גוגל מיוזיק: המתחרה של גוגל לאייטיונס
Google Music יהיה התשובה האנדרואידית, הפתוחה, לחנות המוזיקה הסגורה של אפל, המאפשרת לקנות מוזיקה למחשבים אישיים ולמכשירי iOS בלבד. השירות פתוח למחשבים, טאבלטים וסמארטפונים של אנדרואיד, ואפילו למכשירי אפל
גוגל השיקה הלילה (ה') חנות מוזיקה מקוונת, שעתידה להיות התשובה של סמארטפוני האנדרואיד לחנות המוזיקה המצליחה של אפל, אייטיונס.
גוגל מוזיק פעל עד כה בתצורה של בטא סגורה, והשירות נפתח היום לאמריקאים ללא צורך בהזמנה. השירות יהיה חינם - והוא מאפשר למשתמשים להעלות ולהפעיל את המוזיקה שכבר יש ברשותם, גם אם קנו אותה וגם אם הורידו אותה באופן חוקי פחות.
גוגל מוזיקה מתחברת כעת לחנות של אנדרואיד, מרקט. כעת יוכלו משתמשים (אמריקאים בשלב ראשון) לקנות בחנות גם מוזיקה, בנוסף לאפליקציות. גוגל מציעה סוגים שונים של תמחורים פר שיר: חינם, 69 סנט, 99 סנט ו-1.29 דולר. בנוסף, כפי שהובטח, גוגל מיוזיק תתחבר לרשת החברתית של גוגל, גוגל פלוס, ותאפשר למשתמשים לשתף מוזיקה שרכשו בחינם - השמעה אחת בלבד לחבר.
בחנות יש 13 מיליון שירים מרוב - אבל לא כל - הלייבלים החשובים. גוגל קשרה שיתופי פעולה עם שלוש מחברות התקליטים הגדולות - EMI, יוניברסל וסוני - וכאלף לייבלים עצמאיים. בולטת בהיעדרה: וורנר, אחת מ"ארבע הגדולות" של חברות התקליטים בארה"ב.
גוגל משיקה את השירות שירים חינם, כולל כמה קטעים של מוזיקאים בולטים שישוחררו בלעדית בגוגל מיוזיק - בין השאר של הרולינג סטונס, שאקירה, פרל ג'אם וקולדפליי, וגם באסטה ריימס, שישיק את אלבומו החדש בלעדית בגוגל מיוזיק.
גוגל גם פונה לפלח שוק שלא זכה לחשיפה משמעותי באייטיונס: אמנים עצמאיים. גוגל מאפשרת לכל אחד למכור מוזיקה דרך השירות, ולקבוע בעצמו את המחיר. עלות ההצטרפות: תשלום חד פעמי של 25 דולר. גוגל מעניקה לאמנים 75 אחוזים מהמכירות של כל שיר.
מוזיקה בעננים
גוגל מפעילה את שירות גוגל מיוזיק מאז מאי השנה בתצורת בטא סגורה לאמריקאים בלבד. השירות מאפשר למשתמשים לאכסן את קבצי המוזיקה שכבר בבעלותם על שרתי גוגל ולהאזין להם בסטרימינג מכל מכשיר המחובר לאינטרנט - מחשבים כמו גם סמארטפונים כמו אייפון ומכשירי אנדרואיד.
גוגל מיוזיק מתחרה באייטיונס בצורה חכמה, בכך שהוא לא מתחרה ישירות. גוגל מיוזיק הוא לא עוד אייטיונז. גוגל מיוזיק הוא שירות ענן - הוא מאפשר לכם לאכסן את המוזיקה שלכם על שרתי גוגל ולשמוע אותם בכל מקום ומכל מכשיר - קונספט שונה מאוד מהמערכת הסגורה של אפל, שבה מוזיקה שנקנית באייטיונס פועלת רק על חמישה מכשירים, וגם הם מכשירים של אפל בלבד - וגם מחשבי פי.סי.