שתף קטע נבחר

שוברים שיא: בואו להשתתף בשיעור הכימיה הגדול בעולם

רוצים לעשות היסטוריה, להביא גאווה למדע הישראלי ולשבור שיא גינס? מחר במסגרת 'ליל המדענים' תינתן לכם ההזדמנות להשתתף בשיעור הכימיה הגדול ביותר בעולם, המבוסס על הניסוי שערך אילן רמון בחלל

מחר (חמישי) יתקיים ברחבי הארץ "ליל המדענים" אשר במסגרתו יפתחו את שעריהם לקהל הרחב (ללא תשלום) עשרות מוסדות מחקר ומדע שיציעו לבני כל הגילאים סיורים במעבדות, הרצאות, סדנאות חווייתיות, הפעלות ועוד. האירוע נערך מאז שנת 2007 ברחבי אירופה והשנה הוא מתקיים בסימן "הכימיה בשירות הקהילה", לרגל שנת הכימיה הבינלאומית שהוכרזה על ידי האו"ם.

 

שיא האירוע יהיה שחזור של ניסוי "הגן הכימי" שערך האסטרונאוט הישראלי הראשון בחלל, אילן רמון ז"ל, במעבורת "קולומביה". מטרת הניסוי המקורי היתה לבחון את המנגנון של גידול גבישים בתמיסת 'מי זכוכית' בתנאי הכבידה בחלל, אך מחר תיבדק התגובה הכימית בתנאי הכבידה שעל פני כדור הארץ.

 

 

הציבור הרחב מוזמן לקחת חלק בניסוי שפתוח לכולם ובטוח לשימוש. לאחר שיעור קצר שיכלול הסברים והדגמות, כל משתתף יערבב בעצמו גבישים של סידן כלורי, נחושת כלורית וברזל תלת כלורי, לתוך תמיסה של 'מי זכוכית'. הערבוב יצור תגובה כימיה שתצמיח את הגבישים יחדיו. התוצר שיתקבל יהיה תרכובת בצבעי דגל ישראל ומסביב תגובה בצבע זהב.

 

הניסוי ההמוני, שמתקיים ביוזמת משרד המדע והטכנולוגיה, יוכל להפוך לשיא עולם ולזכות בתואר "שיעור הכימיה ההמוני הגדול ביותר שנערך במספר מקומות במקביל" רק אם מספר המשתתפים בו יצליח לעלות על זה שבשיא הקודם: 562 משתתפים לקחו חלק בשיעור הכימיה ההמוני שהתקיים בעבר בבלגיה.

 

לדברי שר המדע והטכנולוגיה, פרופ' דניאל הרשקוביץ, "מטרת היוזמה היא לקרב את הקהל הרחב למדע ולהמשיך את דרכו של אילן רמון. כל משתתף בניסוי יוכל להרגיש כמו מדען קטן וביחד ינסו המשתתפים לקבוע שיא גינס עולמי חדש שיתווסף לרשימת העיטורים והפרסים שבהם מתגאה המדע הישראלי".

 

אירועי ליל המדענים יחלו בשעה 17:00 ואירוע שבירת השיא יחל בשעה 19:00 במקביל בעשרה אתרים שונים: מוזיאון המדע "מדעטק" בחיפה, האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בר אילן, אוניברסיטת תל-אביב, מוזיאון המדע בלומפילד בירושלים, המכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון בבאר שבע, המכללה האקדמית להנדסה בירושלים, מכון ויצמן למדע ברחובות, גן המדע בקרית ים, מכללת אורט בראודה בכרמיאל והמכון לחקר ימים ואגמים באילת.

 

לפרטים נוספים לחצו כאן.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים