת ג'סי כהן בחולון, שחלק גדול מיושביו הם מהמעמד הסוציו-אקונומי הנמוך. רבים מאלו המתגוררים במקום ממתינים מזה שנים לדיור ציבורי. בחודש האחרון הוקמו במקום גם צריפי עץ, בהם עברו לגור משפחות עם ילדים קטנים ותינוקות. דפני ליף וראשי המאהל הגיעו למאהל - והתקבלו בקללות.

 

מחאת האוהלים - כתבות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות :

 

למרות הצהרת ראש העיר, מוטי ששון, כי יוציא צווי פינוי לאלתר למאהל, בעירייה איפשרו את המגורים בצריפים עד ללילה האחרון. לפנות בוקר הגיעו פקחי הבנייה בעירייה לכ-10 צריפים במתחם והדביקו עליהם צווי פינוי. התושבים, כך נראה, לא מתכוונים לממש את הצווים. "הצו לא חוקי, כי אחרי 30 יום נדרש צו שיפוטי ולא מנהלי", אמר לynet יו"ר ועד השכונה, ניסן זכריה. "המאבק שלנו יימשך, לא נתקפל".

 

המאהל בחולון. "המאבק יימשך" (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
המאהל בחולון. "המאבק יימשך" (צילום: עופר עמרם)

 

לגבי הפגנת הענק, שנערכה אמש בתל-אביב, וסימלה לדעת רבים את סיומה של המחאה במתכונתה הנוכחית, אמר זכריה: "ההפגנה אתמול היתה ההמשך של הריאלטי של רוטשילד. ההפגנה ביטאה את הנתק שבין העם לראשי המאהל ברוטשילד. המצב ילך ויחמיר כי אצלנו המחאה היא לא לשם המחאה. זה ההבדל בין מי שנשאר למי שהולך".

 

ראשי מחאת האוהלים, בהם דפני ליף, הגיעו לביקור במאהל, והתקבלו בצעקות וקללות. חלק מהפעילים דרשו מליף להסתלק מהמקום, אך אחרים הרגיעו אותם וישבו לשוחח עמה באחת הפינות במתחם.

 

דפני ליף מבקרת במאהל. התקבלה בקללות (צילום: עופר עמרם) (צילום: עפר עמרם ) (צילום: עפר עמרם )
דפני ליף מבקרת במאהל. התקבלה בקללות (צילום: עופר עמרם)(צילום: עפר עמרם )
 

מעיריית חולון נמסר בתגובה: "הבוקר ניתנו צווי הריסה מינהליים לשבעת צריפי העץ שנבנו בניגוד לחוק לצד האוהלים בג'סי כהן. בשום אופן אין מדובר בפינוי המאהל עצמו. הבנייה בוצעה ללא אישורים וללא היתרים והצווים אושרו על-ידי המשטרה. הצווים חולקו על-ידי המשטרה בשיתוף הפיקוח העירוני והפיקוח על הבנייה. על התושבים לפרק את הצריפים בתוך 24 שעות ואם לא יעשו כן הם יפורקו בימים הקרובים על-ידי הפיקוח על הבנייה בעיריית חולון".

 

מחוסרי הדיור בירושלים לא עוזבים 

גם 12 משפחות בירושלים, המתגוררות בשני מאהלים בגן סאקר ובגן העיר, לא מתכוונים להתפנות. גם 10 המשפחות שפלשו לבניין נטוש של האוניברסיטה העברית בקריית יובל ביום חמישי האחרון ומתבצרים בו מאז, לא מתכוונים ללכת.

 

המאהל ברוטשילד. חלק נשאר באוהלים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
המאהל ברוטשילד. חלק נשאר באוהלים(צילום: ירון ברנר)

 

שלומי (41), נשוי ואב לארבעה שעובד באגף התברואה בעיריית ירושלים, הגיע לגן סאקר באמצע החודש שעבר. היום הוא אמר ל-ynet: "אנחנו נישאר כאן כי אין לנו ברירה אחרת ואין לנו לאן ללכת. כל מה שאנחנו מבקשים זו קורת גג". לדבריו, "ההתעוררות הזו צריכה תגרום לממשלה להיזכר במי שנשכחו ונזנחו מאחור. גם אני וגם אשתי עובדים ומעולם

 לא הייתי מחוסר דיור. הגעתי למצב של כדור שלג וכשזה מתחיל להתגלגל לתהום, קשה לעצור את זה - עד שלא יכולתי לעמוד בשכירות ופשוט עזבנו את הדירה".

 

על החיים עם משפחה באוהל, הוא אומר: "זו תחושה קשה מאוד לגור באוהל. יש לנו ילדים גדולים וילד שהולך לצבא. אני מתבייש. מעולם לא נזקקתי למדינה ומעולם לא היית מחוסר דיור, ועכשיו אני מרגיש שבועטים אותי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לא נתקפל"
צילום: עופר עמרם
לא מתכוונים לעזוב
צילום: יואב זיתון
מומלצים