שתף קטע נבחר

מדריך: איפה לשמור את מאות התמונות?

פליקר, פיקאסה ואתרים נוספים מאפשרים לנו להציץ לעולם האמנותי של צלמים רבים. אך אתרים אלו תורמים לנו בדרך נוספת: הם מאפשרים לנו לאחסן בבטחה את אלפי התמונות שאגרנו, ואפילו לערוך אותן

לכל צלם, אפילו צלמי איפון חובבים, יצא לפחות פעם אחת להתחבט בשאלה, מה עושים עם כל התמונות האלה עכשיו? אז נכון, תמיד אפשר לצרוב ולאחסן את הדיסקים בבוידעם, או לסרוגין לשפוך את הצילומים לתוך ספריות על הכונן הקשיח ולשכוח מקיומם. אבל תרחיש שבו קורס המחשב, ואיתו מאגר התמונות או בליה של תקליטור סטנדרטי כתוצאה מנזקי לחות, הוא סביר בהחלט. מזל שהרשת מציעה פתרונות לאחסון כל התמונות היקרות לנו.

 

עוד מדריכי צילום:

 

פליקר

פליקר מהווה עבור צלמים רבים מכל העולם אמצעי נהדר לשימור הפורמטים בגודלם המקורי וללא הגבלה. האתר אמין והממשק פשוט לתפעול. פליקר אינה רק מערכת לאחסון תמונות, אלא גם רשת חברתית לכל דבר, בה ניתן לשתף אלבומים בנושאים שונים ולפתוח קבוצות דיון.

 

 

 

כל תמונה המועלה לשרת של פליקר ניתנת לתיוג, ולא אחת מגזינים ואתרים שונים מכל העולם נעזרים במנוע החיפוש המובנה בו על מנת לרכוש או לבקש תמונות יחודיות מהמשתמשים עצמם. ניתן לתייג את התמונה גם על מפת כדור הארץ, בהתאם למיקום הגיאוגרפי בו היא צולמה, ולהסתיר תמונה מהגלריה הכללית במידה וחפצים בכך. בנוסף, האתר מאפשר גם העלאה של קטעי וידאו קצרים.

 

באתר מובנת תוכנת עריכה בסיסית אך יעילה, לליטוש וטיפול בתמונות שנמצאות כבר על שרת האתר.

 

עלות שנתית: 24.95 דולר. החברות הבסיסית אינה כרוכה בתשלום, אך מאפשרת כמות מוגבלת של העלת תמונות פר שבוע, בה לא ניתן להוריד את התמונות חזרה למחשב ברזולוציה המקורית.

 

PBase

למרות התחושה החובבנית שהאתר מצליח להעביר בממשק שלו, פיבייס הוא אתר פופולארי מאד בקרב צלמים, בעיקר הודות לאפשרות לחשוף גלריות באופן מבוקר על ידי סיסמה אותה קובע הצלם. כך לפעמים נחסכת מטלת שליחת התמונות למי שמבקש אותן. האתר מקנה למשתמש כתובת לגלריה אישית, אותה ניתן לחלק לגלריות ותתי גלריות. בדומה לפליקר, גם כאן ניתן להגיב על תמונה שהועלתה, אולם לא ניתן לתייג.  

עלות שנתית: 23 דולר, עבור ג'יגה של איחסון.

 

 

 

DeviantArt

האתר דיוויאנט ארט, מיועד לאומנות גרפית, כך שניתן למצא בו בין היתר איורים, סרטוני פלאש, אומנות פלסטית, איורי אילוסטריטור, צילומים, סקינים לתוכנות שונות ואפילו פרוזה. הממשק חביב ואלגנטי, והנישות מסודרות בקטגוריות. אחד היתרונות הבולטים באתר היא חשיפת העבודות לא רק בקרב שוחרי הצילום, אלה בפני חובבי אומנות שונים ואמנים מתחומים מגוונים. באתר פועלת חנות רשת בה ניתן לרכוש מוצרים שונים (טי-שירטס,כובעים, ספלים וכולי) עם לוגו האתר.

 

עלות: החברות הבסיסית היא חינמית, חברות פרימיום עולה29.95 דולר לשנה.

 

500px

הגלריות ב-500px מסודרות בצורה יפיפייה, הגדלת התמונה נעשת בצורה חלקה ואלגנטית, כזו שלא מעקמת או מעוותת את הצילום ומותירה רושם עז. בכניסה ראשונית לאתר, כמעט ונדמה שכל התמונות צולמו על ידי צלמים מקצועיים, וזאת הודות למערכת הצבעה מתוחכמת ש"מרימה" את הצילומים המדורגים יותר לחזית האתר. כמות העלאת התמונות מוגבלת אך מספקת באופן יחסי, ומאפשר הצגת תיק העבודות בכל מיני אופנים אותם ניתן לקבוע בממשק האתר.

 

עלות: 50 דולר לשנה, עבור כמות בלתי מוגבלת של תמונות, קבלת סטטיסטקיות.

 

  

1x

להעלות תמונה לאתר הזה, זה קצת כמו להתקבל לקורס טיס. לא בגלל הממשק חלילה. (שאינו תומך בדפדפן אקספלורר קונבנציונאלי בחלק מהאופציות שבו) אלא בגלל הקריטריונים הנוקשים אותם אוכפים מפעילי האתר. יאמר לזכותם שהצילומים באתר עוצרי נשימה, ואם תצליחו להעלות לשם לתמונה, תנו לעצמכם טפיחה על השכם.  

 

עלות:  149 דולר לשנה. 

 

Picasa

פיקסה היא תוכנה מבית גוגל שעוזרת לארגן את התמונות על המחשב, בדומה קצת ל-ACDsee, התוכנה מאפשרת עריכה מינימלית של התמונות באמצעות כל מיני פיצ'רים מגניבים וקלים לתפעול, וכמובן העלתן לרשת ברזולוציה מלאה.

 

פיקאסה היא תוכנה חינמית, וגוגל מקצה ג'יגה אחד חינם לכל משתמש. אז מה רע? בעצם שום דבר, אולי רק הידיעה שיש משהו נורא המוני בגוגל שאין בו מספיק דגש לצלמי הקצה, כך שהם נבלעים בהמון שמצלם במצלמת חצי פיקסל את הכלב לועס כדור. פיקאסה מיועדת לכל מי שמצלם, הרבה פחות לצלמים אך עדיין מדובר בכלי אמין ואפקטיבי ביותר. יתרון מובהק הוא שתמונות הקטנות או שוות ל800 PX לא נחשבות בג'יגה המוקצה למשתמשים חינמיים ולכן אפשר להעלות אינסוף תמונות (אולם באיכות נמוכה יחסית).

 

 

 

PHOTOSIG

ראשית, מדובר בקהילת צלמים המתמקדת בשיפור טכניקות במתן ביקורת ודיון. אתר מבוסס פורום ומצויים בו מאמרים רבים בנושאים מגוונים. משתמש בסיסי יכול להעלות תמונה אחת כל 72 שעות, ועל פי שיטת ניקוד אותה צובר המשתמש, הוא עשוי לקצר את זמן העלאת התמונות שלו. האתר מדרבן את משתמשיו לכתוב ביקורות על תמונות המועלות לאתר ובכך להרוויח ניקוד.

 

עלות: משתמש פרמיום ישלם 25 דולר, ומאפשרת לך להעלות 3 תמונות תוך 72 שעות. מכאן זה דיי ברור ששימוש באתר כאמצעי גיבוי תמונות הוא לא אופציה, אבל אם בשיפור עסקינן הייתי מתפשר על האלטרנטיבות הישראליות.

 

לגליון קומפוזיציה הקליקו כאן.

  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתאים למי שאוהב לצלם וגם למי שאוהב לצפות
קומפוזיציה מגזין צילום
מומלצים