שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    בגובה העיניים: סלט פתיתים סטודנטיאלי

    טעים, זול, מהיר ואלגנטי. עומר מילר מכין את האוכל הסטודנטיאלי האידיאלי: סלט פתיתים קיצי עם עגבניות שרי צלויות ועשבי תיבול

    כשביקשו ממני לחשוב על מנות שיתאימו לסטודנטים, רציתי להכין מנות שגם אפשר להכין בקלות בבית וגם לא יהיו יקרות. בימי כסטודנט (תואר לתקשורת באוניברסיטת באר שבע) לא הקדשתי יותר מדי מחשבה למה ומתי אני אוכל. את הלימודים שילבתי עם עבודה ושירות צבאי בגל"צ, אז רוב הזמן אנשים אחרים דאגו לאוכל - בעיקר המשפחה, אבל גם אבו חסן ביפו עזר לי מאוד בקטע הזה.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    מנגל בסלון: אביזרים לגריל בתוך בית

    מאוזן לפה: ביקור במסעדת אלבמה

    חומוס אסור, קטשופ מותר: תסריט בלהות

     

    המנה שבחרתי להכין הפעם היא סלט קיצי שהבסיס שלו הוא פתיתים, שאני אישית אוהב מאוד. הם סופגים מצוין את הטעמים של חומרי הגלם השונים שמוסיפים

    אליהם וקל מאוד לשדרג אותם ולקבל מנה משביעה וכיפית. בחורף אני מגיש את הסלט הזה בגרסה כבדה יותר, עם שמנת ופטריות.

     

    במתכון זה הוספתי לפתיתים עגבניות שרי צלויות, עגבניות טריות ומלפפון, אבל היופי כאן הוא שאפשר להכין את הסלט עם פחות או יותר כל מה שטעים. אפשר למשל להוסיף אגוזי מלך קצוצים, חמוציות מיובשות, בצל סגול קצוץ, זיתים, חזה עוף מוקפץ וכמעט כל עשב תיבול טרי שאוהבים.

     

    קיצי וזול. סלט פתיתים (צילום: קרן ביטון כהן) (צילום: קרן ביטון כהן)
    קיצי וזול. סלט פתיתים(צילום: קרן ביטון כהן)

     

    סלט פתיתים של קיץ

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    1 חבילה (400 גרם) פתיתים, באיזו צורה שרוצים

    2 עגבניות יפות, חתוכות לקוביות קטנות

    1 מלפפון, קצוץ הכי דק שאפשר

    1/4 חבילה עגבניות שרי

    3 כפות פטרוזיליה קצוצה גס

    מלח ופלפל שחור טחון טרי

    שמן זית

    מעט מיץ לימון סחוט טרי

    4 כפות גבינת פרמזן, מגורדת עם קולפן

     

    אופן ההכנה:
    1. מכינים את הפתיתים לפי הוראות היצרן. נותנים להם להתקרר לפני שמכינים את הסלט.
    2. מחממים טוסטר אובן (בכל זאת, סטודנטים) ל־160 מעלות. מניחים את עגבניות השרי בתבנית עם נייר אפייה, מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח פלפל.
    3. אופים 12־15 דקות או עד שהעגבניות התרככו. מוציאים ונותנים להן להתקרר.
    4. בקערה מערבבים את הפתיתים, העגבניות והירקות הקצוצים ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור. טועמים ומתקנים במלח ופלפל במידת הצורך.
    5. מגישים עם גבינת הפרמזן מעל.

     

    ד'קמפוס הוא ירחון חינמי ייעודי לקהל הסטודנטים

     


     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: קרן ביטון כהן
    זריז ומשביע. סלט פתיתים
    צילום: קרן ביטון כהן
    אוהב פתיתים. עומר מילר
    צילום: תום להט
    מומלצים