שתף קטע נבחר

מאסר על תנאי להורים שלא שלחו בתם לבי"ס

בהחלטה חריגה, גזר בית המשפט חודשיים מאסר על תנאי על הורים לבת 13 ממעלות-תרשיחא שלא ביקרה במוסד החינוכי מזה שנתיים. פרקליטם: "היא סובלת מסקולפוביה"

חודשיים מאסר על תנאי נגזרו היום (א') על זוג הורים ממעלות-תרשיחא, שנמנעו מלשלוח את בתם לבית הספר ועברו בכך על חוק חינוך חובה. העירייה המקומית עתרה לבית משפט השלום בעכו לאחר שמחלקות החינוך והרווחה בעיר ניסו להשיב במהלך השנתיים האחרונות את הילדה בת ה-13 אל המסגרת החינוכית - ללא הצלחה.

 

חינוך ישראלי - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות :

 

החוק, הקיים מ-1949, קובע כי חובה על הורים לילדים בגילאי 3 עד 18 לרשום את ילדיהם למוסד חינוכי ולהקפיד על הגעה סדירה ללימודים עד לסיום גיל חינוך חובה. מטרת החוק הינה מתן אפשרות של הזדמנויות שוות לכל ילדי המדינה ללא התחשבות ברקע המשפחתי.

 

קציני הביקור הסדיר מקבלים דיווחים שוטפים מבתי הספר בעיר על היעדרויות תכופות של תלמידים ופועלים בשיתוף מחלקות אחרות להשיב את התלמידים לספסל הלימודים. לאחר שהניסיונות להשיב את הילדה למסגרת החינוכית באופן סדיר לא צלחו, החליטה קצינת הביקור הסדיר במחלקת החינוך של עיריית מעלות, יחד עם מחלקת הרווחה, לפעול באמצעים החוקיים העומדים לרשותם.

 

פרקליטם של ההורים, עו"ד סמעאן זיאד, ניסה להסביר את הסיבות שמנעו מהילדה להגיע לבית הספר. "הילדה סובלת מחרדות, יש לה פחד מבית הספר - 'סקולפוביה', וזה מה שגם טענתי בבית המשפט. ההורים דיווחו על זה לעירייה ולגורמים המוסמכים ולקחו אותה לטיפולים, לכן הילדה לא יכלה להגיע ללימודים". עו"ד זיאד אף ציין כי מאז חודש ספטמבר האחרון פוקדת הילדה את בית ספרה בהתמדה.

 

"לאור חומרת העבירה, משך התקופה של ההפרה, הודאת הנאשמים, עברם הנקי והסכמת הצדדים, אני גוזר על כל אחד מההורים מאסר על תנאי של חודשיים לתקופה של 18 חודשים", כתב השופט וויליאם חאמד בפסק דינו.

 

"מספר מקרים מזערי"

פסק הדין נחשב לחריג יחסית בישראל, בעיקר על רקע כמות הילדים שאינם מגיעים תדיר לבית הספר. לדברי מנכ"ל המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן, "מספר המקרים שבהם מעמידים לדין הורים שעברו על חוק חינוך חובה הוא מזערי

ביותר, בערך בין שניים לשלושה מקרים בשנה. אך יחד עם זאת, התופעה של ילדים שלא מגיעים לבית הספר היא נפוצה. בשנת 2010 היו 85 אלף ילדים 'שזכו' לראות קציני ביקור סדיר בביתם מפני שלא הגיעו ללימודים".

 

קדמן הדגיש כי בדרך כלל נמנעת המדינה מלהעמיד לדין הורים במצב שכזה והפתרון מוצע ברמת הרשות המקומית. לדבריו, מקרים בהם נמנעים ילדים מלהגיע לבית הספר בדרך כלל אינם נובעים מלחץ של הורים המעדיפים שהילד יצא לעבודה או יעזור בפרנסת הבית, אלא לרוב משום שמערכת החינוך אינה מוצאת סידור הולם לאותם ילדים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה. "הילדה סובלת מסקולפוביה"
צילום: shutterstock
מומלצים