שתף קטע נבחר

"ואם גרושתי קיבלה את הדו"ח ולא סיפרה לי?"

מומחה המשפט של ynet מגיש לכם שוב 10 תשובות לשאלות שכיחות. הפעם הוא עוסק בדו"חות שמייצרות מצלמות מהירות ואור אדום. כדאי לכם לקרוא, זה עשוי לעזור לכם בבית המשפט בעתיד

 

פרקים קודמים:

 

1. צולמתי במצלמה חדשה, האם רישיוני עלול להיפסל?

ההבדל היחיד בין המצלמות מתבטא בכך שתקבל הודעה למענך על ביצוע העבירה תוך זמן קצר (72 שעות לערך).

 

מה עושים כשהדו"ח מגיע? (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מה עושים כשהדו"ח מגיע?(צילום: ירון ברנר)

 

2. קיבלתי הודעה על פיה רכבי צולם עובר על המהירות החוקית. אלא שיש לי הוכחות כי שהיתי בחו"ל ואיני יודע מי נהג. האם יש סיכוי לביטול הדו"ח?

לא. על-פי החוק אתה תחשב הנהג, למרות שהיית בחו"ל, אלא אם תוכיח מי נהג בפועל.

 

3. רכבי צולם עובר ברמזור אדום. יש לי הרבה נקודות, האם אוכל להעביר את הדו"ח על שם סבתא שלי שנהגה לאחרונה לפני 20 שנה?

לכאורה הדבר אפשרי. יחד עם זאת, היה ויתעורר חשד ביחידת התביעות של המשטרה, תזומן לחקירה יחד עם הסבתא.

 

4. אני נוהגת מזה 30 שנה ועברי התעבורתי נקי. הרכב הרשום על שמי צולם נוסע במהירות 180 קמ"ש. ברכב נוהגים שני ילדיי התאומים ואיני יודעת מי מהם נהג. האם אני עלולה להיענש בגין עבירה שלא ביצעתי, רק מכיוון שאין ביכולתי לאתר את הנהג?

כן. יחד עם זאת, היה ובית המשפט יתרשם כי מצד אחד לא את נהגת ברכב, ומאידך אינך מנסה לחפות על אחד מהבנים, עשוי השופט להקל בעונש.

 

5. רכבי צולם נוסע במהירות העולה ב-50 קמ"ש על המותר בדרך עירונית. בגיליוני עונש מותנה של שישה חודשים בגין נהיגת רכב כאשר רישיון הנהיגה פג תוקפו. האם השופט עלול להפעיל את העונש המותנה?

כן. למרות שמדובר בעבירה אחרת, עבירת מהירות שאינה עבירת קנס, מפעילה כל "על-תנאי".

 

6. רכבי צולם חוצה צומת באור אדום. אני זוכר את המקרה ואני משוכנע כי נכנסתי לצומת באור צהוב. האם טענתי תתקבל?

לא. המצלמה מצלמת את הרכב רק לאחר שהאור האדום דלק לפחות שנייה. ובשנייה אחת רכב עובר (ב-40 קמ"ש) יותר מ-10 מטרים. כך שהמסקנה היא כי האדום האיר לפני שהרכב הגיע לקו העצירה.

 

7. רכבי צולם על-ידי מצלמת אכיפה. האם אקבל עותק של צילום העבירה?

כן. הדו"ח שיגיע למענך יכלול צילום של הרכב ומספר לוחית הרישוי, ושם תוכל לזהות את רכבך. שיטה זו מחליפה את השיטה הישנה, בה היה באפשרותך לבקש מהמשטרה את הצילום במיוחד. חשוב עם זאת לציין כי עקב התבססותו של החוק על השיטה הישנה, עדיין לא ברור אם ניתן יהיה להרשיע אותך על סמך צילום זה, שכן החוק במתכונתו הנוכחית דורש שימוש בסרט צילום שאינו קיים בצילום דיגיטלי.

 

8. קלטתי כי צולמתי. באותה עת נסעו כלי רכב נוספים לידי. מה קורה במקרה כזה?

לאור הניסיון שנצבר, המשטרה בודקת היטב את הצילום טרם שיגור הדו"ח. היה ובסמוך לרכבך מצוי רכב אחר, ניתן לבדוק בשקף מיוחד האם הקרן קלטה אותך או רכב אחר.

 

9. נודע לי כי גרושתי קיבלה דו"ח על שמי בגין עבירת מהירות על-פי צילום ולא דיווחה לי. חלפו 100 ימים מהמועד שבו הגיע הדו"ח. האם באפשרותי לבקש להישפט או לשלם את הקנס המקורי, למרות שקיימת הגבלה בחוק ל-90 יום?

היה ושינית את כתובת מגוריך בעקבות הגירושין, היה עלייך לדווח על-כך לרשויות, למשרד הפנים ולרשות הרישוי. משלא עשית כן, שוגר הדו"ח למען בו התגוררת ואין לך להלין אלא על עצמך. יחד עם זאת, תוכל לבקש מבית המשפט להאריך את המועד להישפט. אם תשכנע את השופט שנגרם לך עיוות דין, עשוי בית המשפט להאריך את המועד ולאפשר לך להישפט או לשלם את הקנס המקורי.

 

10. רכבי צולם עובר עבירת מהירות בשתי מצלמות בנסיעה אחת, כאשר חלפה שעה בין שני הצילומים. האם אוכל לטעון שבמדובר בעבירה אחת ויש לבטל את אחד הדו"חות?

כן. על-פי הנחיות המשטרה אין להגיש שני דו"חות, כאשר חלפו פחות משעתיים בין שתי העבירות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ומה אם נתפסתי?
צילום: ירון ברנר
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים