שתף קטע נבחר

ארה"ב: זוכה מאשמת רצח אחרי 16 שנה בכלא

רוברט דיוואי הורשע ברצח ובאונס בשנות ה-90 ונשלח למאסר עולם. עתה התברר: ה-DNA שנמצא על הקורבן לא שלו. ומה תכנן לאחר השחרור? טקס אינדיאני, נשיקה לחברה וארוחה טובה

עדיף מאוחר מאשר לעולם לא. רוברט דיוואי, תושב מדינת קולורדו שהורשע באונס וברצח אשה ונשלח למאסר עולם בשנות ה-90', זוכה שלשום (יום ב') ושוחרר אחרי יותר מ-16 שנה מאחורי הסורגים. חפותו של דיוואי הוכחה לאחר שבדיקת DNA מאוחרת חשפה את זהות הרוצח האמיתי. אך הוא לא נוטר טינה על העוול שנגרם לו: "במה זה יועיל לי?".

 

עוד חדשות מהעולם:

 

"זהו יום היסטורי", הכריז השופט בריאן פלין בדיון בבית המשפט במדינה, "דיוואי העביר 6,219 ימים מחייו בכלא על פשע שלא עשה. זו תזכורת לכל המערכת לכך שאינה מושלמת". השופט ציין כי התנהלות התובעים לאורך המשפט הייתה תקינה וחבר המושבעים פעל באופן אובייקטיבי, אך "למרות הכול המערכת לא פעלה".

 

דיוואי הורשע ברצח ג'סי טיילור, בת 19 מקולורדו, שגופתה נמצאה ביוני 1994 בחדר האמבטיה שלה ועליה סימני אלימות. בחקירה נקבע כי טיילור נאנסה ונחנקה למוות באמצעות רצועה לכלבים. בזירת הפשע נמצאו דגימות זרע שלא תאמו לדיוואי, כמו גם הראיות שנאספו מציפורניה של הקורבן, אך הוא הורשע על אף זאת.

 

רק באחרונה נערכה בדיקת DNA נוספת שפסלה ראיה מרכזית בתיק, לאחר שקבעה כי הדם שנמצא על חולצה ועליה כתמי דמה של טיילור, אינו שייך לדיוואי. הרוצח האמיתי, כך הסתבר, הוא דאגלס טאמס, שביצע רצח דומה ב-1989 וכבר מרצה בגינו מאסר עולם. בפרקליטות כבר הודיעו כי ידרשו צו מעצר נגד טאמס. משנת 1989 זוכו מאשמה ברחבי ארצות הברית 290 בני אדם בזכות בדיקות DNA מאוחרות.

 

"השליכו אותי לחור אפל עם פתח אור ברוחב סיכה. היה עליי להישאר חיובי",

אמר דיוואי לאחר ההחלטה על זיכויו. עם צאתו לחופשי ערך דיוואי טקס אינדיאני של שריפת גבעול צמח המרווה ושאיפת העשן העולה ממנו. "אני חייב לצאת החוצה, לגעת בעץ, להשיג כלב ולתת נשיקה לחברה שלי", סיפר עוד על תוכניותיו.

 

עם בת זוגו שמר דיוואי על קשר רק באמצעות תכתובות, והיא לא פגשה אותו פנים אל פנים לפני שחרורו שלשום. דיוואי סיפר כי בכוונתו לקחת את הוריו ובת זוגו למסעדה הכי טובה באזור מגוריו ולהזמין מנת סטייק פילה מיניון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רויטרס
דיוואי. "לכעוס לא יועיל"
רויטרס
מומלצים