שתף קטע נבחר

בלבול בגן: אין הורה מתנדב, הילד הרוויח יום כיף

רוב מערכת החינוך פועלת כסדרה - בלי מנקים ואנשי תחזוקה - אבל הגננות ניסו גם בבוקר למצוא מחליפים לסייעות: "זה מאוד לא נעים, ההורים עומדים בחוץ עם הילדים ואני לא יכולה לקבל אותם". בגן בירושלים הורים שכרו בעצמם את הסייעת

בלבול ואי ודאות גדולה שררו הבוקר (יום ד') בחלקים ממערכת החינוך, לנוכח השביתה הכללית שעליה הכריזה ההסתדרות במסגרת אי הסכמות בסוגיית עובדי הקבלן. המורים והגננות התייצבו לעבודה, אולם בכל הארץ נתקלו הורים וילדים בגנים סגורים.

 

מי שובת, מי עובד? עושים סדר בשביתה הכללית  

 

נוהלי משרד החינוך מתנים פתיחת גן בנוכחות שני מבוגרים, וכיוון שהסייעות שובתות יש הכרח שהורים יתנדבו למלא את מקומן לצד הגננות. בתי הספר אמורים לפעול כסדרם, למרות חסרונם של אנשי המנהלה והתחזוקה. גם הבחינות של הסטודנטים באוניברסיטאות אמורות להתקיים ללא הפרעה. לפי ההסתדרות, יש שביתה כללית במוסדות ויצ"ו, נעמת, רשת אמונה ורשת עמל. מוסדות חינוך חקלאיים ופנימייתיים פועלים במתכונת שבת.

 

הגן ברחובות סגור. "אף אחד לא יודע כלום" (צילום: תומר ולמר) (צילום: תומר ולמר)
הגן ברחובות סגור. "אף אחד לא יודע כלום"(צילום: תומר ולמר)

 

"התחושה מאוד לא נעימה, ההורים עומדים מחוץ לגן עם הילדים ואני לא יכולה לקבל אותם בלי עזרה של הורה מתנדב", סיפרה ל-ynet גננת מאזור השרון. "אני מתקשרת מהורה להורה בתקווה למצוא מישהו, אני מבינה שההורים עסוקים ויש להם עבודה משלהם אבל אין לי ברירה".

 

"הם קוראים לעצמם עאלק הסתדרות אבל במקום לדאוג לעובדים הם דופקים את העובדים", אמר אב לילד בגן חובה ברחובות. "אנחנו ממתינים מחוץ לגן כבר חצי שעה ולא יודעים אם יהיו לימודים או לא. הבנתי שהגננות מנסות לדאוג למחליפים לסייעות אבל עדיין לא ברור מה קורה. מצד אחד הבוס שלי מתקשר אליי ורוצה שאגיע מהר לעבודה, מצד שני אין רכבות ואני לא יודע מה לעשות עם הילד. זה מתחיל להימאס שכל שבוע יש שביתה במדינה".

 

לקחים משביתות קודמות

אם אחרת אמרה: "אנחנו מאתמול בלילה מנסים להתעדכן מה קורה ואף אחד לא יודע כלום. חשבנו שבסוף יהיו לימודים בגן אבל כרגע הגן סגור. אנחנו מנסים להתקשר לכל העולם לברר מה קורה. אנחנו ממתינים עם הילדים".

 

הורה נוסף העיד שחיכה מחוץ לגן יותר מחצי שעה. "הבנתי שהגננת מנסה להתקשר לכל ההורים למצוא הורה שיוכל להתנדב, אבל כרגע לא נמצא המתנדב התורן. בלית ברירה הילד כנראה ירוויח שוב יום כיף אצל הסבא והסבתא. בקצב הזה אנחנו צריכים לשקול לשלם להם משכורת כי כל חודש יש שביתה והם הופכים להיות גננת".

 

קובי, הורה מירושלים, תיאר את הבלבול: "אצל הבת הקטנה שלי הסייעת לא הגיעה ולכן הגננת לא הסכימה לקבל את הילדים – ובצדק. נאלצתי לחזור איתה הביתה, ולמעשה מכריחים כך גם אותי לשבות. בגן של הבן הגדול אחת האמהות התנדבה למלא מקום, אז לומדים כרגיל, ואצל אחיין שלי ההורים 'שכרו' את הסייעת בשמונה שקלים לילד – כדי שתגיע באופן פרטי, למרות השביתה".

 

מורה לריתמוזיקה שמלמדת חוגים בגנים במרכז העידה על בלבול גדול:

 "אני לא יודעת אם יש לימודים בגנים או לא, אני יודעת שהורים רבים התייאשו ולקחו את הילדים הביתה".

 

מוטי גלר מוועד ההורים בבאר שבע ציין שמערכת החינוך עובדת ברובה כסדרה, "ולשמחתי הרשויות הפיקוח לקחים משביתות קודמות ולא השביתו את החינוך המיוחד. בגני הילדים יש שיבושים רבים אבל גם בנושא זה מרבית ההורים כבר מתורגלים בשביתות ומצאו לילדים פתרון חלופי".

 

"לצערי אנחנו כבר מתורגלים בשביתות", אמר מנהל בית ספר יסודי במרכז הארץ. "התרגלנו לכך שלפחות פעם בחודש המנקות ואנשי התחזוקה לא מגיעים ואנחנו נאלצים למלא את מקומם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כאן שביתה
צילום: הרצל יוסף
מומלצים