שתף קטע נבחר

בשל הרפורמה: נהירה לבחינת הפסיכומטרי ביולי

הסטודנטים לעתיד לא לוקחים סיכונים ונרשמו בהמוניהם לבחינה האחרונה לפני שתיכנס לתוקפה הרפורמה, שתדרוש מהם לכתוב חיבור. "אין ספק שהשיקול המנחה היה להימנע משינויים", אומר אחד מהם

האם הסטודנטים לעתיד בישראל חוששים מהרפורמה בבחינת הפסיכומטרי בחודש אוקטובר? כך לפחות עולה מנתוני מכוני ההכנה, שמדווחים על עלייה של בין 20 ל-80 אחוז במספר הנרשמים לבחינה האחרונה במתכונת הישנה, שתתקיים ביולי.

 

עיקרה של הרפורמה יהיה בתחום המילולי, שם יוחלפו השאלות של "מילים וביטויים" ו"החלפת אותיות" במטלת חיבור. לפרק החדש יוקצו 30 דקות, כשכל השאר יקוצרו ל-20 דקות כדי למנוע את הארכת הבחינה.

 

"הסטודנטים מפחדים בעיקר ממטלת החיבור שזוהי התנסות חדשה עבורם ורובם לא תרגלו אותה מאז שיעורי ההבעה בתיכון", מסביר אמוץ סלע, סמנכ"ל קבוצת 'קידום', "במתכונת הישנה פרק העברית כלל בעיקר מיומנויות של שינון והרחבת אוצר המילים ואילו כעת הסטודנטים ידרשו למיומנויות של כתיבה וביטוי עצמי, שאינן שכיחות במציאות של המסרונים והסטטוסים בפייסבוק".

 

עוד בחדשות ynet:

 

ערן שטיין מנכ"ל 'סמארט' פסיכומטרי, ציין כי מועד יולי הוא לרוב קטן מימדים כיוון שההרשמה לאוניברסיטאות כבר סגורה, אך השנה אין ספק שקצב ההרשמה מוגבר. "מדובר בבחינה חורצת גורלות ואפילו שמרבית הסטודנטים לא עשו את הבחינה מעולם, הם עדיין מעדיפים את ה'עולם הישן' ולא רוצים להיות אלו שיחנכו ראשונים את הבחינה החדשה", אומר שטיין. יפתח גרין-כהן, מנהל 'אנקורי פסיכומטרי', מגלה כי "גם אנחנו קצת 'אשמים' בלחץ של הסטודנטים כי גם אנחנו ממליצים להם לגשת לבחינה הרגילה, שבה המבנה ידוע מראש ויש יותר סימולציות וחומר לתרגול ואמון".

 

ומה אומרים הסטודנטים? מי ששאלנו הבהיר שהוא לא מוכן לקחת סיכון, ומעדיף לגשת למועד ביולי במקום באוקטובר. "תחושת הבטן אמרה ללכת עם הדבר המוכר והנוח ולנסות ולהימנע כמה שניתן מכתיבת חיבורים, שזה לא התחום החזק שלי", אומר אחד מהם. "ייתכן שבסופו של דבר הרפורמה אפילו תקל את הבחינה, אך אף אחד לא מעוניין להיות שפן ניסיונות, בטח לא בבחינה גורלית כמו הפסיכומטרי".

 

סטודנט אחר שנרשם לבחינה ביולי הוסיף: "אין ספק שהשיקול המרכזי במועד הבחינה היה להימנע משינויים. זה פסיכומטרי שני שלי וכבר לפני ארבעה חודשים הבטחתי לי מקום בבחינה של יולי. אין כאן מקום לחוויות חדשות והרפתקנות, אני חייב להשיג ציון גבוה כדי להתקבל ללימודים באוניברסיטה, ולכן בחרתי להיבחן שוב בפורמט המוכר והידוע במטרה להרגיש בבחינה הכי בטוח שאפשר".

 

מהמרכז הארצי לבחינות והערכה נמסר בתגובה: "הגשת נייר עמדה היא מיומנות בסיסית בכל לימודי ההשכלה הגבוהה ועל כן מטלת החיבור תתרום להשבחת הסטודנטים באוניברסיטאות ובמכללות ותחזק את המיומנות שלהם ברכיבים החיוניים של הבעה וניסוח בכתב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החשש בקרב הסטודנטים גובר
צילום: shutterstock
מומלצים