שתף קטע נבחר

מאות הפגינו: "אין ילד לא חוקי, אל תגרשו אותי"

פעילים חברתיים, עובדים זרים וילדיהם צעדו בתל-אביב ומחו נגד גירוש הילדים. אילן, בן 10, מחכה לתשובה על מעמדו. הוא נאם מול משרד הפנים: "אני רוצה לראות את כל הפרצופים מחייכים"

מתייצבים לצד המועמדים לגירוש. מאות פעילים חברתיים וילדי עובדים זרים מפגינים הערב (שבת) בתל-אביב במחאה על כוונת משרד הפנים לגרש משפחות שבקשותיהן להסדרת מעמדן נדחו כי לא עמדו לטענתו בקריטריונים שאימצה הממשלה לפני שנתיים, המתייחסים בעיקר למעמד ילדיהן הלומדים במערכת החינוך הישראלית. חלק מהמשפחות עדיין ממתינות לתשובות ממשרד הפנים. ynet העביר שידור חי מההפגנה.

 

 

ההפגנה מול משרד הפנים. "צריכים להיות חזקים לכל תשובה" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ההפגנה מול משרד הפנים. "צריכים להיות חזקים לכל תשובה"(צילום: מוטי קמחי)

 

ג'ריל מכיתה ד' יישאר בישראל, ניצן פוחדת מגירוש

 

המפגינים נשאו בידיהם שלטים ועליהם הכיתוב "אין ילד לא חוקי, אל תגרשו אותי". הילדים נשאו בין היתר שלטים המצטטים מספר דברים פרק י': "ואהבתם את הגר כי גרים הייתם בארץ מצרים". הם צעדו מרחבת תיאטרון הבימה לקריית הממשלה ברחוב קפלן בעיר, שם נישאו נאומים.

 

ההפגנה בתל-אביב. "כי גרים הייתם בארץ מצרים" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ההפגנה בתל-אביב. "כי גרים הייתם בארץ מצרים"(צילום: מוטי קמחי)

 

אחד הדוברים היה אילן בן העשר. מחר יחגוג את יום הולדתו, בסימן פחד וחרדה מפני מעצר וגירוש: "דבר ראשון, מזל טוב לכל המשפחות שקיבלו תשובה חיובית אני מאוד שמח בשבילכם למרות שאני ועוד כמה משפחות עדיין לא קיבלו תשובה. אנחנו צריכים להיות חזקים לכל תשובה גם אם היא תהיה שלילית. אני רוצה לראות את כל הפרצופים מחייכים ואז נוכל כולם ביחד לחגוג, תודה לכולם ולהתראות". 

 

"בושה שאילן צריך לשלם את המחיר"

רותם אילן, מנהלת עמותת ילדים ישראלים, אמרה ל-ynet כי ארגונה מקבל את החלטת הממשלה, אך טענה כי הממשלה עצמה היא שלא עומדת בה ודוחה גם משפחות שעונות לקריטריונים. "ראש הממשלה אמר בעצמו כי מרבית הילדים יוכלו להישאר. המציאות הפוכה. גם מתוך אלו שענו על הקריטריונים החליט שר הפנים לאשר רק חלק".

 

ההפגה בתל-אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ההפגה בתל-אביב(צילום: מוטי קמחי)

 

"אני חושבת על אילן שחי כבר שלוש שנים בחרדה בלתי פוסקת ממעצר וכליאה", אמרה אילן. "700 ילדים אינם הבעיה, הם רק דרך נוחה עבור אלי ישי לזרות חול בעיני הציבור בזמן שהוא עצמו אחראי ישירות למדיניות הדלת המסתובבת ולשלטון קבלני כוח האדם בתחום. זו בושה שילד כמו אילן צריך לשלם על כך את המחיר. כל מי שהיה מכיר אותו כמוני, היה מודה על כך שהוא חלק מהחברה שלנו."

 

תחילת הצעידה בכיכר הבימה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
תחילת הצעידה בכיכר הבימה(צילום: מוטי קמחי)

 

רשות האוכלוסין וההגירה התחילה השבוע להודיע ל-118 משפחות על דחיית בקשותיהן להסדרת מעמדן בארץ. זאת בהתאם להחלטת הממשלה מ-2010. מאז ההחלטה הגישו כ-700 משפחות להסדיר את מעמדן. לגבי 260 מהן עדיין לא התקבלה החלטה ו-257 משפחות שבקשתן אושרה החלו לקבל בשבוע שעבר הודעות על כך, בנוסף לתעודות זהות.

 

למשפחות שבקשותיהן נדחו הוקצבו 15 ימים להגשת עררים בנושא למשרד הפנים. עשרות משפחות חוששות למצוא עצמן מועמדות לגירוש, בהן "קבוצת ילדי כיתות א'" הכוללת משפחות שילדיהן היו בגן חובה בעת שהתקבלה החלטת הממשלה בנושא.

 

על פי חלק מהקריטריונים שקבעה הממשלה, הילד שמגיש את הבקשה למעמד חייב להיות

בארץ חמש שנים לפחות ותלמיד בכיתה א' בעת הגשת הבקשה. לדברי רותם אילן, מנכ"לית עמותת "ילדים ישראלים", "כל התלמידים הלומדים היום בכיתה א' היו באותה העת תלמידים בגן חובה וענו על כל הקריטריונים מלבד הסעיף של לימודים בכיתה א'".

 

כעת, היא מוסיפה, "לאחר שמשרד הפנים עיכב מעל לשנה וחצי את מתן התשובות למבקשי המעמד, כל ילדי כיתה א' עונים על הקריטריונים של החלטת הממשלה בלי יוצא דופן". לדבריה, "לא יכול להיות ששנה אחת תקבע גורל של חיים שלמים".

 

מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר בשבוע שעבר כי "הבקשות נבדקו על פי מצבן של המשפחות באוגוסט 2010 ובהתאם לקריטריונים שקבעה הממשלה".

 

את השידור החי צילם עוז מרון והפיקה מגלי סקידלסקי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההפגנה. "700 ילדים אינם הבעיה"
צילום: מוטי קמחי
ההפגנה. עד כה ידוע על 118 בקשות שנדחו
צילום: מוטי קמחי
מומלצים