שתף קטע נבחר

פאבים בבאר שבע: רק סטודנט ישתה כאן בירה

"זו לא סלקציה, אבל אם נכניס את כולם המקום לא יעבוד", טוענים בעלי מועדונים בבירת הנגב, שדורשים תעודות. קבוצת תושבים מוחה: אם אתה לא סטודנט, אין לך מה לעשות בעיר?

לא סטודנט? אין כניסה! תושבי באר שבע בני 20 ו-30 מכירים היטב את הבקשה להציג תעודה בכניסה לפאבים ולמועדונים בעיר. לא תעודת זהות מבקשים מהם, אלא תעודת סטודנט. מי שלא מחזיק בתעודה הנכספת, נאלץ לספוג דחייה אחר דחייה. לאחרונה הוקמה קבוצת לחץ בפייסבוק, תחת הכותרת: "כל אדם זכאי לבירה באשר הוא", של המבקשים להילחם בתופעה.

 

דיווחים נוספים על מדיניות המועדונים ב-ynet:

בגלל סלקציה: מועדון יפצה שני שחומי עור

אושר בטרומית: סוף לסלקציה בשיטת "חכה בתור"

סלקציה במועדון: שתית? אתה לא רווחי

 

אביחי הודס, סטודנט שפתח את הדף בסיוע אחיו יפתח וחברם נדב אלוש, הדגיש כי הם אינם קוראים לחרם צרכנים על אותם מקומות, "אלא מתגייסים נגד תופעה רווחת ברוב מקומות הבילוי בעיר, לצערי". 

 

בדף כתב הודס: "חברים, מספיק להשפלה! העיר הזו היא קודם כל של אזרחיה. כבר לא מדובר במקום בודד אלא בתופעה הכוללת חמישה פאבים לפחות. לא ייתכן שכל מי שסיים לימודים ומחליט להיות צדיק ולהישאר בעיר, או שאינו סטודנט בפועל, לא יכול לשתות בירה באף פאב, אפילו במקום שבו היה לקוח קבוע ארבע שנים".

 

עמוד המחאה בפייסבוק ()
עמוד המחאה בפייסבוק
 

הודס זכה לתגובות אוהדות: ליאת דקל הגיבה בקריאות "יישר כוח! אין סיבה שאנו, בוגרי האוניברסיטה ותושבי העיר, נרגיש פחות רצויים מהסטודנטים עצמם. הגיע הזמן לשנות את המצב!".

 

אנה, חברת הקבוצה, כתבה כי בעלי המועדונים פשוט שכחו את תושבי העיר שאינם סטודנטים. "כיף לראות הצלחה, במיוחד של אלה שלמדו איתנו בתיכון, רקדו איתנו במסיבת סיום. רק חבל שהם שכחו מאיפה הגיעו... עכשיו הכסף שלנו לא שווה בעיניהם? אין להם יותר צורך בשירותים שלנו?"

 

חברת קבוצה אחרת, אוברי ריימונדי, הביעה קורת רוח מהעלאת הנושא: "אני שמחה שמישהו עורר את הסוגיה. היו לי כמה חברים שהגיעו לכאן מארצות אחרות לביקור, אבל לא הורשו להיכנס לאף אחד מהפאבים או המועדונים. אני אוהבת את הפאבים והברים בעיר, אבל אני בכוונה לא מזמינה לכאן חברים יותר, אני יודעת שהם לא יוכלו להיכנס בלי תעודת סטודנט".

 

הסטודנטים שכחו איפה הם חיים

הודס הוסיף, שרבים מתושבי העיר חשים פגועים מהנושא. "נוצרה חומה בין העולם הסטודנטיאלי לשאר העיר. מעבירים כאן מסר לפיו אם אתה לא סטודנט אין לך מה לעשות פה", הסביר. יש הטוענים כי הסטודנטים, המתהדרים במעורבות ומודעות חברתית, שכחו היכן הם חיים.

 

ב"אינשטיין בר", אחד המקומות שנוקט בגישת הכניסה לסטודנטים בלבד, יודעים להסביר כי המקום נמצא בשטח האוניברסיטה, והשירותים שניתנים בו - מיועדים לסטודנטים. לא כך המצב במקומות בילוי אחרים.

 

ב"קבוצת אינשטיין", הכוללת מלבדו גם את "המנגה" והפאב החדש "האירית", הסבירו שהסטודנטים הם אלה שיצרו את ההפרדה. רועי חדד ורן שקד, מבעלי הקבוצה, הסבירו: "מקומות הבילוי שבבעלותנו פונים לקהל הסטודנטים בעיר באר-שבע וסביבתה, ועל מנת לשמור על אופיים כמקומות בילוי סטודנטיאליים, אנו מבקשים לייחד את הפעילות במקום לציבור זה". עוד נמסר, כי תושבי באר-שבע שמחזיקים בתעודת סטודנט רשאים להיכנס ולבלות במקומות בילוי אלה, ללא כל הבחנה. "אפיון מקום לקהל יעד מוגדר הינו הדבר המותר על פי החוק", קבעו.

 

זו לא סלקציה, אבל לא כולם נכנסים

גורמים אחרים בקרב בעלי המועדונים אמרו: "אנחנו לא עושים סלקציה. זה פוגע ומעליב וגם לא חוקי. אנחנו לא מאמינים בזה. אבל אם נכניס את כולם, המקום לא יעבוד". הם הדגישו: "ההתמחות שלנו היא סטודנטים. אנחנו לא יודעים לעבוד עם קהל אחר. כל הברים סביב לאוניברסיטה מיועדים לסטודנטים בלבד. כנראה שהם לא רוצים להתערבב עם קהל אחר. הם מצביעים ברגליים ורוצים להיות מבודדים".

 

בעלי המועדונים הבהירו כי אף על פי שהצעד גורם להפסד כספי, "כשסטודנט מוציא 25 שקל לראש, כאג'נדה וכדי לשמור על הקהל שלנו, אנחנו מכניסים רק סטודנטים. לא משנה מי אתה, עבריין, ראש ממשלה, רק אם אתה סטודנט - אתה נכנס". עם זאת, לדבריהם, גם תעודת סטודנט ישנה שאינה בתוקף, עושה את העבודה: "גם סטודנט שסיים ללמוד הוא סטודנט לכל דבר".

 

שורה של פאבים אחרים, דוגמת ה"קוקה" וה"מנצ'ילה" פותחים את שעריהם לכולם ועדיין נחשבים למקומות איכותיים ופופולריים לבילוי. "אין פה מחאה אמיתית", טוענים בעלי המקומות. "מי שפתחו את הדף הם אנשים טובים מאוד, שבמקרה חיכו בתור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האחים הודס. הסטודנטים שכחו מאין הגיעו
צילום: יעל הודס
פאב. לסטודנטים בלבד?
צילום: index open
מומלצים