שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    שובבות ומתוקות: עוגיות ג'ינג'ר-שוקולד

    בין אם אתם נמנים על אלה שלא סובלים ג'ינג'ר ובין אם אתם לא יכולים בלי, רוני ונציה מציעה לכם להכין עוגיות ג'ינג'ר-שוקולד שאף אחד לא יכול לעמוד בפניהן

    או שאוהבים ג'ינג'ר או שלא, אבל גם מי שלא נמנה עם חובבי הטעם הפיקנטי לא יעמוד בפני העוגיות הפריכות האלה.

     

    עוד מתוקים בערוץ האוכל:

    חיוך מתוק: עוגיות שקדים ורחת לוקום

     

    עוגיות ג'ינג'ר-שוקולד (צילום: גיא בלומנשטיין) (צילום: גיא בלומנשטיין)
    עוגיות ג'ינג'ר-שוקולד(צילום: גיא בלומנשטיין)

     

    עוגיות ג'ינג'ר-שוקולד

    המרכיבים (לכ-30 עוגיות):

    75 גרם חמאה רכה

    1 כוס דחוסה ‭130)‬ גרם) סוכר חום כהה

    ‭1/2‬ כפית תמצית וניל

    1 ביצה טרופה

    ‭3/4‬ כוס ועוד 3 כפיות ‭115)‬ גרם) קמח

    5-6 כפות ‭30)‬ גרם) קקאו שטוחות

    1 כפית אבקת סודה

    ‭1/8‬ כפית מלח

    70 גרם ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ דק (בעזרת סכין מקומחת)

    ‭1/2‬ כף שורש ג'ינג'ר טרי, מגורר דק

     

    אופן ההכנה:

    1. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר והווניל במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצה ומערבלים לתערובת אחידה. ‭
    2. מנפים ביחד, מעל לקערת המערבל, ‭3/4‬ כוס קמח ואת הקקאו, אבקת הסודה והמלח.
    3. מערבבים את פיסות הג'ינג'ר המסוכר עם 3 כפיות קמח ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את הג'ינג'ר הטרי. מערבלים בקצרה ובמהירות נמוכה רק עד לקבלת בצק דביק ואחיד ללא סימנים לבנים או חומים. ‭
    4. מכסים את הבצק ביריעת ניילון ומניחים במקרר לשעה-שעתיים או יותר, עד שהבצק מספיק יציב לעבודה. ‭
    5. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך ‭150)‬ מעלות)‭.
    6. מוציאים בערך כף בצק ומגלגלים בידיים לכדור בקוטר 3 ס"מ. מסדרים את הכדורים ב‭2-‬ תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה, במרווחים של 4 ס"מ זה מזה‭.
    7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 11-13 ‭‬דקות, עד שהעוגיות מתפשטות ונראות די יציבות אבל עדיין רכות, והן מעט תפוחות וסדוקות מעל. מצננים 5 דקות בתבנית על רשת ואז מעבירים מהתבנית לרשת לצינון מלא.

     

    טעימות לכולם - עוגיות ג'ינג'ר-שוקולד (צילום: גיא בלומנשטיין) (צילום: גיא בלומנשטיין)
    טעימות לכולם - עוגיות ג'ינג'ר-שוקולד(צילום: גיא בלומנשטיין)

     


     


    פורסם לראשונה 23/02/2012 23:39

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: גיא בלומנשטיין
    גם מי שלא אוהב ג'ינג'ר יתאהב- עוגיות ג'ינג'ר-שוקולד
    צילום: גיא בלומנשטיין
    מומלצים