שתף קטע נבחר

הכוריאוגרף יובל פיק יציג לראשונה מיצירותיו בארץ

אחרי שנים של פעילות באירופה הוזמן הכוריאוגרף הישראלי יובל פיק להציג בישראל במסגרת שבוע המחול הצרפתי. עוד באירוע ייחשפו גם עבודות של יוצרי מחול צרפתים

אחרי שנים של עבודה בצרפת, שם בנה קריירה כרקדן וכיוצר ולאחר שביסס את מעמדו באופן רשמי כאשר מונה השנה לתפקיד המנהל האמנותי של המרכז הלאומי לכוריאוגרפיה בליון, יגיע הכוריאוגרף הישראלי יובל פיק עם להקתו "The Guests" לסדרת הופעות ראשונה במולדת.

 

פיק יציג במרכז סוזן דלל בתל-אביב את "Score", יצירה שהשתתפה גם בפסטיבל מונפלייה האחרון במסגרת פוקוס על יוצרי מחול בולטים מישראל. בארץ תוצג העבודה דווקא במסגרת "פוקוס צרפת", שבוע מחול צרפתי בו ייחשפו עבודותיהם של שלושה יוצרים עכשוויים מובילים, ופיק ביניהם.

 

פיק. סדרת הופעות ראשונה במולדת (צילום: Xavier Boyer) (צילום: Xavier Boyer)
פיק. סדרת הופעות ראשונה במולדת(צילום: Xavier Boyer)

 

"פוקוס צרפת", שיתוף פעולה בין המכון הצרפתי בישראל למרכז סוזן דלל, ייפתח ב-12 בדצמבר. היצירות שיוצגו בו נעות בין היפ-הופ אורבני ביצירתו של היוצר ברהים בושלגם, דרך דיאלוג בין תנועה למצלמה ביצירתו של הכוריאוגרף פייר ריגל ועד לתנועה עכשווית מסוגננת בעבודתו של פיק.

 

לקראת הגעתו לישראל אמר פיק ל-ynet: "רציתי לחלוק עם הקהל הישראלי את כל מה שאספתי במהלך התקופה שבה אני בחו"ל. השנים באירופה נתנו לי פרספקטיבה וזה השפיע גם על העבודה. זה אחרת ליצור מחוץ לטריטוריה שבה גדלתי, וישראל זה מקום שאני מחובר אליו מאוד גם אם בחרתי לפתח קריירה במקום אחר. זה לא הוציא ממני את הישראליות, ההיפך".

 

לדברי פיק, גם ביצירותיו הוא מקיים דיאלוג מתמיד עם הבית. "יש במחול שלי מרכיבים ישראליים, אם זה בעבודת קצב חזקה ואם בקירבה הפיזית בין אנשים שהדגש עליה משמעותי. שני האלמנטים האלה ממש לא אירופים אלא לקוחים מתחושות שהקיפו אותי במקום שבו גדלתי, ובו מבחינה דמוגרפית יש משהו צפוף מאוד", הוא אומר.

 

החיים מחוץ לנקודת המוצא הם חומר גלם עבורו. "השנים לא מוחקות את התחושות שמעוררת הגירה", הוא אומר, "אני בא ממקום אחר מזה שבו אני חי. דברים שהשפיעו עלי, שונים מאלה שמשפיעים על יוצרים ילידי אירופה, ולכן העבודות שלי קשורות למקום שממנו באתי, גם אם אני חוקר אותו ממקום אחר. זה אף פעם לא יהיה הבית שלי, גם אם בניתי פה דברים ויש לי דירה ואיפה להיות. השורשים שלי במקום אחר".

 

ריגל. משקף את חתירת האדם לזקיפות הקומה (צילום: Pierre Rigel) (צילום: Pierre Rigel)
ריגל. משקף את חתירת האדם לזקיפות הקומה(צילום: Pierre Rigel)
 

 

פיק מסוקרן לראות כיצד יגיב הקהל הישראלי ליצירתו ומקווה שהביקור יפתח פתח לעתיד. "אני מחכה להרגיש את הפידבק לעבודה. חשוב לי לראות איך מגיבים לה בישראל. אני מקווה שזה יילד עוד אפשרויות, לא רק של הופעות בארץ, אלא גם מעבר לכך, שתהיה המשכיות", הוא אומר ומכוון אולי לשיתופי פעולה כמו זה שיצר בין הביאנלה של ליון, שתיערך בספטמבר 2012 לבין תיאטרון Chaillot היוקרתי בפריז, ובמסגרתה יעלה יצירה חדשה לשמונה רקדנים.

 

בכורות נוספות: מהיפ-הופ ועד פילוסופיה

גם עבור ברהים בושלגם ולהקתו, מדובר בביקור ראשון בישראל. בארץ הוא יציג את "Davai Davai", מופע חדש שמורכב ממקבץ עבודות בסגנון היפ-הופ אינטימי וישיר. לאורך הקריירה שיתף בושלגם פעולה עם גדולי אמני ההיפ-הופ בעולם וחבר בין היתר גם ללהקות כמו Melting Spot של פריד ברקי או אקרוראפ של הכוריאוגרף קאדר אטו, שתיהן מתמחות במחול היפ-הופ.

 

בכורה נוספת שתוצג במסגרת שבוע המחולות מצרפת תהיה ליצירה "זיקפה" של הכוריאוגרף פייר ריגל. מדובר בעבודת סולו שמלווה באפקטים קוליים וחזותיים.

ריגל, שהחל את דרכו כספורטאי שמתמחה בריצת משוכות ומחזיק בתארים אקדמיים בתחום הכלכלה והקולנוע, החליט על הסבה מקצועית בעקבות מפגשים עם כוריאוגרפים שונים, בהם הכוריאוגרף הבלגי הנודע, וים ונדקייבוס.

 

ביצירותיו של ריגל קיים דגש לא מבוטל על החיבור שבין העולמות בהם הוא נע. הדבר בא לידי ביטוי כבר בראשית דרכו כשהצטרף ללהקת המחול של הכוריאוגרף ז'יל ז'ובן כבמאי וידאו דוקומנטרי ליצירותיו. יצירתו הנוכחית, שנעה בין סיפור מסע בדיוני לאגדה פילוסופית, מתארת את האדם כחיה חברתית אינדיבידואליסטית ומתחקה אחר תהליך האבולוציה האנושי כפי שהוא משתקף בחתירה הבלתי נלאית לזקיפות הקומה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בושלגם. היפ-הופ אורבני
צילום: Frederic Iovino
לאתר ההטבות
מומלצים