שתף קטע נבחר

מה יקרה למוכר הפלסטיני של הבית בחברון?

שמועות ברחוב הפלסטיני גורסות כי קצין לשעבר ברשות עומד מאחורי מכירת בית המכפלה, אולם מסמכים שמוכיחים את קנייתו על ידי מתנחלים עדיין לא הוצגו להם. בינתיים, ה"מתווך" עצור כבר חודשים. בכיר בעיר: "האירוע יבנה רק גשר של שנאה"

מי עומד מאחורי מכירת בית המכפלה ? זו השאלה שמעסיקה בימים האחרונים את הפלסטינים, שמנסים למנוע הישנות מקרים מסוג זה בעתיד. "בעל הבית מכר את המבנה לפלסטינים", אמר ל-ynet וליד אבו אל-חלווי מהוועדה לשיקום העיר העתיקה בחברון, "אנו מנסים לברר מי עמד מאחורי אותו פלסטיני". בינתיים, השוהים במתחם ממתינים להחלטת הרשויות הישראליות על אופי פעולתן, עם כניסתו לתוקף של צו הפינוי.

 

עוד בערוץ החדשות:

 

לעת עתה מחכים עורכי הדין הפלסטינים לקבלת מסמכים מהצד הישראלי, שיבארו אם הקונה הפלסטיני אכן מכר את הבית למתנחלים. על פי שמועות פלסטיניות, מדובר בקצין לשעבר באחד ממנגנוני הביטחון של הרשות, שהתגורר ברצועת עזה.

 

בית המכפלה בחברון, הבוקר (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
בית המכפלה בחברון, הבוקר(צילום: נועם מושקוביץ)

 

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 

על פי החוק הפלסטיני, מכירת נדל"ן או שטח אדמה ליהודי אסורה ומלווה בעונש חמור. אל-חלווי ציין כי המוכר הפלסטיני שוהה כבר חודשים במעצר ברשות, בזמן שסוגיית מכירת הבית נתונה בבירור, וצפוי לעונש מאסר ממושך. לדבריו, המקרה התפרסם לאחר שהמוכרים ומשפחת הקונה העצור הסתכסכו ביניהם.

 

בשנים האחרונות פועלים המתנחלים באזור חברון לרכישת בתים בעיר והמקרים עלו לא פעם לדיון משפטי. עם זאת, על פי הפלסטינים, המתח סביב הנושא ירד מאוד בתקופה האחרונה, והצדדים מתנהלים באופן רגוע יחסית. לכן, מתייחסת הרשות לפרשת בית המכפלה בכובד ראש, והאירועים הפכו לשיחת היום של הציבור ברחוב הפלסטיני ושל כלי התקשורת.

 

הפרשה החלה לאחר שכמה עשרות מתנחלים נכנסו לבית בשבוע שעבר. המקום הוכרז כשטח צבאי סגור, וצו פינוי של המינהל האזרחי הוגש לנוכחים, בגין הפרת הסדר הציבורי. הצו צפוי להיכנס לתוקף היום ב-15:00, אולם כבר אמש ביקש ראש הממשלה, בנימין נתניהו, משר הביטחון, אהוד ברק, לעכב את הפינוי ולאפשר למתנחלים למצות את ההליך המשפטי בנושא.

 

לדברי אל-חלווי, בית המכפלה הוא רק מקרה נקודתי, והסוגיה הגדולה היא עקרון מכירת הנכסים באזור מפלסטינים

לישראלים, וההשלכות של פעולות אלה, שעלולות להוסיף למתח המובנה בין הצדדים בחברון. 

 

כניסה של יהודים למבנה לא תשרת את האינטרסים שלהם, לדבריו, אלא רק תוסיף הגבלות תנועה ושמירה הדוקה יותר בעתיד. "זה יבנה רק גשר של שנאה ואנחנו צריכים לבנות במקום זאת חומות של תקווה", אמר אל-חלווי. "גם אם הקנייה נעשתה באופן חוקי - עלינו לחשוב על מחר ועל מה שיקרה מחר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית המכפלה
צילום: נועם מושקוביץ
מבט לתוך הבית
מומלצים