שתף קטע נבחר

איך לעזור לילד לקוי למידה המתקשה חברתית

ילדים עם לקויות למידה מתקשים לעתים להשתלב מבחינה חברתית, והם עלולים לחוש דחויים. ד"ר מלי דנינו, מנכ"לית אגודת ניצן, מסבירה במוסף "זמנים בריאים" של "ידיעות אחרונות" איך ניתן לעזור להם

כל הילדים עלולים לחוש דחויים מבחינה חברתית בשלב כלשהו. אצל ילדים עם ליקויי למידה הסיכוי לכך גדל. איך אפשר לעזור להם? הנה עצותיה של ד"ר מלי דנינו, מנכ"לית אגודת 'ניצן' (שמתאימות ברובן לכל הילדים‭:(‬

 

1. קודם כל הקשיבו

בשלב הראשון חשוב שנקשיב לילד, נשמע ממנו על החוויה החברתית הלא מוצלחת שלו, ונבקש ממנו לפרט ולתת דוגמאות למצבים חברתיים שמפריעים לו. אין להקל ראש במה שהילד אומר, חושב ומרגיש.

 

2. להבין לעומק

בשלב השני נבחר מצב חברתי אחד מבין הדוגמאות שהוא נותן וננסה להבין אותו לעומק. מה קרה? מי היה מעורב? מה נאמר? מה הילד רצה שיקרה? מה היו הציפיות שלו? וכו‭,'‬ עד לקבלת התמונה המלאה.

 

3. מי יכול לעזור?

בשלב השלישי נבדוק מי, לדעתו, יכול לעזור לו: ילדים אחרים? המורה? אמא? מישהו אחר?

 

4. הילד שותף פעיל בשיפור חייו

בשלב הרביעי נעזור לילד לנסח באופן מעשי את סוג העזרה שבו הוא מעוניין כדי שיהפוך לשותף פעיל בשיפור חייו החברתיים.

 

5. יוצאים למשימה

השלב הבא הוא יציאה ל'משימה' בעידוד ההורה ובתמיכתו.

 

6. עודדו אותו לספר לכם

כשהילד ישוב מהמשימה, חשוב שנעודד אותו לחלוק איתנו, ההורים, את החוויה: מה הרגיש? מה הבין? מה למד? מה היו התוצאות? איך לדעתו ישפיע המהלך שנקט על מצבו החברתי?

 

7. זכרו - לא מהלך חד-פעמי

יש לזכור כי יחסים חברתיים הם דינמיים. אין מדובר במהלך חד-פעמי של 'זבנג וגמרנו‭.'‬ חשוב שהורים יתמידו ויחזרו על התהליך עם הילד כדי להביא לשיפור מתמיד במצבו החברתי.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לפני הכל, חשוב שתקשיבו לו
צילום: shutterstock
מומלצים