שתף קטע נבחר

האפליקציה שתהפוך אתכם לצלמי פפראצי

PaparazIT היא אפליקציה חדשה שהופכת את כל אחד מאיתנו לצלם פפראצי. אך מלבד להצצה לחיי הכוכבים, תוכלו גם לעשות באמצעותה כסף

הטכנולוגיה הפכה את כולנו לעיתונאים פוטנציאלים. חמושים בטלפון סלולרי ופרופיל פעיל באחת הרשתות החבריות, אנחנו משדרים לקהל שלנו את החדשות האחרונות, ובחלק מהפעמים המידע הזה גם באמת מגיע לעיתונות ולטלוויזיה. מי שסבלו מכך עד כה היו בעיקר שוטרים שנתפסו חונים באופן לא חוקי, או מנהלי סופרמרקטים שמקקים השתלטו על מחלקות הבשר שלהם. בתחילת השבוע הושקה אפליקציית PaparazIT המצרפת גם את הסלבריטאים לרשימת הקורבנות של העולם החדש.

 

פפראציט היא אפליקציה ורשת חברתית חדשה המאפשרת למשתמשים לדווח בזמן אמת על מיקום של סלבס, לצלם אותם ולהעלות את התמונה בצירוף המיקום לרשת. מעבר לסיפוק היצר המציצני, המשתמשים יוכלו גם להרוויח כסף מהפעילות בפפראציט: גולש שתמונתו תימכר לאחד ממדורי הרכילות יתוגמל ב-50% מהרווחים.

 

מאחורי האפליקציה, שזמינה להורדה באייפון ובאנדרואיד עומדים ארבעה יזמים: אוהד גולוב (29) מנכ"ל ומייסד, סטודנט למדעי החברה, ג'וש שוהם, סמנכ"ל פיתוח עסקי, ברק פכטר, צלם פפראצי מוביל ושנוי במחלוקת, נועה פכטר, מנהלת תוכן, וחברת דובל אשר אחראית על הפיתוח. שוחחנו עם גולוב כדי להבין האם עד כמה הפרוייקט שלו משתלב במגמה קיימת, ועד כמה הוא מסייע להרוס את העולם.

 

  

150 שקל לתמונה

"זה התחיל בתור חלום", גולוב מספר. "מעולם לא ראיתי סלב בחיי היומיום, ותהיתי למה בעצם שאני לא אקבל יותר מידע על סלב שאני מעריץ. היוזמה לאפליקציה מגיעה מתוך רצון להתקרב לאנשים שאנחנו מעריצים".

 

אבל לא מדובר פה ברעיון כל כך תמים. אחרי הכל יש פה גם מניע כספי.

"אנחנו צריכים לספק למשתמשים שלנו מניע. הרי למה שיעלו אצלנו את התמונות ולא במקום אחר, או סתם בפייסבוק בחינם? בנוסף, מעבר לזה שאני רוצה שגולשים יגיעו לאתר ולאפליקציה, אני רוצה לתגמל אותם על העבודה. הרי אם מישהו הצליח לצלם תמונה טובה ומעניינת, מגיע לו תמורה".

 

כמה צפוי להרוויח צלם חובב שכזה? יש פה פוטנציאל למשכורת חודשית?

"המחיר הממוצע של תמונה הוא בין מאתיים לשלוש מאות שקל. זה אומר שהגולשים יקבלו בין מאה ל-150 שקל לתמונה, במידה והיא תפורסם. במידה ותועלה לאתר שווה שתגיע מחו"ל ונמכור אותה גם שם. מבחינה הזו השמיים הם הגבול".

 

ואיך למעשה מתבצעת ההתממשקות עם מדורי הרכילות?

"החיבור מתבצע על ידי ברק פכטר, שיש לו עשרים שנות ניסיון בתחום. הוא בוחר את התמונות טובות והרלוונטיות, ומציע אותם למדורי הרכילות. מי שירצה להשתמש בתמונה יוכל לרכוש אותה, וכאמור הגולש יקבל חצי מהרווח".

 

האפליקציה לאנדרואיד ()
האפליקציה לאנדרואיד

 

את צלמי הפפרצי הסלבס פחות או יותר מכירים, ויכולים לפחות לנסות להסתיר את עצמם עם היד. באמצעות האפליקציה אתם משחררים לרחוב עשרות או אולי מאות צלמי פפרצי. האם הסלבס צריכים לפחד?

"אנחנו לא נגד הסלבס, אנחנו פשוט יוצרים ערוץ תקשורת חדש בין הידוענים והמעריצים וחשוב לזכור שבלי עולם הרכילות והפפרצי לא היו גם ידוענים. מלבד זאת, כל העולם התקדם בעשור האחרון בכל מה שקושר לשיתוף תוכן, ורק בעולם הפפראצי, מלבד המצלמות והטכנולוגיה, שום דבר לא התחדש. הגיע הזמן שנדע מה קורה בעולם הרכילות והפפראצי, גם בלי התיווך של מדורי הרכילות או הסלבס עצמם שמזמינים פפרצי למקומות שבהם הם מבלים".

 

האם יש לכם שאיפה להוות אלטרנטיבה למדורי הרכילות?

"נכון לעכשיו אנחנו מספקים תוכן שונה. אנחנו לא מספרים מי נפרד ממי או מבקרים את הלבוש של סלבס - אנחנו פלטפורמה להצגה ושיתוף של תמונות. אולי בהמשך יהיו שיתופי פעולה ויערכו שינויים, אך כרגע אנחנו מספרים את הסיפור אך ורק באמצעות תמונות, לא טקסט".

 

ליהי גרינר (באדיבות פפראציט) (באדיבות פפראציט)
ליהי גרינר(באדיבות פפראציט)
 

 

מה לגבי הפן המשפטי? הרי אם אעלה תמונות של עברי לידר אוכל סביח או קרן פלס כורעת ללדת – הם עלולים לנסות לתבוע אותי. האם השימוש באפליקציה עלול לחשוף גולשים לתביעות?

"התייעצנו רבות עם עורכי הדין שלנו לפני שהשקנו את הפרוייקט, וחשוב לנו לא לסכן כמובן אף אחד. יש לנו הנחיות ברורות של איזה תמונות אפשר לפרסם ומה לא, ומה אפשר למכור ומה לא. מעבר לכך, גם הגולשים והמשתמשים באפליקציה שותפים למלאכת הניטור. יש להם אפשרות לדווח על תמונות שאינן ראויות לפרסום ולהסב את תשומת לבנו למקרים מיוחדים. מעבר לכך, הסכנה היא בדיוק אותה סכנה של להעלות תמונה לפייסבוק או לטוויטר."

 

האם זה באמת חוקי? עו"ד יהונתן קלינגר מבהיר את הנקודה ומסביר כי כעקרון, לכל אדם מותר לצלם במרחב הציבורי, אבל יש שני סייגים. ראשית, החוק לא מותיר לפרסם צילום של אדם בנסיבות שעשויות להביך אותו. שנית, אם צילום הפפראצי הופך למעשה לעבודת בילוש או מעקב, הפעילות מוגדרת כ"הטרדה" – מה שהופך אותה גם ללא חוקית. במילים אחרות, אם תצלמו סלבס ותעלו את התמונה לפייסבוק שלכם, או לפפראציט, יכול להיות שתואשמו בפגיעה בפרטיות.

  

 מה דעתכם על האפליקציה? היא טובה לאנושות? טקבקו.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן טופלברג
ראיתם אותה?
צילום: רונן טופלברג
מומלצים