שתף קטע נבחר

קונים קולנוע ביתי? קראו כאן קודם

מה הן התכונות העדכניות אותן כדאי לחפש כאשר באים לרכוש מערכת קולנוע ביתי אשר כוללת נגן, רסיבר ורמקולים ומה כדאי להכין מראש בבית?

העקרונות הבסיסיים שמנחים אותנו בעת רכישת מערכת קולנוע ביתי, לא השתנו אמנם בשנים האחרונות. אולם מגוון התכונות אותן אנו רואים במפרט המכשירים גדל מאוד ולא כל הצרכנים מודעים לחידושים בתחום.

 

מגוון המכשירים הוא עצום ושיקולי הקניה של דגם כזה או אחרים נסמכים על תקציב וטעם אישי. לכן לא יהיה זה מעשי להיכנס להמלצה על מכשיר ספציפי כזה או אחר במדריך שכזה. מה שנדגיש כאן, הם הכללים והתכונות שעשויות להיות חשובות עבורכם בעת חיפוש אחר מכשיר אחד או יותר כאשר אתם באים להרכיב מערכת שלמה של קולנוע ביתי. מה לחפש בעת הקניה ואילו תכונות עשויות להיות חשובות עבורכם?

 

עוד ב-dtown:

 

דיוידי, בלוריי או סטרימר?

התחום העיקרי בו נעשה השינוי הגדול ביותר בעולם הקולנוע הביתי או מערכות המולטימדיה בבית, הוא מקורות התוכן. עד לפני שנים לא רבות, המקורות המקובלים היוו נגני DVD או CD, אלה נשארו בחלק גדול מן הבתים (לצד ערמות של קלטות וידאו או קופסאות ועטיפות דיסקים), כיום, הצטרפו אליהם או החליפו אותם מכשירים כגון סטרימר, מחשב, טלוויזיה חכמה או מקורות דיגיטליים אחרים.

 

 (צילום: ליאור קורן, dtown) (צילום: ליאור קורן, dtown)
(צילום: ליאור קורן, dtown)

 

למעשה, הדומיין הדיגיטלי השתלט על התחום, מרגע שהחומר הפך לדיגיטלי, המצע הפיזי עליו הוא ישב הפסיק להיות רלוונטי: זה יכול להיות דיסק אופטי, דיסק קשיח או דיסק מבוסס פלאש – דיסק און קי, כל אלו יכולים לאחסן אותם אותם קבצי אודיו ווידאו בדיוק בפורמטים מגוונים. צרכנים רבים העבירו את כל אוסף ומאגר השירים והסרטים האישי אל המחשב וכעת, הם מנגנים אותו דרך סטרימר, נגן בלוריי או רסיבר אשר כולל חיבור רשת.

 

רסיברים לקולנוע ביתי

הרסיבר הוא לב המערכת וצומת הדרכים שלה, שאליו מתחברים כל מקורות האודיו והווידאו, הוא מטפל, מצד אחד באות האודיו, מעבד, מגביר ומעביר אותו אל הרמקולים ומצד שני, לוקח אחריות גם על אותות הוידאו, לעיתים משפר אותם, במקרים רק מנתב אותם אל מסך הטלוויזיה או המקרן.

 

הרוב הגדול של דגמי הרסיברים מתוצרת החברות המובילות, מגיע עם חיבורי וידאו HDMI. סביר להניח שזה ימצא בדגם שאתם מחפשים, אבל לשם הביטחון בדקו זאת במפרט. בנוסף, ודאו גם כי המכשיר תומך בפורמטי האודיו המעודכנים של כותרי Blu-ray. שני הפורמטים הללו נקראים Dolby Digital + DTS Master Audio. הרסיברים הזולים תומכים בהגברה של חמישה רמקולים ויציאת אודיו עבור סאב וופר, כלומר 5.1 רמקולים וזה יספיק לרוב הגדול של הרוכשים. הדגמים היקרים יותר יתמכו ב- 6.1 / 7.1 / 9.1 רמקולים ואף יותר. מה שמצריך, כמובן, תקציב לרכישת מספר הרמקולים הרב וגם חלל מספק.

  

 (צילום: ליאור קורן, dtown) (צילום: ליאור קורן, dtown)
(צילום: ליאור קורן, dtown)

 

קישוריות: חלק מהרסיברים החדשים, מגיע עם חיבורי רשת בצירוף תמיכה בתקן DLNA אשר מאפשר לרסיבר למשוך קבצי אודיו, וידאו או תמונות ממכשירים מחוברים ברשת, כמו מחשבים. הרוב המוחלט של יצרני סטרימרים, נגנים ומחשבים תומך כיום בתקן זה חוץ מחברת אפל. התקן שלה, למרות שמבוסס על עיקרון דומה, נקרא AirPlay והוא מאפשר לבצע הזרמת מוזיקה באופן אלחוטי אל רסיברים חדשים, עם מוצרי החברה מדגמי אייפון, אייפד או אייפוד.

 

תכונות נוספות, שעליהן כדאי לתת את הדעת, הן כניסות USB לחיבור נגני מדיה או התקני זיכרון חיצוניים לרסיבר עבור ניגון קבצי אודיו או וידאו, חיבור לתחנות עגינה של אייפון או אייפוד וגם תקשורת BT אלחוטית. בנוסף, חלק מיצרני הרסיברים מציע כיום אפליקציות להורדה עבור מכשירי אפל או אנדרואיד שהופכות טאבלטים וסמרטפונים לשלטים רחוקים משוכללים.

 

עיצוב: בגדול, לא היו שינויים מהפכניים במראה של הרסיבר הממוצע, אך בעת האחרונה, נכנסו לשימוש סדרות של רסיברים דקים יחסית, פחות מאסיביים בצורתם לעין ונוחים יותר להצבה.

 

רמקולים

אלו ממשיכים לעבוד על עקרונות זהים לאלו מהעבר, גם אחרי עשרות רבות של שנים, אבל כיום, הם מגיעים במגוון ענק של גדלים, צורות וצבעים, על כך תוכלו לקרוא במדריכים על סוגי רמקולים קיימים ועל אופן הצבת והעמדת רמקולים בסלון או בחדר קולנוע ביתי.

 

חשוב מאוד לבדוק בחנות את הרסיבר כשהוא מחובר למערכת הרמקולים אותה אתם מבקשים לקנות. אין תחליף למשמע אוזניים וקשה לנבא במדויק מראש כיצד ישמעו רמקולים מתוצרת חברה מסויימת כשהם מחוברים לרסיבר כזה או אחר.

 

 (צילום: ליאור קורן, dtown) (צילום: ליאור קורן, dtown)
(צילום: ליאור קורן, dtown)

  

תלת מימד

זהו נושא חדש יחסית בתחום הקולנוע הביתי, אולם מחירי טלוויזיות תלת מימד יורדים משמעותית בשנה האחרונה. אם אתם מבקשים לצפות בסרטי תלת מימד בבית, תצטרכו לפחות שני רכיבים תומכי 3D: מסך תלת מימד מסוג LCD או פלזמה (ובעתיד גם OLED) וגם מקור וידאו מתאים שיהיה מסוגל לנגן סרטי וידאו מתאימים. זה יהיה נגן Blu-ray 3D (מגיע בדגמים של מגוון חברות).

 

נכון לעכשיו, הרוב המוחלט של ה-סטרימרים אינו מסוגל לנגן תלת מימד ברזולוציית 1080p מלאה (אבל כן תומך בפורמטים פחות איכותיים של "תמונה בצד תמונה" או "תמונה מעל תמונה", הדגם הראשון שמציע יכולת זו הוא אקסטרימר Prodigy שיוצא בימים אלו.

 

אם אתם מתכוונים לרכוש רסיבר קולנוע ביתי, כדי שהמכשיר יוכל להעביר וידאו תלת מימד דרך חיבוריו, עליו להיות מצוייד בכניסות ויציאת HDMI 1.4 שתומכות בכך.

 

תשתיות: מה רצוי להכין בחדר?

שקעי חשמל: כדאי מאוד להכין תשתית חשמל מתאימה. המהדרין אף יוסיפו בארון החשמל פקק יעודי למערכת האודיו שאותו יורידו, למשל, בעת סופת ברקים. כיצד לחשב את מספר השקעים המתאים בסלון? יש להכין רשימה של המכשירים שאמורים להוות חלק ממערכת הקולנוע הביתי, כולל ממיר כבלים, לווין או שידורי DTT, ומכשירים נוספים, על כך, הוסיפו עוד כ- 3 שקעים עבור מכשירים עתידיים, זה יעלה אולי עוד כמה מאות שקלים, אבל יהיה עדיף על שימוש במפצלים חיצוניים וגם בטוח יותר לשימוש. לא לשכוח גם להקים תשתית תקשורת לחברות הוט או יס, כמו גם יציאה לאנטנה חיצונית שיכולה לבוא לעזר בקליטת שידורי עידן פלוס.

 

חובה, לטעמי, להתקין גם שקע רשת במיקום קרוב למערכת עבור חיבור לסטרימר, רסיבר או טלוויזיה חכמה. כבל הרשת, שתשחילו בקיר, צריך שיהיה מסוג CAT 6 או CAT 7 על מנת שיתאים לתקן רשתות בתקן 1000Mbps, רשת קווית תהיה עדיפה על האלחוטית בפרמטרים של קצב נתונים גבוה יותר, יציבות, אבטחה. בנוסף, צמצום כמות גלי האלחוט שמתרוצצים בבית, בוודאי שלא יזיק לבריאות בני המשפחה.

 

מזנון: כדי למנוע מילדים קטנים או סקרנים גדולים לתחוב אצבעותיהם אל לחצני המכשירים, תרצו מן הסתם להסתירם מאחורי דלת זכוכית. אבל לפני כן חובה להתייעץ עם המוכר בחנות לגבי דרישות אוורור של המכשירים, מכיוון שהם פולטים חום בעת הפעלתם – מגברים בעיקר וגם מכשירים כמו סטרימרים שבהם הותקן דיסק קשיח פנימי שמתחמם בעת הפעלתו.

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה צרך בחדר?
צילום: ליאור קורן, dtown
מומלצים