שתף קטע נבחר

הרשויות ישבתו החודש: לא נותרה לנו ברירה

במרכז השלטון המקומי ישבתו החל מ-16 בחודש במחאה על קיצוץ מסתמן בתקציבן לצורך מימון חוקים חדשים וכוונת הממשלה ליישם את המלצות דוח טרכטנברג. "הודעתי ליועמ"ש שלא נעלה ארנונה ולא ניישם חוקים פופוליסטיים", אומר יו"ר המרכז שלמה בוחבוט

הרשויות המקומיות והמועצות האזוריות בישראל ישבתו מ-16 בינואר במחאה על חקיקה פופוליסטית, כהגדרתן, שתוביל לקיצוץ של כחצי מיליארד שקל בתקציבן. כך הוחלט היום (ד') בישיבת ועדת המאבקים של מרכז השלטון המקומי ופורום ה-15, שם טוענים כי מטרת ההשבתה היא להגן על כספם ורכושם של האזרחים, וקוראים לראש הממשלה, בנימין נתניהו, לפתור את המשבר.

 

בעוד נתניהו מתכנן לבצע קיצוץ רוחבי במשרדי הממשלה על מנת לממן את חוק חינוך חינם מגיל 3 כפי שנקבע בדו"ח טרכטנברג, הודיע שר הפנים, אלי ישי, כי יתנגד למהלך  שכזה בטענה כי הוא יפגע ברווחת התושב בישראל. בין היתר, ציין שר הפנים כי הכסף יגיע ממענקי האזור לרשויות ועדיף להגדיל את הגירעון כדי לא לפגוע ברווחת האזרים במדינה. ישי  ודאי ציפה לזכות בתמיכתן של הרשויות המקומיות, אך היום התברר כי לראשיהן יש טענות כלפי בית המחוקקים, וגם כלפי השר הממונה עליהן.

 

הפגנה נגד הפגיעה ברשויות המקומיות. טענות קשות לכנסת (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הפגנה נגד הפגיעה ברשויות המקומיות. טענות קשות לכנסת(צילום: גיל יוחנן)

 

לטענת מרכז השלטון המקומי שרים וחברי כנסת מהקואליציה, בהם גם כאלה של ש"ס, מקדמים שורה של הנחות ופטורים בארנונה למקורבים, גורמים פוליטיים ואוכלוסיות רבות, שמימונם יבוא על חשבון שירותי החינוך, הרווחה והביטחון של האזרחים. לדבריהם, עלותם של חוקים אלה נאמדת במיליארדי שקלים, שייאלצו את הרשויות המקומיות לקצץ בתחומים אלה ואף להעלות ארנונה.

 

עוד בחדשות ynet:

 

בשלטון המקומי מציינים עוד כי יישום דו"ח טרכטנברג על ידי הממשלה יגרום לקיצוץ תקציבים ממפעל הפיס שאמורים להגיע לאוכלוסיות מוחלשות, סטודנטים, תרבות, תמיכה באמנות וחינוך. ברשויות אמרו היום כי הודעת משרד המשפטים, לפיה ייאסר עליהן לקבל תרומות לטובת הקהילה, תפגע בהן קשות. כל אלה, יחד עם מחירי המים הגבוהים, גורמים להשקפת הרשויות להכבדה כלכלית, שלא מותירה להם שום ברירה אלא לפתוח בשביתה.

 

"עובדים על הציבור בעיניים. זה צדק חברתי? שמתכננים לפגוע בחינוך המיוחד ובתקציבים המיועדים לתרבות כדי לממן חינוך חינם מגיל 3?", תהה יו"ר מרכז השלטון המקומי, שלמה בוחבוט. "במקום למצוא מקור תקציבי חדש לוקחים מתקציבים קיימים. כל ההצהרות של חברי הכנסת הן בגדר צ'ק ללא כיסוי וכל ניסיון ליישום שלהן יגרום למכת מוות לחינוך ולרווחה. רק בשבוע שעבר העביר ח"כ חיים כץ חוק פופוליסטי של פטור מארנונה, אשר ייטיב רק עם גופים עסקיים. היכן הוא היה בהצבעה על הוזלת מחירי המים, שבעיניי זה צדק חברתי? הודעתי ליועץ המשפטי לממשלה כי לא נעלה ארנונה כדי ליישם את גל החקיקה המטורף ובכוונתנו לא ליישם את החוקים החדשים".

  

ראש עיריית תל אביב ויו"ר פורום ה-15, רון חולדאי, תקף את כוונת שר הפנים אלי ישי וציין כי אם כוונת חברי הכנסת והשרים לתת הנחות בארנונה לכל מיני גופים תתממש, ייאלצו הרשויות לקצץ כחצי מיליארד מתקציב 2012, שכבר אושר ונסגר. "כל אלה יביאו להפסקה וקיצוץ שירותים משמעותי ברשויות המקומיות", אמר חולדאי. "הציבור יקבל פחות שירותים, פחות חינוך, פחות שעות לימוד ואמצעי לימוד, פחות רווחה ובפועל יצטרך לשלם יותר ארנונה כדי לפצות על האובדן הזה. מי שטוען אחרת פשוט משלה את הציבור".  

 

למאבק הצטרפה גם הנהלת מרכז המועצות האזוריות, שהתכנסה הבוקר והחליטה ללכת יד ביד עם הרשויות המקומיות. יו"ר מרכז המועצות האזוריות, שמוליק ריפמן אמר כי "אסור לתת להצעות חוק פופוליסטיות המועלות לקראת בחירות לערער את יכולותיהן של הרשויות המקומיות להתנהל באופן תקין, ולפגוע בכך באיכות חיי התושבים. לא ניתן לממשלה להונות את תושבי הרשויות ולא ניקח חלק בתרמית כזו".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחאת הרשויות המקומיות. ארכיון
צילום: רענן בן צור
זה צדק חברתי? שלמה בוחבוט
צילום: ירון ברנר
מומלצים