שתף קטע נבחר

נחתם הסכם שליטה משותפת באורמת

קרן פימי ברשות ישי דוידי תרכוש 11.77% ממניות אורמת ממשפחת ברוניצקי בתמורה ל-297 מיליון שקל. במועד השלמת העסקה יחזיקו קרן פימי ומשפחת ברוניצקי כ-45% ממניות אורמת, בחלקים שווים

קרן פימי חתמה הלילה (ו') עם משפחת ברוניצקי על הסכם לשליטה משותפת בחברת אורמת תעשיות. העסקה המתגבשת נחשפה לראשונה ב"כלכליסט". במסגרת העסקה תמכור משפחת ברוניצקי 13.7 מיליון מניות של אורמת תעשיות לקרן פימי בתמורה ל-297 מיליון שקל. המניות מהוות 11.77% מהון המניות של אורמת תעשיות.

 

עם כניסת ההסכם לתוקף יחזיקו קרן פימי ומשפחת ברוניצקי ב-24.5% מהון המניות של אורמת תעשיות וביחד ב-45% מהון המניות של החברה.

 

הסכם המכירה קובע כי בתום חמש שנים ממועד ההשלמה רשאית קרן פימי, במשך תקופה של חודשיים, לממש אופציית רכישה (CALL) על כמות של עד 9.3 מיליון מניות של החברה. כל זאת אם אותן מניות לא נמכרו קודם לכן על ידי משפחת ברוניצקי לשירות ההלוואה, או נעשה בהן שימוש אחר, בתמורה ל-29.17 שקל למניה.

 

בין הצדדים נקבעו הסכמות לגבי זהות נושאי המשרה בחברה ובחברת הבת אורמת טכנולוגיות: יהודית (דיתה) ברוניצקי תמשיך את כהונתה כמנכ"ל אורמת תעשיות ובאורמת טכנולוגיות. יורם ברוניצקי ימשיך את כהונתו כנשיא וכמנהל התפעול של אורמת טכנולוגיות. קרן פימי תמנה יו"ר דירקטוריון לאורמת ויו"ר דירקטוריון אורמת טכנולוגיות. ככל הנראה ישי דוידי, העומד בראש קרן פימי, יתמנה לשני התפקידים, אך החברות לא ציינו זאת במפורש.

 

בנובמבר האחרון הגיעה משפחת ברוניצקי, בעלת השליטה באורמת (35%) להבנות עם קרן פימי (שמחזיקה כיום בכ־10.5%) על שליטה משותפת באורמת תעשיות. במסגרת ההבנות שגובשו אז סוכם כי משפחת ברוניצקי תמכור לפימי 12% ממניותיה (כ־14 מיליון מניות) בהיקף של 340 מיליון שקל. אלא שכעת היקף העסקה יצטמצם בכ־40 מיליון שקל ל־297 מיליון שקל, וזאת בשל אזהרת הרווח של החברה־הבת אורמת טכנולוגיות והפרשות של כ־230 מיליון שקל שביצעה אורמת בדו"חות 2011.

 

דיתה ברוניצקי, מנכ"לית אורמת, אמרה אחרי חתימת העסקה: "השותפות עם קרן פימי מבטיחה המשכיות בניהול אורמת, תחזק את החברה ותתמוך במדיניות הצמיחה של עסקיה. לפימי ניסיון מרשים של השקעה בחברות במגזרים שונים, ואורמת תוכל ליהנות מנסיונה ויכולותיה בהמשך פיתוחה של החברה".

 

ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל פימי, אמר אחרי חתימת העסקה כי "ההשקעה בחברת אורמת נובעת מהאמון הרב שפימי רוכשת להנהלת החברה, כמו גם בפוטנציאל הרב הטמון בחברה ובתחומי הפעילות של הקבוצה. אורמת פועלת בתחומים בעלי פוטנציאל צמיחה ורווחיות משמעותיים והיא נחשבת למובילה עולמית בתחומה. התחומים שבהם עוסקת החברה, השילוב עם הניסיון של המנהלים והידע הרב של פימי בהשבחת חברות רב לאומיות יובילו להערכתנו להמשך צמיחה ופיתוח בשווקים של החברה".  

 

הפסד של 24.9 מיליון דולר ברבעון הרביעי

אורמת תעשיות סיימה את שנת 2011 עם גידול של 16.1% בהכנסות לסך של 439.9 מיליון דולר לעומת 379 מיליון דולר בשנה הקודמת. הרווח מפעולות הסתכם ב-65.7 מיליון דולר לעומת הפסד מפעולות של 64.7 מיליון דולר בשנה הקודמת. ההפסד המיוחס לבעלים של החברה האם קטן ל-21.8 מיליון דולר לעומת 30 מיליון דולר בשנה הקודמת.

 

את הרבעון הרביעי של שנת 2011 סיימה אורמת תעשיות עם מכירות של 123.7 מיליון דולר לעומת 92.8 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2010, גידול של 33.3%. הרווח מפעולות רגילות הסתכם ב-12.8 מיליון דולר לעומת הפסד מפעולות של 124 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2010. ההפסד המיוחס לבעלי המניות של החברה קטן ברבעון הרביעי ב-2011 ל-24.9 מיליון דולר לעומת 44.3 מיליון דולר ברבעון מקביל ב-2010.

 

חברת הבת אורמת טכנולוגיות ציינה בהודעה לעיתונות כי היא צופה שההכנסות שלה ממכירות חשמל לשנת 2012 יהיו בין 315 ל-330 מיליון דולר, וכי הכנסותיה הצפויות ממכירות מוצרים יהיו בין 150 ל-165 מיליון דולר.

 

דיתה ברוניצקי אמרה עם פרסום הדו"חות הכספיים: "תוצאות שנת 2011 משקפות שיפור בתחומי הפעילות העיקריים של החברה. תפוקת החשמל של החברה גדלה ובמרבית תחנות ייצור החשמל של החברה נרשם שיפור תזרימי. מגזר המוצרים רשם ביצועים חזקים, היקף מכירותיו גדל ב-39% והוא צפוי לגדול ב-40% בשנת 2012".

 

עוד אמרה ברוניצקי כי "בשנת 2011 הושגה התקדמות חשובה בפרויקטים הנמצאים בשלבי הקמה. בפרויקט מגינס היל בנבדה הושלם פיתוח השדה והוחל בעבודות ההקמה של התחנה, ובהרחבת פרויקט אולקריה נקדחו בארות שצפויות לספק נוזל גיאותרמי שיתמוך בכ-75% מהיקף הייצור המתוכנן. כמו כן החברה הגדילה את שטחי החיפושים של מאגרים גיאותרמיים, חלקם בצ'ילה, ניו זילנד וארה"ב, וכיום נמצאים בשלבי פיתוח שונים 42 אתרי חיפוש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יהודה ויהודית ברוניצקי
צילום: בועז אופנהיים
ישי דוידי
צילום: אסף שילה, ישראל סאן
מומלצים