שתף קטע נבחר

"מזכ"ל האו"ם לפגישות בירושלים וברמאללה"

המשקיף הפלסטיני באו"ם הודיע כי יש הסכמה לגבי פגישה עם אבו מאזן, אך המזכ"ל טרם אישר זאת. מנסור הבטיח "רעיונות יצירתיים" כדי שפלסטין תהפוך בכל זאת חברה באו"ם

מזכ"ל האו"ם, שנערך לביקור במדינות האזור, יבקר גם בישראל וברשות הפלסטינית. על הביקור הצפוי ברמאללה הודיע אמש (יום ו') המשקיף הפלסטיני באו"ם, ריאד מנסור, שמסר כי הושגה "הסכמה עקרונית" לפגישה בין המזכ"ל באן קי מון לנשיא הפלסטיני, אבו מאזן. לדבריו, זה יקרה בסוף החודש או בתחילת פברואר.

 

חידוש המגעים בין ישראל לפלסטינים:

 

באן עצמו, ששוחח אתמול עם עיתונאים, סיפר כי ייצא בשבוע הבא לביקור בן שלושה ימים בלבנון, במסגרתו ידון עם הנשיא מישל סולימאן וראש הממשלה נג'יב מיקאתי במגעים בין ישראל לפלסטינים ובסוגיות נוספות. באן ייפגש גם עם מפקדי כוחות יוניפי"ל שפועלים במדינה, ומשם ימשיך לביקור באיחוד האמירויות.

 

מולכו ועריקאת בפגישה עם נציגי הקוורטט בירדן      (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מולכו ועריקאת בפגישה עם נציגי הקוורטט בירדן (צילום: AFP)

 

לדברי המזכ"ל, אחד הנושאים המרכזיים שעל סדר היום הוא הפגישה שתתקיים ביום שני בין שליח ראש הממשלה, עו"ד יצחק מולכו, למי שמכהן בפועל כראש צוות המשא ומתן הפלסטיני, סאיב עריקאת. "אני מאוד מעודד מהפגישה הזו בין הפלסטינים לישראלים", אמר באן. הוא לא אישר את דבר הפגישה עם אבו מאזן, אך ציין ביחס לדברי מנסור, כי "כבר היו הדלפות והודעה רשמית בנושא תפורסם בקרוב".

 

"זה יהיה מצוין אם באן יגיע לרמאללה, יתרשם בעצמו מהמצב ויראה את הסכנה שבהמשך ההתיישבות הבלתי חוקית, במיוחד במזרח ירושלים", הוסיף מנסור, וסיפר כי הציג בפני נשיא מועצת הביטחון של האו"ם מסמך בן ארבעה עמודים שבו מפורטת פעילות ישראל בהתנחלויות. הוא הבהיר גם כי הרשות לא ויתרה על שאיפתה להתקבל כחברה מלאה באו"ם, ובכוונתה להציג "רעיונות חדשים ויצירתיים" להשגת מטרה זו, למרות התנגדות ארצות הברית.

 

בפגישה בין עו"ד מולכו לעריקאת, שהתקיימה ביום שלישי בעמאן, דנו הצדדים בחידוש תהליך השלום, כולל לוחות זמנים מדוייקים ונושאים. מולכו הגיע לירדן עם עוזרו ועם ראש מערך ההסברה הלאומי, יועז הנדל. הוא אמר לעריקאת כי נתניהו מוכן לחזור לשולחן המשא ומתן בכל רגע ובכל מקום וקרא לאבו מאזן להצטרף למהלך.

 

הפלסטינים דורשים את הפסקת הבנייה בהתנחלויות כתנאי לחידוש השיחות הישירות, ולדברי אבו מאזן אם ישראל תקבל זאת, "ניכנס למשא ומתן". בעבר הוא הבהיר כי אם המגעים לא יחודשו עד 26 בינואר, "ננקוט צעדים חדשים, והם עלולים להיות קשים".

 

דיפלומט שהשתתף בפגישה אמר לסוכנות הידיעות AP כי השיחות היו "רציניות". לדבריו, "זה היה סיעור מוחות שבו שני הצדדים, הישראלים והפלסטינים, הפגינו להיטות לחדש את המשא ומתן לשלום". גם שר החוץ הירדני, נאסר ג'ודה, אמר בתום הפגישה כי השיחות התקיימו באווירה חיובית. למרות שלדבריו אין התקדמות בנושאי הליבה, "מה שחשוב הוא ששני הצדדים נפגשו פנים אל מול פנים".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באן קי מון. "מעודד מהפגישה בירדן"
צילום: AP
מנסור. לא ויתרו על החברות באו"ם
צילום: רויטרס
מומלצים