שתף קטע נבחר

סמסונג NP300V5: נייד שימושי וצעיר

סמסונג מביאה לישראל את סדרה 3 החדשה המציעה נוחות שימוש מצויינת, מסך דק ומרהיב וחיי סוללה טובים. רק חבל שהוא מרגיש לפעמים זול ופלסטיקי מדי

סמסונג ממשיכה להעשיר את מגוון המחשבים הניידים, ומביאה לישראל את סדרה 3 (300) שאמורה להיות שילוב בין ניידות למחיר סביר יחסית. להבדיל מסדרת 9 היוקרתית והדקה וסדרה 6 העסקית הקשוחה, הסדרה הזו מתהדרת במספר דגמים שיכולים להתאים לכל אחד, מסך דקיק ומיתוג צעיר ורענן.

 

עוד סקירות ב-ynet מחשבים:

 

מבט ראשון

ה-NP300 נראה טוב. כמו מרבית המחשבים הניידים, גם הוא מגיע בצבע שחור וגם הוא חולה במחלת טביעות האצבעות שמאפיינות חלק נכבד מהמחשבים השחורים. סביב לחלק העליון יש פס כסף שמעניק למחשב מראה יוקרתי ונקי יותר.

 

 

בסמסונג מתגאים מאוד בחומרים מהם עשוי מארז המחשב מסוג Samsung Duracase ומבטיחים כי הוא עמיד בפני שריטות, נזקים ופגעי טבע כאלה ואחרים. רק חבל שסמסונג לא עשו משהו למנוע את טביעת האצבעות. לא קריטי כמו במחשבים עם גימור "פסנתר", אבל עדיין מעט מרגיז. המארז נותן הרגשה "פלסטיקית" מאוד והשילוב עם טביעת האצבעות שהזכרנו קודם, לא עושות חסד עם המחשב.

 

 

בגירסת 15.6 אינץ' שהגיעה לסקירה תמצאו מקלדת מלאה (כולל Pad) וסידור מקשים אסתטי ונעים לעין. הדבר הראשון שתופס את העין כשפותחים את המחשב הם המקשים, שמגיעים בתצורת צ'יקלט, או כמו שבסמסונג מכנים אותה Island-type. למעשה משמעות הדבר שהם יושבים על משטח מלא ואין ביניהם שקעים שבהם אוהב להסתתר הלכלוך.

 

מידות המחשב סבירות למדי, הוא לא כבד או עבה מדי, אבל באופן יחסי למחשב עם מסך גדול (15.6 אינץ') ומקלדת מלאה, הוא מפתיע לטובה - 36.6 ס"מ אורך, 24 ס"מ רוחב, 3 ס"מ עובי בממוצע (תלוי בדגם המדוייק), ומשקלו 2.49 ק"ג.

 

חומרה

המחשב שקיבלנו לסקירה הוא הדגם המהיר והיקר בסדרה 3 החדשה. תמצאו בו את המעבד החזק והאיכותי מרובע הליבות i7-2630QM במהירות 2.0GHz, זיכרון פנימי של 6GB, דיסק קשיח בנפח 640GB, ושני כרטיסי מסך עליהם נפרט בסעיף סוללה.

 

 

בשני צידי המחשב תמצאו מגוון יציאות סטנדרטי למדי, אבל לצערנו לא תוכלו למצוא כאן USB 3.0, תקן מהיר שנמצא היום במחשבים חדשים, וגם eSATA לחיבור דיסקים קשיחים מהירים יותר נעדר מהרשימה. חוץ מהם תמצאו שלוש יציאות USB 2.0, כניסות סטנדרטיות כמו מיקרופון (כולל מיקרופון מובנה), אוזניות, VGA לחיבור חיצוני או מקרן, קורא כרטיסים (SD/SDHC/SDXC/MMC) צורב DVD ו- HDMI.

 

גם מצלמת HD באיכות 1.3 מגה פיקסל תמצאו כאן, כמו גם רמקולים סטריאופוניים (1.5W לכל אחד) שאיכותם סבירה אבל לא יותר. אל תצפו למערכת סטריאו ניידת, אבל לשימושים כמו מוזיקה שקטה וקטעי יוטיוב, זה בהחלט מספיק.

 

מסך

סמסונג ידועה במסכים האיכותיים שלה (מסכי מחשב, טלוויזיות, סלולר וכו), וגם כאן לא התאכזבנו. מסך ה-15.6 עובד ברזולוציה של 1366x768. השתקפויות כמעט ולא תמצאו כאן, אלא אם תחפשו בכוח, אבל בסך הכל סמסונג ממשיכה לעמוד בסטנדרטים גבוהים של איכות, לפחות בכל הקשור למסך. מסגרת המסך היא מט ונראה כי בחברה למדו מניסיון העבר עם מסגרות מבריקות שהציקו והפריעו בעין בזמן שימוש.

 

 

מאחורי הקלעים תמצאו שני כרטיסי מסך. לא אחד, שניים. הראשון הוא כרטיס גרפי מובנה ואליו מצטרף כרטיס נפרד מדגם nVIDIA GeForce GT520MX. טכנולוגיית Optimus מבית nVIDIA דואגת לכך שהמחשב עובר אוטומטית בין שני הכרטיסים, בהתאם לשימוש. לצורך העניין, אם למשל גלשתם באינטרנט ובדקתם סטטוסים בפייסבוק או ציוצים בטוויטר, המחשב יעבוד עם כרטיס הרשת המובנה והאיטי יחסית ובכך יחסוך אנרגיה ובעיקר חיי סוללה. אם תפעילו משחק או תשתמשו בתוכנת עריכה כלשהי, הכרטיס החיצוני ייכנס לפעולה.

 

סוללה

למחשב מוצמדת סוללת 6 תאים סטנדרטית, כאשר עפ"י נתוני החברה הרשמיים אמורה להספיק ל-7.5 שעות עבודה. בפועל, כמו במרבית המקרים, המציאות שונה לחלוטין. בשימוש ממוצע במחשב, עם רשת אלחוטית קבועה, גלישה וצפייה בסרטונים ביוטיוב, הגענו לממוצע של 5 וחצי שעות עד לפריקה מלאה של הסוללה. השילוב של שני כרטיסי המסך בהחלט משפיע לחיוב והופתענו לגלות כי בשימוש מאסיבי הרבה יותר (משחק חדש שדורש משאבים רבים), הסוללה עמדה בגבורה וסגרה קצת מעל ל-4 שעות. מרשים ויפה.

 

 

בכל מה שקשור לחום שנפלט מהמחשב, לא נתקלנו במשהו חריג או יוצא דופן, ובעבודה ממוצעת שאינה צורכת מהמעבד ומכרטיס המסך לעבוד שעות נוספות, המחשב נשאר קריר יחסית. בעבודה מאומצת (משחק כבד), כבר הרגשנו ושמענו את המאווררים שניסו והצליחו להשאיר את המארז קריר ככל שאפשר. בסביבת העבודה במקשים ובמשטח המגע לא נרשמה עליה חדה בטמפרטורה.

 

שימוש יומיומי

מערכת ההפעלה שמגיעה עם המחשב היא חלונות 7 בגירסת הום פרימיום (64 ביט). העבודה השוטפת עם המחשב נוחה מאוד. רואים שיש לנו כאן עניין עם מעבד חזק מאוד, זיכרון רב וכרטיס מסך איכותי. משטח המגע גדול מאפשר שימוש במולטי טאץ' ובמחוות שונות (כמו צביטת זום) והעבודה היומיומית הייתה מהנה מאוד, המשטח נוח למגע וחלקלק בדיוק במידה הנכונה.

 

כפתורי העכבר הכסופים שנמצאים מתחת למשטח המגע, עושים גם הם את עבודתם נאמנה, אבל נותנים הרגשה מעט זולה, ויותר מכך, בגלל צבעם הכסוף בוהק, טביעות האצבע בולטות מאוד ומרגיזות את העין. סמסונג ניסו כנראה "לשבור" את הצבע השחור ששולט בחלק הפנימי של המחשב, אבל התוצאה, לטעמנו לפחות, עשתה נזק גדול יותר.

 

טכנולוגיית Fast Start של סמסונג מאפשרת לשמור על רצף עבודה מלא ומבטיחה לחזור לאותו מצב שהייתם כשמעירים את המחשב ממצב שינה, זאת תוך שניות בודדות. החברה גם מבטיחה שמירת מידע באופן אוטומטי על הדיסק הקשיח, כך שאם במקרה הסוללה נגמרה ואין לכם מטען באיזור, כשתפעילו את המחשב שוב תמצאו אותו באותו מצב שהייתם בו. מצויין בעיקר לכתיבת עבודות, אבל לא היינו ממליצים לנסות את זה דווקא על התזה שלכם.

 

 

ניסינו את שתי האפשרויות האלה ואפשר להגיד שבדרך כלל יש אמת מאחורי ההצהרות. היו מקרים שהמחשב התעורר אחרי שלוש שניות ולפעמים גם אחרי 10 שניות. לא ממש הצלחנו להבין מה הסיבה לפער הגדול יחסית, אבל בשורה התחתונה הכי חשוב שזה עובד כמו שצריך. גם האפשרות השניה של שמירת המידע בדיסק הקשיח במקרה והסוללה נגמרת עובדת בצורה טובה. לא מושלמת, אבל יש על מי לסמוך.

 

בשורה התחתונה

סדרה 3 החדשה של סמסונג לא מביאה בשורה טכנולוגית או משהו חדש שלא ראינו קודם. הסדרה הזו פונה בעיקר לשוק הממוצע יחסית, זה שמחפש את הטוב ביותר מחיר הזול ביותר. שפע הדגמים בסדרה יכול להתאים כמעט לכל משתמש, כך גם טווח המחירים הרחב.

 

השימוש היומיומי במחשב מהנה מאוד. המקלדת בנויה בצורה נוחה וארגונומית בצורה מדוייקת לזווית ההקלדה. גם המסך, כמו תמיד אצל סמסונג, מרהיב ונוח מאוד לצפייה.

 

לא הצלחנו להבין את ההיגיון של סמסונג לא לשלב לפחות יציאת USB 3.0 אחת במחשב. הרי מדובר בסדרה חדשה לגמרי שיצאה לא מזמן בעולם והמחמירים יכולים בהחלט לוותר על רכישת מחשב כזה, רק בגלל הסיבה הזו. גם חוסר התמיכה ב-eSATA נראה לנו תמוה, בדיוק מאותן סיבות.

 

אהבנו: מסך מצויין, מקלדת ומשטח נוחים מאוד, חיי סוללה טובים, עיצוב

לא אהבנו: כפתורי עכבר מרגישים זול, טביעות אצבע, אין USB 3.0 ו-eSATA

מחיר: החל מ-3,199 שקל (4,499 שקל לדגם שבסקירה)

אחריות: שלוש שנים במעבדות IBM

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אמנם אין USB 3.0, אבל סדרה 3 מציעה הרבה דברים אחרים
מומלצים