שתף קטע נבחר

מדד אוקטובר: המחירים במשק התייקרו ב-0.1%

מדד החודש שעבר הושפע בעיקר מעליות במחירי ההלבשה (6.5%) וההנעלה (3.9%), מעליות במחירי הלחם (0.8%) ומהמשך עלייה בשכר הדירה (0.3%).מחירי המכוניות ירדו ב-0.4%. האינפלציה בפועל מסתכמת ב-2.7% - בתוך בתחום היעד השנתי של הממשלה

מדד חודש אוקטובר עלה ב-0.1%, כך פרסמה הערב (ג') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. כתוצאה מכך מסתכמת כעת האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור, ב-2.7% ונמצאת בתחום היעד השנתי של הממשלה (1%-3%)

 

  

מגמת האינפלציה לארבעת החודשים האחרונים נמוכה הרבה יותר ומסתכמת בשיעור שנתי של 0.9% בלבד. במקביל ירדה בחודש האחרון גם האינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הבאים והיא מסתכמת כעת ב-2.2%.

 

מדד החודש שעבר הושפע בעיקר מעליות עונתיות במחירי ההלבשה (6.5%) וההנעלה (3.9%) וכן מעליות במחירי הלחם ומוצרי בצק (0.8%), תרופות (0.9%) ומהמשך עלייה בשכר הדירה (0.3%). עליות אלה קוזזו בחלקן על ידי ירידות במחירי העגבניות (6.8%), פירות טריים (2.8%) ומכוניות (0.4%).

 

הירידות בשיעורי האינפלציה בפועל והאינפלציה הצפויה, והתכנסותן אל תוך תחום היעד השנתי שקבעה הממשלה (3%-1%), מקלות על בנק ישראל לשוב ולהפחית בעוד שבועיים את הריבית. זאת במטרה לסייע לפעילות הכלכלית שמגלה לאחרונה סימני חולשה, ולאפשר למשק להתמודד טוב יותר עם ההשלכות השליליות של משבר החובות באירופה.

 

אולם ההערכה היא שהוועדה המוניטרית של בנק ישראל, שאליה הועברו לאחרונה הסמכויות לקבוע את מדיניות הריבית, תעדיף להמתין חודש נוסף, במטרה לבחון את התפתחות המצב, ולהשאיר בינתיים את הריבית ברמתה הנוכחית, 3%.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המחירים במשק התייקרו בממוצע ב-1%
צילום: shutterstock
מומלצים