שתף קטע נבחר

אשכנזי על האישום בטורקיה: "השכל הישר יגבר"

בעקבות ההחלטה להעמידו לדין בטורקיה בגין הריגת תשעה מפעילי ה"מרמרה", הזכיר הרמטכ"ל לשעבר שהתייצב מהרגע הראשון לצד חייליו. "אם המחיר של התייצבות זו היא שלא אוכל לבקר בטורקיה - אשלם גם מחיר זה", הבהיר

הרמטכ"ל לשעבר רב-אלוף (מיל') גבי אשכנזי הגיב הערב (יום ב') לראשונה להחלטה להעמיד אותו לדין בטורקיה בעקבות מותם של תשעה מפעילי הספינה "מאווי מרמרה", שביקשה להפר את הסגר על רצועת עזה.

 

"טורקיה היא מדינה חשובה ולה ולישראל יש אינטרסים משותפים בייצוב המזרח התיכון", אמר אשכנזי, "אני בטוח שבסופו של יום השכל הישר יגבר. מהרגע הראשון של הפרשה אני בחרתי להתייצב בכל פורום, לעיתים לבדי, ולהגן על חיילי צה"ל אשר עשו את מלאכתם בשטח למען עם ישראל. אם המחיר של התייצבות זו היא שלא אוכל לבקר בטורקיה - אשלם גם מחיר זה".

 

עוד כתבות בערוץ החדשות

המלכה של גן יבנה: "משחקת שח מגיל שנתיים"

בהפרש של 6 שנים: שתי האחיות נרצחו ביריות

 

לצד אשכנזי, הוגשו כתבי אישום גם נגד מפקד חיל הים לשעבר אלי מרום, ראש להק אוויר לשעבר אבישי לוי וראש אמ"ן לשעבר עמוס ידלין. מלבד הדרישה למאסרי עולם, התביעה דורשת גם שארבעת המפקדים ייאסרו לתקופות של עד 18 אלף שנים בסך הכול, בגין עבירות נוספות. בישראל סירבו להגיב.

 

ההשתלטות על המרמרה. הטורקים דורשים 18 אלף שנות מאסר (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
ההשתלטות על המרמרה. הטורקים דורשים 18 אלף שנות מאסר(צילום: דובר צה"ל)

 

האישום שהוגש מתפרס על פני 144 עמודים, ומייחס לארבעה סעיפי אישום כגון הרג של תשעה מנוסעי הספינה הטורקית וכן פגיעה בכוונה תחילה ועינוי 114 פעילים פרו-פלסטינים.

 

מכתב האישום עולה עוד כי אם אשכנזי ושלושת הבכירים האחרים יגיעו לטורקיה, הם ייעצרו מיד. מגיש הדו"ח, התובע הכללי באיסטנבול מחמט אקיף אקיצ'י, חקר קרוב ל-600 בני אדם לצורך הגשת כתב אישום, כולל 490 נוסעים בספינה וקרובי משפחה של ההרוגים. הוא בדק גם מסמכים שונים, תיעוד מהספינה, דו"חות רפואיים משפטיים, והתכתב בנוסף עם נציגי משרד החוץ הישראלי, עם משרד ראש ממשלת טורקיה ועם סוכנות הביון הטורקית.

 

הרמטכ"ל לשעבר ובכירים אחרים העידו בוועדת טירקל, שמונתה מטעם הממשלה לבדוק את תקרית המרמרה. הוועדה קבעה לבסוף כי הצבא פעל כראוי. גם טורקיה הקימה ועדת חקירה, שקבעה כי הסגר הישראלי על רצועת עזה אינו חוקי וכי ישראל הפרה את החוק הבינלאומי כאשר השתלטה על הספינה. 

 

ועדת פאלמר, שחקרה את התקרית מטעם האו"ם, קבעה בספטמבר 2011 כי הסגר על עזה חוקי, אך האשימה את ישראל בהפעלת כוח מוגזם. הטורקים לא הסכימו לוותר על דרישתם להתנצלות ופיצוי, מגעים בנושא נמשכו זמן רב, אולם טרם הניבו הסדר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גבי אשכנזי
צילום: מרק ישראל סלם
הקרב על המרמרה
צילום: AP
מומלצים