שתף קטע נבחר

אחריי לעתודה: מאיזה בתי ספר באים העתודאים?

בית הספר "הנדסאים" בהרצליה מדורג בראש טבלת התיכונים במספר הבוגרים שהמשיכו ללמוד בעתודה הצבאית, לפני "עתיד מדעים" בלוד. בטופ 20 - רק שלושה מהפריפריה

מי מספק לצה"ל את עתודות העתודאים? מדי שנה "מתחרים" התיכונים סביב מספר הבוגרים שהתגייסו לעתודה הצבאית, דבר המעלה את המוניטין של בית הספר ומעיד על איכות המגמות המדעיות והטכנולוגיות. זאת משום שהעתודאים הלומדים באוניברסיטאות מתקבלים ברובם לפקולטות היוקרתיות להנדסה, רפואה ומדעים מדויקים.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

מנתונים שהגיעו אמש (יום א') ל-ynet עולה כי בשנה האחרונה התגייסו לעתודה כאלף תלמידי תיכון, ורובם המוחלט מבתי ספר מובילים במרכז הארץ. במקום הראשון בין התיכונים בארץ במספר התלמידים הממשיכים לעתודה בצה"ל מדורג בית הספר היוקרתי "הנדסאים" בהרצליה.
דירוג בתי הספר לפי מספר בוגרים שהמשיכו לעתודה:

דירוג בתי הספר לפי מספר בוגרים שהמשיכו לעתודה
דירוג בית הספר
1 הנדסאים, הרצליה
2 עתיד למדעים, לוד
3 שבח מופת, תל אביב
4 אמי"ת גוש דן, רמת גן
5 גימנסיה ריאלית, ראשון לציון
6 אחד העם, פתח תקווה
7 הישיבה התיכונית, בני ברק
8 הריאלי, חיפה
9 הולץ, תל אביב
10 תיכון מכבים-רעות
11 ישיבת חורב, ירושלים
12 מקיף ז', אשדוד
13 מקיף דתי אמי"ת, באר שבע
14 מקיף חקלאי, כדורי
15 אורט מעלות, מעלות-תרשיחא
16 תיכון למדעים ואומנויות, ירושלים
17 מקיף ח', אשדוד
18 מקיף חדש ע"ש רבין, בת ים
19 עירוני יבנה, חיפה
20 מקיף ג' ע"ש רוגוזין, אשדוד

 

החמישייה הראשונה כוללת בהתאמה גם את בתי הספר "עתיד מדעים" בלוד, "שבח מופת" מרשת עמל בתל אביב, תיכון "אמי"ת גוש דן" ברמת גן והגימנסיה הריאלית בראשון לציון. ב-20 המקומות הראשונים יש רק שלושה נציגים לפריפריה: "מקיף דתי אמ"ת" מבאר שבע (13), מקיף חקלאי "כדורי" הסמוך לכפר תבור (14) ומקיף "אורט מעלות" ביישוב מעלות תרשיחא (15).

  

המגמות הנבחרות השנה היו הנדסת חשמל, הנדסת מכונות, אווירונאוטיקה ולימודי המדעים (מתמטיקה, פיזיקה וכימיה). "אין ספק שבתי הספר המובילים בנושא העתודה הם אלו המדגישים את לימודי המדעים והטכנולוגיה", אומרת סא"ל קרן בן נתן-קרוגר, ראש המינהל לכוח אדם טכנולוגי באגף כוח אדם בצה"ל. "העתודאי משלב במסלול שלו את המצוינות האקדמית יחד עם דרישות הצבא, ולכן הוא נדרש להישגים גבוהים מאוד בציוני הפסיכומטרי והבגרויות.

 

"הקִדמה הטכנולוגית מצריכה גם את הצבא להיערך בהתאם, ובעזרת העתודאים לתת מענה לזירות הלחימה החדשות. למעשה, מדובר במצב של 'win-win', שבו גם העתודאי רוכש את השכלתו בזמן שירותו הצבאי - והצבא מרוויח כוח אדם משכיל ומיומן".

 

ד"ר יוחנן דורון, המנהל הפדגוגי ברשת "עתיד" המפעילה את תיכון "עתיד למדעים" בלוד (מקום 2): "מדובר בתלמידים מבריקים שאוהבים מאוד ללמוד. אנחנו שמחים שבעידוד של הצוות החינוכי הם בוחרים באתגר האינטלקטואלי של מסלולי העתודה".

 

אבי מידן, מנהל תיכון "הולץ" מתל אביב (מקום 9): "זאת גאווה גדולה מאוד לבית הספר שהבוגרים שלנו משתלבים מיד בתום הלימודים במסלולי עתודה ומתקבלים לפקולטות היוקרתיות ביותר בישראל. הצבא זקוק כעת לכמה שיותר מהנדסים ועצם זה שאנו מצליחים להכשיר בוגרים מצטיינים במגוון רחב של מקצועות מבוקשים, זאת הוכחה לכך שהלימודים הטכנולוגיים נמצאים בחזית של מערכת החינוך הישראלית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה. דגש על לימודי המדעים והטכנולוגיה
צילום: ויז'ואל פוטוס
מומלצים