שתף קטע נבחר

ברגותי ל-ynet: "נסיגה לקווי 67' - סוף הסכסוך"

בכיר הפתח שנידון ל-5 מאסרי עולם הובא לבית המשפט להעיד בתביעה שהגישה בארה"ב משפחת נרצחת בפיגוע. הוא מתעקש שלא להכיר בסמכות בית המשפט, אבל מול מצלמות ynet אמר שהוא שואב עידוד מהאביב הערבי: "צריך להמשיך בהתנגדות לא אלימה"

מרואן ברגותי, בכיר ארגון פתח שמרצה עונש מאסר בגין רצח ישראלים, אמר הבוקר (יום ד') ל-ynet ש"הסכסוך יסתיים ברגע שייגמר הכיבוש, תהיה נסיגה מלאה לקווי 67' ותקום מדינה פלסטינית". הוא סימן כהרגלו "וי" באצבעותיו כשהובא לדיון בבית משפט השלום בירושלים. הדיון עסק בתביעה שהגישה בארה"ב משפחתה של אסתר קליימן ז"ל בסכום של מאות מיליוני דולרים נגד הרשות הפלסטינית, ועיקרה: אחריותו הישירה של ברגותי לפיגועים, עת היה ראש התנזים בגדה.

 

ברגותי התייחס לאפשרות לפיה יתמודד לבחירות הרשות הפלסטינית ואמר: "הרשות עוד לא הכריזה על הבחירות, ברגע שיכריזו נראה מה יקרה. צריך להקים ממשלה לאומית ולהמשיך בהתנגדות לא אלימה ובדרכי שלום".

 

כותרות קודמות על מרואן ברגותי

 

עוד כותרות בחדשות

 

כשנשאל על ההפיכות וגל ההתקוממויות בעולם הערבי, ברגותי ציין שהוא "מברך על האביב הערבי וחושב שתוצאותיהן יהיו טובות לעם הפלסטיני. בעקבות המהפכות תגבר התמיכה בעם הפלסטיני להתנגדות לכיבוש בדרכי שלום".

 

ה"וי" המסורתי של ברגותי. "התנגדות בדרכי שלום" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ה"וי" המסורתי של ברגותי. "התנגדות בדרכי שלום"(צילום: גיל יוחנן)

 

ברגותי הודיע מראש שכהרגלו, יסרב להעיד בבית המשפט הישראלי, שבסמכותו הוא אינו מכיר. זאת למרות שהשופט בדימוס יעקב בצלאל נבחר מטעם בית המשפט בארה"ב לשמש כמתווך במסגרת חיקורי הדין - שמתנהלים כמו בבית משפט אמריקני, ומיועדים לצרכיו בלבד.

 

במהלך הדיון ברגותי אף סירב לענות כשנשאל לשמו. נציג התובעים הישראלי ביקש כי יוצא צו בית משפט המחייב את ברגותי להעיד, אולם השופט קבע כי יש להגיש בקשה בכתב. זו תוגש בהמשך, ולפיכך ייתכן שברגותי יגיע שוב לבית המשפט. 

 

פופולריות עצומה ברחוב הפלסטיני

קליימן, מההתנחלות נווה צוף, נרצחה בעודה בת 23 במרס 2002, מאש שנורתה לעבר אוטובוס סמוך להתנחלות עטרת שמצפון לרמאללה. כדור אחד חדר לאוטובוס מבעד לחלק העליון של החלון, שלא היה ממוגן, ופגע בקליימן, שנפצעה בראשה באורח אנוש. מאוחר יותר נפטרה מפצעיה.

 

ברגותי בבית המשפט. 5 מאסרי עולם (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ברגותי בבית המשפט. 5 מאסרי עולם(צילום: גיל יוחנן)

 

קליימן עבדה כגננת בעפרה. אביה, נחמן, הגיע בהמשך לבית המשפט שבו התנהל משפטו של ברגותי. מעורבותו בביצוע פיגועים החלה לאחר פרוץ אנתיפאדת אל-אקצה בספטמבר 2000. כשנה לאחר מכן הוצא נגדו בישראל צו מעצר ובקשה להסגרתו הועברה לרשות הפלסטינית. מעמדו כמבוקש מספר 1 בשטחים, הפך אותו למנהיג עממי בעל פופולריות עצומה ברחוב הפלסטיני.

  

ב-2002 נעצר ברגותי על-ידי ישראל, הועמד לדין והורשע במעורבות בפעילות טרור. ב-2004 הוא נידון ל-5 מאסרי עולם ומאז מרצה את עונשו בכלא. הוא הורשע בעבירות של רצח, סיוע ושידול לרצח, וקשירת קשר לביצוע פשע, וכן במעורבות בלינץ' ברמאללה, בפיגוע ב"סי-פוד מרקט" בתל אביב ובהנהגת פיגועי הטרור נגד ישראל.

 

בעסקה לשחרור החייל החטוף גלעד שליט, עלה שמו של ברגותי כמועמד לשחרור,

 ולדברי החמאס רק ברגע האחרון נמלכה ישראל בדעתה וסירבה לשחררו.

 

את משפחת קליימן מייצגים בארה"ב משרד עורכי הדין היידמן, נודלמן, קליק, שמתמחה בתביעות נגד ארגוני טרור. עורכי דינם בארץ הם מיכאל דבורין ומרדכי הלר. "חיקור הדין נועד להביא את עדותו של מרואן ברגותי באשר לאופן שבו נוהלה האינתיפאדה השנייה - האופן, השיטה והאמצעים שבהם הוצאו לפועל פיגועים להם אחראים גדודי חללי אל אקצה, התנזים ואש"ף, אשר מר ברגותי היה אחד מהברגים המרכזיים בהם", אמר דבורין.

 

עו"ד הרשות הפלסטינית, יוסי ארלון, אמר לאחר הדיון: "התביעה היא תביעה הזויה ואף נגועה בגזענות כיוון שרק אמריקנים יכולים לתבוע".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרואן ברגותי, הבוקר בבית המשפט
צילום: גיל יוחנן
צילום רפרודוקציה: אלעד פניגשטיין
אסתר קליימן. נרצחה בגיל 23
צילום רפרודוקציה: אלעד פניגשטיין
מומלצים