שתף קטע נבחר

 

מטבח שלא מבשלים בו בשר וחלב נחשב לכשר?

שאלה:

 

אנו בית מסורתי ולא מערבבים בין בשר וחלב. בני, שהחל לחזור בתשובה בעקבות תאונה קשה, מעוניין שאכשיר את הכלים של המטבח, כולל הטבלת כלים. האם זה אכן נחוץ? (שרה, באר יעקב)

 

תשובה:

 

שלום רב,

 

אין ספק כי מבחינה הלכתית מטבח שבו לא מבשלים בשר עם חלב ולא מכניסים מוצרים שאינם כשרים עדיף על מטבח שבו הדברים אינם נשמרים. אולם, מטבח זה אינו נחשב עדיין למטבח כשר על-פי ההגדרה ההלכתית.

 

ההלכה מחייבת הפרדה מוחלטת בין בשר וחלב - הן בסירים, הן בכלי האוכל, הן בתהליך ההכנה, כגון סכיני ומשטח החיתוך

ועוד. כל עירוב של כלי מסוג אחד עם שאר הכלים עלול לגרום לכך שהמטבח לא יהיה כשר לפי ההלכה. אי-לכך, אם ברצונך להפוך את המטבח לכשר, מומלץ ראשית כל לחשוב כיצד מפרידים את הכלים כולם, לעשות השלמות בהתאם לצורך, ורק אחר כך להכשיר את המטבח. אם במטבח שלך הכל מופרד כפי שציינתי, אין צורך הלכתי להכשירו.

 

כיוון שציינת את עניין הטבלת הכלים אומר כי אכן ההלכה מחייבת להטביל את כל הכלים הבאים במגע עם האוכל במקווה כלים (לצורך העניין, גם הטבלת הכלים בים מספקת). אם הכלים לא הוטבלו, אמנם השימוש בהם אסור - אולם האוכל שבושל בהם והוגש באמצעותם נשאר כשר (רמ"א יורה דעה קכ סעיף טז).

 

רפואה שלמה ובהצלחה (משיב: הרב אורי סדן)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים