שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    אוכלים בחוץ: המסעדות הכי טובות בחו"ל

    ארוחת טעימות בשיקגו, יפנית מודרנית בלונדון וטאפאס בר בלתי נשכח בברצלונה - השפים הישראלים בוחרים את המסעדות הטובות והמלהיבות בעולם

    שף מאיר אדוני | כתית, מזללה

    "אני מאוד אוהב את מסעדת Alinea בשיקגו. זו מסעדה מאוד מרשימה, ויש בה מסלול של ארוחת טעימות, המורכבת מ‭24-‬ מנות. כל מנה היא סרט מטורף של יצרים, טעמים ותשוקות. מנות קטנות ויפהפיות,שמבוססות על אסתטיקה יוצאת דופן. בעיניי, ביקור במסעדה הזאת הוא חובה לכל חובב קולינריה באשר הוא, ובטח של כל שף‭ ."‬

     

    www.alinea-restaurant.com

     

     

    שף שגב משה | שגב, שגב אקספרס

    "יש מסעדה אחת בלונדון, לא יקרה במיוחד, שאני נוהג לחזור אליה בכל הזדמנות שאני בסביבה. קוראים לה ‭,Zuma‬ ומדובר בעצם במסעדה יפנית מודרנית, עם בר עדכני. בניגוד להרבה מסעדות יפניות, Zuma דווקא מאוד כייפית וקלילה. אין קוד לבוש, הכל מאוד משוחרר, וזאת אולי הסיבה לכך שתמיד מפוצץ שם.

     

    "המנות שם יוצאות מהקלסיקה היפנית לגרסאות יותר מתוחכמות, לפעמים קצת מתחכמות. מרגישים שיש שם מגע של שף, שיודע מה הוא עושה. על הבר אפשר לקבל קוקטיילים מעולים, עם פירות, סאקה וג'ינג'ר. פעם אכלתי שם קינוח של מרק ברולה - קרם ברולה ששכב בתוך מיץ קר. אני לא מתבייש לספר שקיבלתי משם השראה להכין מנה דומה במסעדה שלי בהרצליה, של ברולה בתוך מרק מנגו‭ ."‬

     

    www.zumarestaurant.com

     

    אוהב את Zuma. שף שגב משה (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
    אוהב את Zuma. שף שגב משה(צילום: טל שחר)

     

    שף צחי בוקששתר | רשת בלאק

    "לפני כמה שנים טובות הגעתי לבר הטאפאס המעולה ‭Cal Pep‬ בברצלונה, בעיקר לפי חוש הריח. מאז חזרתי שוב ושוב. זה מקום שבו מחכים שעה לפני שמקבלים אוכל, אבל איזו שעה! בניגוד לברים בברצלונה, שבהם רוב המנות עומדות מוכנות על הבר והלקוחות זוללים בעמידה, כאן מכינים את הרוב על המקום.

     

    "אדם עומד בתור ורואה בשקיקה איך דגיגונים זעירים מוטלים אל המחבת, אחרי שמקמחים אותם שנייה לפני הטיגון, בוזקים מעט מלח, וזהו. איך גרגרי חומוס, שכמותם לא טעמתם מעולם, מוקפצים עם תרד וקלמארי זעירים, בלי שום ובלי תבלינים - והריח מטרף. איך 'סיגל' קטנים (לובסטרים) מוטלים על הפלנצ'ה, ויורדים ממנה בדיוק בשנייה הנכונה. זה העיקרון: פירות ים ודגים בדיוק בגיל הנכון, על פלנצ'ה בחום הנכון, מטופלים עד השנייה הנכונה. הברמן זוכר את מקומך בתור, ומדי פעם מחליק לעברך כוס יין קל וקצת תוסס.

     

    "כשסוף-סוף מתיישבים, זוכים לגן עדן ימי. המנות נהדרות ומגיעות בקצב מדויק, והאווירה משכרת. גם הבירה או היין. למישהו אחר, כבר הייתה רשת עולמית כזאת. אבל השף הגאוני של המקום רגוע, כמנהג העדה. ומאחר שהעסק דופק גם בלעדיו, הוא מבדר את הלקוחות, שוטף כוסות ומתבטל. חצי עין פקוחה על הצעיר שעובד מול הפלנצ'ה. וזה בוזק מלח על המשטח, נותן למלח להשחים, ואז מניח מעליו שרימפס, שנידוגו בדיוק כשהם בשיא עסיסיותם. לספרדים יש חוש כמעט פרוורטי לפירות ים צעירים מאוד, אבל השרימפס הגיעו לבשלות מלאה, והמלח השחום עושה להם טוב. שוב, מסירים בזמן, וזהו. כמה גאוני. לקינוח אוכלים פסטליטו בוראצ'ו - עוגה שאין שנייה לה. המקום לא זול, אבל נפלא ביותר‭ ."‬

     

    www.calpep.com

     

    שף רן שמואלי | מתחם האירועים אביגדור

    "עולם המסעדות גדול ורחב, והכי כיף לגלות בכל פעם מסעדות חדשה אחרת שגורמת להתרגשות. בזמן האחרון עבדתי בפירנצה שבאיטליה, והתוודעתי לכמה מהמסעדות המהממות של העיר הקסומה הזאת. לצהריים הייתי ממליץ על ‭- Mario‬ טרטוריה הצמודה לשוק המרכזי בפירנצה. היא פתוחה בין ‭12:00 ‬ל‭14:30-‬ בלבד. עומדים בתור, נרשמים, כל השטיקים האלה, אבל בסוף זוכים לאחלה אווירה, אוכל מעולה ותפריט יומי משתנה. בדיוק מה שהיינו רוצים לאכול באיטליה בצהריים. ‬

     

    ‭www.trattoria-mario.com

     

    "ואם כבר פירנצה, אני ממליץ בחום על ארוחת ערב במסעדת ‭.Buca Lapi‬ יש שם אוכל איטלקי מסורתי משובח, ומטבח פתוח שבו רואים איך מכינים את הביסטקה פיורנטינה - שני קילו של בשר, שהוא חלום איטלקי רטוב. אל תשכחו לברר מה המרק היומי, ומה מיוחדי היום. בפעם האחרונה אכלנו שם מרק מדהים של כרוב שחור וחומוס, ולזניה של ארטישוק‭ ."‬

     

    www.bucalapi.com

     

    שף איל לביא | רוקח 73‬

    "אני ממליץ על מסעדת ‭Les Bacchanales‬ של השף כריסטוף דופו, השוכנת בעיירה ונס שבפרובאנס. כריסטוף הוא שף שעבד באירופה, בארה"ב ובמזרח. לפני כמה שנים הוא חזר לצרפת, ופתח את המסעדה הזאת, שגם זכתה לכוכב מישלן. הוא מבשל שם אוכל פרובנסאלי, המושתת על חומרי גלם מקומיים עם השפעות אקלקטיות שאסף בשנותיו בחו"ל. המטבח שלו חד ומדויק, התיבול שלו נועז, והוא נוהג לשלב גם תבלינים אקזוטיים. יש לו מנות יפהפיות וטעמים חדשים ומפתיעים. השף מאוד אוהב להשתמש בדגים, הוא נשען רק על חקלאות מקומית, ולכן במסעדה אין תפריט קבוע, אלא כזה שמשתנה אחת לשבוע, בהתאם לעונה ולחומרי גלם המצויים בטווח של 250 ק"מ מהמסעדה. אני ממליץ לבחור בארוחת הטעימות של המסעדה. ארוחת צהריים עולה שם 35 יורו לארוחת 3 מנות, ו‭60-‬ יורו לארוחת 5 מנות. ארוחת ערב עולה 55 יורו לארוחה בת 4 מנות, ו‭80-‬ יורו לארוחה בת 7 מנות‭ ."‬

     

    www.lesbacchanales.com

     

    אוכל פרובנסיאלי. שף איל לביא (צילום: אביגיל עוזי) (צילום: אביגיל עוזי)
    אוכל פרובנסיאלי. שף איל לביא(צילום: אביגיל עוזי)

     

    שף מיכאל גרטופסקי | סושיאל קלאב

    "ריבר קפה בלונדון היא אחת המסעדות שאני הכי אוהב בעולם. בעיקר בזכות הגישה הישירה שלהם לאוכל איטלקי, שמבוצע בצורה מושלמת, והשימוש בחומרי גלם מעולים. במבט ראשון הצלחות נראות פשוט מאוד, אבל כשטועמים את האוכל - עוברים חוויה חזקה. זה רק מוכיח, שדברים טובים לא חייבים להיות מורכבים, ובהרבה מקרים - פחות זה יותר. התפריט משתנה על בסיס יומי, אבל יש גם כמה מנות דגל שאסור להחמיץ: קלמארי עם צ'ילי אדום ורוקט, ניוקי מעולה ונמסיס שוקולד שאסור להחמיץ‭ ."‬

     

    www.rivercafe.co.uk

     

    שף ויקטור גלוגר | קלואליס

    "יש לי המלצה טרייה מלפני חודשיים - מסעדת Etxanobe בבילבאו שבספרד. מסעדה באסקית עם כוכב מישלן, של אחד השפים הטובים בספרד, פרננדו קנלס ‭.(Canales Fernando)‬ אכלתי שם לפני כחודשיים, כשהוזמנתי לבשל בכנס הגסטרונומיה הגדול בספרד.

     

    "שף קנלס נחשב לשף מאוד דידקטי, והאוכל במסעדה שלו הוא ספרדי קלאסי. בראש ובראשונה הוא נותן כבוד לחומרי הגלם. הוא משתמש מעט מאוד בטכניקות מודרניות. אחד הדברים שמאוד אהבתי אצלו זאת מחלקת ה"אמיצים" בתפריט - שם הוא מציג מנות וחומרי גלם חדשים, כמו ארטישוק עם קרם יוקה (מעין תפוח אדמה דרום אמריקאי‭,(‬ דג עם ליקריץ וכדומה. טעמים מסעירים ומרתקים. מהמרפסת אפשר לראות את הנוף של בילבאו, התקרה של המסעדה נראית כמו עבודת אמנות מרהיבה, וכל העיצוב ממש יפה.

     

    "בשנים האחרונות אני נחשף הרבה למטבח הספרדי והפורטוגלי, ואני מאוד אוהב את זה. ההקפדה על מנות וחומרי גלם ספרדיים קלאסיים, והדיוק בביצוע, העניקו לי השראה בבישול במסעדה שלי, והפכו את החוויה שלי מהמסעדה הזאת לזיכרון שאנצור עוד הרבה זמן‭ ."‬

     

    www.etxanobe.com

     

    שף ניצן רז | סושיסמבה, אונו

    "אין מה לעשות, למרות כל נסיעותיי בעולם אני עדיין מאוד אוהב את מסעדת Nobu בניו יורק. זו מסעדה יפנית של השף נובו מאטוהיסה, בבעלותו של השחקן רוברט דה נירו, שנמצאת ברחוב האדסון ‭.105‬ האוכל בנובו נחשב יפני מעודכן ומודרני, ולצדו יש מנות פרואניות צבעוניות ופיקנטיות.

     

    "בעיניי, השף נובו משלב באופן מושלם בין המטבח היפני לבין המטבח הפרואני. בתפריט שלו אפשר למצוא הרבה מנות של דגים נאים, שאהובים עליי מאוד, כמו טרטר של סלמון וקוויאר, או סשימי ילוטייל וחלפיניו. המטבח שלו הוא גם זה שמשך אותי בסופו של דבר לכיוון של האוכל היפניפרואני, ובזכותו החלטתי ללכת עם זה עד הסוף ולהקים בארץ מסעדה כמו סושיסמבה‭ ."‬

     

    www.noburestaurants.com

     

    חוזר לניו-יורק. שף ניצן רז (צילום: נירה ענתבי) (צילום: נירה ענתבי)
    חוזר לניו-יורק. שף ניצן רז(צילום: נירה ענתבי)

     

    שף ברק אהרוני | טאפאס בשוק

    "בביקור האחרון שלי ברומא גיליתי את המסעדה ‭,Assunta Madre‬ ומאוד נהניתי ממנה. זאת מסעדת דגים ופירות ים, עם חלל יפהפה וחצר פנימית מקסימה. יש בה מגוון עצום של סוגי דגים ופירות ים, באיכות יוצאת דופן. למסעדה יש ספינת דיג משלה, שעובדת איתה בבלעדיות.

     

    מדי ערב הדייגים של הספינה מעבירים למסעדה סחורה טרייה של דגים ופירות ים - המוצגים לראווה, חיים, במקרר שבמרכז המסעדה. הלקוח בוחר מה הוא רוצה לאכול, ואיזו שיטת הכנה: נא, מבושל, אפוי, עם פסטה ועוד. זאת אינה מסעדת שף, אך היא יקרה יחסית. הממוצע לסועד הוא ‭100-75‬ יורו. לדעתי, זאת מסעדה שחובה על כל אוהבי הדגים ופירות הים לבקר בה, למרות המחיר. מי שאוכל שם מבין מהי טריות אמיתית‭ ."‬

     

    www.assuntamadre.com

     

    רמה בן-צבי | המטבח של רמה

    "אחת המסעדות הכי מיוחדות שבהן ביקרתי בחיי היא מסעדת ‭Dar Yacout‬ במרקש שבמרוקו. יש שם חוויית אירוח ייחודית, אווירה מזמינה, עיצוב מקסים, וכמובן אוכל מצוין. זו מסעדה ותיקה, שקיימת כבר כ‭20-‬ שנה והפכה למוסד. כשביקרתי שם לפני כמה שנים טובות, הרגשתי כאילו הגעתי למערת הקסמים של אלדין, ופשוט נפתח בפניי עולם שכולו חלום, מתחילת הארוחה ועד סופה.

     

    "הביקור שם מתחיל בקבלת פנים בחצר פנימית גדולה, המוארת במאות נרות ופמוטים. משם ממשיכים לחדר האוכל, שנמצא מסביב לבריכה מיוחדת, כמו שרואים בארמונות המוסלמים. האירוח הוא חגיגה אמיתית: לכל שולחן יש מלצר, העומד לצידו במהלך כל הארוחה ורק מחכה לשרת את הסועדים. כלי האוכל עשויים פורצלן עם עיטורי זהב.

     

    "בתפריט מוגש אוכל מרוקאי מסורתי, כמו פסטיהי עם בשר יונים ושקדים, עוף בלימון כבוש, טאג'ין טלה עם פירות יבשים, ועוד. כל המנות עשויות בצורה מושלמת. זו אחת החוויות הקולינריות הכי חזקה שהייתה לי. מקום חובה לכל מי שמבקר במרקש‭ ." ‬

     

    www.yacout.net

     

    • הכתבה פורסמה במוסף "מסלול" של "ידיעות אחרונות"

     


     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    שף צחי בוקששתר, תמיד חוזר לברצלונה
    צילום: ניר פרידמן
    מומלצים