שתף קטע נבחר

יעלון נגד ארדואן: "מתרועע עם חמאס ואיראן"

השר תקף את ראש הממשלה הטורקי: "מאז ממשלתו, הפכה טורקיה לרפובליקה איסלאמית". הוא גם עקץ את לבני

המשנה לראש הממשלה יעלון נגד ראש הממשלה הטורקי: "איך אפשר לסמוך על ממשלה שמתרועעת עם איראן וחמאס?", תמה השר משה (בוגי) יעלון בנאום בוועידת "כלכליסט", "איך אפשר לחלוק מידע מודיעיני עם מדינה כזו? ואכן בשנים האחרונות שיתוף הפעולה בין המדינות ירד".

 

הקרע עם טורקיה - כתבות אחרונות:

 

היחסים בין ישראל לטורקיה הגיעו אתמול לשפל חדש, לאחר שראש ממשלת טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן, הודיע על ניתוק מוחלט של הסחר הצבאי והסחר הממשלתי עם ישראל. ארדואן, שאמר כי סנקציות נוספות נמצאות על הפרק, כינה את ישראל "ילד מפונק של האו"ם".

 

ארדואן. "מרפובליקה חילונית לרפובליקה איסלאמית" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ארדואן. "מרפובליקה חילונית לרפובליקה איסלאמית"(צילום: רויטרס)
 

 

המשנה לראש הממשלה המשיך בתקיפה נגד ארדואן: "מאז ממשלתו הנוכחית, טורקיה החליטה לפנות מזרחה יותר מאשר מערבה. טורקיה הפכה מרפובליקה חילונית לרפובליקה איסלאמית".

 

עוד בערוץ החדשות:

 

יעלון, שהיה מעורב במגעים לפיוס בין המדינות, התייחס לאירועי המשט ולממצאי דו"ח פאלמר שהביאו לקרע ביחסים עם אנקרה והבהיר: "מה שקרה באירועי המשט ללא ספק היה פרובוקציה טורקית".

 

לדבריו, "לא התכוונו שזה ייגמר בהרוגים, אבל ללוחמים שנתקלו בנשק לא היתה ברירה, אלא להגיב כדי להגן את עצמם. התוצאה לא טובה וניסינו ליישב את המשבר במשך שנה".

 

"אין מלחמה כוללת בשער"

בנוסף, בנוגע לוויכוח סביב שאלת ההתנצלות כלפי טורקיה בעקבות הרג תשעת אזרחיה באירועי המשט, אמר יעלון כי "מדובר על מגמה שהיא מעבר לאירוע הזה. המטרה היא להכניע את מדינת ישראל. מי שחשב שבמילה אחת היה אפשר לסדר את העניינים, לא מבין".

 

השר יעלון גם הגיב לביקורת שמתחה יו"ר האופוזיציה, ציפי לבני, על התנהלותה של ממשלת נתניהו במשבר. "ישראל לא אשמה במצב מול טורקיה. צר לי לשמוע את יו"ר האופוזיציה אומרת שהיעדר משא ומתן עם הפלסטינים הוביל למצב עם טורקיה. זה לא בגללנו, מי שמתראיין ואומר ככה מזמין לחץ מבחוץ. אולי הוא לא מבין ואולי הוא פועל מאינטרסים פוליטיים".

 

כמו כן, המשנה לראש הממשלה התייחס לתחזית הקודרת שהציג שלשום אלוף פיקוד העורף, אייל אייזנברג, והרגיע: "אין מלחמה כוללת בשער. אי אפשר לדבר על קואליציה ערבית, המדינות הערביות עסוקות בעצמן ואין להן זמן להתעסק בנו". 

 

בוועידה השתתף גם יו"ר ועדת חוץ וביטחון, ח"כ שאול מופז, שבין השאר, התייחס להשלכות הכרוכות בפנייה של הפלסטינים לעצרת הכללית של האו"ם לצורך הכרה במדינה בהמשך החודש ולגל המהפכות שפקד את העולם

הערבי.  

 

"אף אחד לא יודע באמת מה יקרה כאן כמו שאף אחד לא חזה את השינויים הגדולים האזוריים בתקופה האחרונה", אמר מופז, "אבל מה שבטוח שהאירועים האלו לא יפסחו על הציבור הפלסטיני. הצעירים הפלסטינים, שהינם אחוזים גדולים מהאוכלוסייה שם, יצאו לרחובות. לא ניתן לדעת האם זה יביא גם לאלימות ולטרור ובאיזו עוצמה, אך כמו שעל הצעירים שלנו זה השפיע במחאה החברתית, כך זה ישפיע גם שם".

 

יו"ר ועדת חוץ וביטחון העריך גם כי "השינוי יגיע ככל הנראה אחרי ההכרזה באו"ם. אבו-מאזן וסלאם פיעד אמנם לא רוצים הפגנות, אך הם לא יוכלו להשתלט על כך. על מדינת ישראל היה לפעול בשני מישורים בעניין הפלסטיני - במישור החברתי-כלכלי ובמישור המדיני. ההנהגה לא פעלה לרכך את השטח ועל כן היא צפויה לראות עוד שינויים מרחיקי לכת".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יעלון. אי אפשר לסמוך על טורקיה
צילום: אלכס קולומויסקי
מופז. "אבו-מאזן לא יוכל להשתלט על"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים