שתף קטע נבחר

מחול יפני וקוריאני בסוזן דלל

שפות מחול חדשות ייחשפו בסוזן דלל במסגרת שני מופעים אורחים: "רוקוג'ו" היפני שמשלב בין מסורת למודרנה, ו"הויכוח" הקוריאני שמציג מחול טכנולוגי עכשווי

בעוד שיצירות מחול מערביות מוצגות באופן שוטף בישראל, נדמה שהמחול העכשווי המתגבש במזרח הרחוק, טרם זכה לחשיפה משמעותית בארץ. בסוזן דלל, שיארח שני מופעים מיפן ומדרום קוריאה, מבקשים לחשוף את הקהל גם לשפות מחול חדשות.

 

"רוקוג'ו". שילוב בין ההיסטוריה להווה   (צילום: takao sakai) (צילום: takao sakai)
"רוקוג'ו". שילוב בין ההיסטוריה להווה (צילום: takao sakai)

 

במסגרת חגיגות 60 שנה ליחסים הדיפלומטיים בין ישראל ליפן, יארח מרכז סוזן דלל לראשונה בתל אביב את המופע, "רוקוג'ו", שיצר הכוריאוגרף היפני, הרוקא אוידה. המופע, שילוב של מחול עכשווי בין זמננו למחול מסורתי, נוצר בהשראת רומן יפני שנכתב במאה ה-11 ומספר על אהבה אסורה בין גבר לבין אישה בני מעמדות שונים, ביפן של שושלת קיסרות הייאן. גיבורת היצירה, רוקוג'ו, נישאה בגיל צעיר לנסיך הכתר, אך התאלמנה ארבע שנים לאחר מכן בהיותה בת 20 בלבד. לאחר מות בעלה היא מתאהבת בבחור פשוט ונאלצת להתמודד עם לחצי הסביבה שמבקשת להפריד בין האוהבים.

 

אוידה, לדברי מנכ"ל מרכז סוזן דלל יאיר ורדי, נחשב כיוצר מוביל במהפכת התרבות העכשווית ביפן, ועוסק במקביל גם בהפקת אירועי תרבות בהם פתיחת המוזיאון הלאומי החדש בטוקיו. יצירותיו זכו לשלל פרסים בתחרויות מחול מרכזיות ביפן ובין יצירותיו הבולטות עיבוד ליצירות בימתי של "ליידי מקבת" ו"המלך ליר".

 

לצד המופע היפני שיתארח בחודש הבא בישראל תגיע למרכז סוזן דלל בתחילת החודש גם להקת "צ'ו", שפועלת בדרום קוריאה ומשלבת בין מסורת לסגנונות עכשווים. הלהקה תציג בישראל את היצירה "הויכוח" של הכוריאוגרף סאנג צ'ול צו, שמשלבת טכנולוגיות מולטימדיה עם מחול.

 

להקת המחול "צ'ו" הוקמה ב-1996 והיא מייצגת את הדור החדש של יוצרים

במחול העכשווי בקוריאה. היצירה, שתוצג בבכורה בישראל, מביאה לידי ביטוי את מלחמת הכוחות שבין חמשת האמנים שלוקחים בה חלק: כוריאוגרף, מלחין, סופר, מעצב ותאורן. הויכוח, שנוגע ברעיונות שונים על תפיסת הזמן והחלל, האור והדמויות שעל הבמה, הצבע והצליל - מציג מיקרוקוסמוס של החברה המודרנית.

 

"בואה של להקת המחול צ'ו מקוריאה הוא נדבך נוסף במערכת היחסים המעשירה והפוריה שנרקמת בשנים האחרונות בין מרכז סוזן דלל לבין מרכזי מחול מרכזיים בדרום קוריאה", אומר יאיר ורדי מנכ"ל סוזן דלל ומדגיש, "מערכת היחסים ההדדית שנוצרה פתחה שער גם ליוצרים ישראליים שהוזמנו להופיע בקוריאה, ובשנה הבאה אף ייערך במסגרת פסטיבל Modafe פוקוס על מחול ישראלי - וזה לא ברור מאליו. חשבנו שנכון יהיה להביא לישראל טעימה אמנותית נוספת מהמחול הקוריאני העכשווי ובמקביל טעימה ממחול יפני עכשווי שנוגע בשורשים של המחול המסורתי ועם זאת משלב אמירה ויזואלית-תיאטרלית נועזת ומסקרנת".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: takao sakai
מתוך "הויכוח". דור חדש של יוצרים בקוריאה
צילום: takao sakai
לאתר ההטבות
מומלצים