שתף קטע נבחר

כך יושבים השותלים: רהיטים מעץ ממוחזר

ממצאי סקר שנערך לט"ו בשבט מגלים: עבור מחצית מהציבור, המחיר הוא המרכיב הקובע בעת רכישת רהיט מעץ ולא המיחזור. למרות זאת, אספנו עבורכם הצעות נבחרות לחג, אולי תשתכנעו

המודעות הגוברת לעובדה שמשאבי כדור הארץ שלנו מוגבלים, מביאה מעצבים שונים לתכנון רהיטים לבית, שלא יפגעו בסביבה לצד עיצוב ייחודי שישדרג את ביתנו. אך האם מדובר במשתנה חשוב עבורנו, הצרכנים?

 

 

הממצאים של סקר מיוחד שנערך לט"ו בשבט על ידי VASTU (וסטו), גלריה לריהוט מעץ ממוחזר, אינם מעודדים במיוחד.מהנתונים עולה, כי עבור 41% מהציבור, המחיר הוא המרכיב הקובע בעת רכישת רהיט מעץ ולא המיחזור. רק 12% הצהירו כי אם העץ אינו ממחוזר - הם לא ירכשו את הרהיט. לכל השאר הנושא אינו חשוב מספיק ואינו גורר עמדה.

 

עם זאת, המודעות לנושא עצמו גדלה: מהנתונים עולה, שכ-44% יודעים שעץ ממוחזר, הוא רהיט עשוי עץ, שהפך לרהיט אחר. עם זאת, 29% מכלל העונים סברו כי מדובר בעץ שנכרת באופן מבוקר לצורך שימוש חוזר, וכ-18% השיבו שאינם יודעים. בסקר נבדקו 501 מרואיינים בפרסה ארצית.

 

קונים רהיט - ורואים איפה שתלו עץ במקומו

גלריית VASTU  מציעה פריטי ריהוט עשויים עץ מלא ישן וממוחזר בלבד "אנו מקפידים לקנות את הרהיטים אך ורק מספקים שמשתמשים בחומרי גלם אינדונזיים, מכוון שבאינדונזיה לא ניתן פשוט לקנות עצים. מי שרוצה לקנות עצים חייב להחזיר כמה מהם לטבע", מספרת הבעלים גבי באומגרטן."הרעיון העומד מאחורי גישה זו הוא "הקיימות" - להמיר את המלחמה בטבע לשיתוף עם הטבע ולהחזיר לטבע את מה שאנו לוקחים ממנו".

 

בנוסף מקפידים בגלריה למחזר רהיטים ששימשו בעבר והופכים אותם לפריט עיצובי שונה. כך, במקום לוותר על הרהיט הישן ולהשליך אותו לפח, אפשר לתקן, לחדש ולשדרג, ולייצר רהיט המתאים לטעמנו. הפריטים משלבים אומנות עתיקה, עץ קלאסי ואמירה מודרנית היוצרים מראה טבעי, סגנון עיצובי ותחושה חמימה בבית.

  

גליירת VASTU (וסטו) (צילום: אלעד גונן, סטודיו שגב) (צילום: אלעד גונן, סטודיו שגב)
גליירת VASTU (וסטו)(צילום: אלעד גונן, סטודיו שגב)

 

בחודשים האחרונים הצטרפה הגלריה לתכנית נוספת הנקראת three for tree - מדובר בפרויקט ירוק חדשני, בו קונים שטחים ענקיים ופועלים על פי העיקרון שעל כל עץ אחד שעוקרים - מחויבים לשתול 3 עצים אחרים במקום.

 

כל עץ שנעקר ונבנה ממנו פריט, מקבל תעודה עם מספר. באמצעות קוד ועל ידי google earthכל לקוח יכול לראות איפה שתלו את העצים במקום הפריט שנקנה. על מנת להשתתף בפרויקט, הגלריה משלמת סכום כסף על כל פריט שהיא קונה, ומנהלי הפרויקט מחויבים לשים את אותו סכום על מנת שנטיעת העצים תתבצע כסדרה. הגלריה מנסה לצרף לפרויקט את כל הספקים איתם היא עובדת.

 

וסטו מציעה עד 50% הנחה בחודש פברואר על ספות, קונסולות, כסאות, ארונות ועוד. לדוגמה: קונסולת עץ מלא ב-2,730 שקל במקום 3,900 שקל וויטרינה בסגנון גולמי עשויה עץ טיק ממוחזר ב-7,500 שקל במקום 15,000 שקל. איפה? סניף פולג: רחוב האומנות 20, אזור התעשייה החדש בפולג, 09-7746001, וסניף בצרה במושב בצרה, 09-7414178. לאתר החברה: www.vastu.co.il

 

גלריית VASTU (וסטו)  (צילום: אלעד גונן, סטודיו שגב) (צילום: אלעד גונן, סטודיו שגב)
גלריית VASTU (וסטו) (צילום: אלעד גונן, סטודיו שגב)

 

איפה אפשר למצוא עוד מוצרים "ירוקים"?

לקראת ט"ו בשבט: איקאה מציעה מוצרים דמויי עץ, כמו סלסלה עשויה עבודת יד בצבע טבעי, שעשויה משאריות עצי בננה שנאספו לאחר הקטיף ובמחיר 85 שקל. הדום שעשוי א, הוא מסיבי בננה, מוצע במחיר 345 שקל. אתר איקאה: www.ikea.co.il

 

איקאה (צילום: פרדריך יוהנס) (צילום: פרדריך יוהנס)
איקאה(צילום: פרדריך יוהנס)

  

Laline, משיקה לט"ו בשבט סדרת מברשות אורגניות לגוף ולפנים, עשויות מעצים מיערות שמותר לכרות בהם. בנוסף החברה ממשיכה בפרויקט מיחזור תחת הסלוגן: Take A GREEN Moment, במסגרתו נקראים לקוחות החברה נקראים להחזיר בקבוקים ריקים ממוצרי החברה בלבד, ולקבל תמורתם לקבל עץ ריחני לרכב במתנה.

 

רשת ללין (צילום: יונתן בלום) (צילום: יונתן בלום)
רשת ללין(צילום: יונתן בלום)

 

בין המוצרים בסדרה אפשר למצוא מברשת גב עגולה בעלת ידית ארוכה, מברשת גב אליפטית בעלת ידית ארוכה, מברשת פנים, מראה לבנה עגולה, העשויה עץ לבן ועוד. מחירים: 50-13 שקל.

 

דורי קמחי תאורה מציעים גופי תאורה שעוצבו בעבודת יד, המשלבים עצי סחף ועצים מעובדים. מחיר מנורה לדוגמא: 4,980 שקל.     

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דורי קמחי תאורה
צילום: אייל קרן
גלריית VASTU
צילום: אלעד גונן, סטודיו שגב
איקאה
צילום: פרדריך יוהנס
רשת ללין
צילום: יונתן בלום
צילום: אלעד גונן, סטודיו שגב
צילום: אלעד גונן, סטודיו שגב
מומלצים