שתף קטע נבחר

בעיית הזרים של סין: "זבל זר" או תעמולה?

הטרדה של נשים סיניות הביאה את הרשויות בבייג'ינג לפתוח במבצע נגד 120 אלף הזרים בעיר. אולם גולשים במדינה חושדים שמדובר בניסיון של השלטון להסיח את דעת הציבור. "בסין יש לנו מנטליות מוזרה – אנחנו זקוקים לאויב מדומיין כדי להרגיש בטוחים"

גם בסין מתמודדים עם בעיית זרים. בחודש שעבר התחוללה בבייג'ינג דרמה כשצ'ן גואנגצ'אנג, פעיל זכויות האדם העיוור נמלט ממעצר והסתתר בשגרירות ארצות הברית. ה"וושינגטון פוסט" דיווח כי בדיוק באותו הזמן הכריז המשרד לביטחון הציבור בעיר על מבצע נגד זרים ששוהים בבירה באופן לא חוקי. העיתון רומז כי הרשויות משתמשות בזרים כדי להסיט את תשומת לב הציבור מענייני פנים אחרים, אך מעלה את האפשרות שהקהילה המקוונת הגדולה והפעלתנית מתנגדת לטקטיקה הזו.

 

עוד חדשות מהעולם :

צפו: לווייתן בגודל אוטובוס נסחף ומת בקריביים

כוכב הפורנו שרצח וביתר הגופה נצפה בפריז

בן לאדן לא אכל בשר, אבל שחט כבש לאורחים

 

בבייג'ינג שוהים כ-120 אלף זרים. ימים ספורים לפני המבצע הרתיחה את הציבור תקרית שבה גבר בריטי שיכור ניסה להטריד אשה מקומית. הוא הוכה בידי עוברי אורח סינים. התקרית תועדה בווידאו והועלתה לרשת, ובעקבותיה נמלאה התקשורת דיווחים על מקרים נוספים של התנהגות גסת רוח או אלימה מצד זרים.

 

בין היתר תועדו "קוריאנים חשודים" שהציקו לנשים סיניות במסעדה. נגן הצ'לו הרוסי של התזמורת הסימפונית הסינית תועד מניח את רגליו היחפות על מושב ברכבת, ואז מקלל אשה מקומית שהעזה להעיר לו. הדיווחים והתיעודים עוררו זעם נגד הזרים.

 

אך דעת הקהל השתנתה לאחר ששדרן רשת CCTV הממלכתית הגזים. בציוץ ב"ווייבו", המקבילה הסינית לטוויטר, קרא יאנג רוי "לכרות את ראשי הנחש הזרים". הוא האשים אותם כי באו לתפוס מקומות עבודה בסין, ולפתות את הסיניות להיות למרגלות לטובת המערב. הוא כינה אותם "זבל זר".

 

הגולשים הגיבו בכעס והאשימו את רוי בתעמולה. חלקם העלו את האפשרות שזרם הדיווחים על זרים אלימים או גסי רוח הוא חלק ממאמץ ממשלתי להסיט את תשומת הלב הציבורית מבעיות אחרות. "האם יד נעלמה מתמרנת את דעת הקהל?", תהה משתמש ווייבו. ניסיונותיו של השדרן להסביר כי לא התכוון לרוב השקט של הזרים אלא רק לאלימים שבהם לא שיככו את הכעס.

 

ה"וושינגטון פוסט" רואה בכך סימן לכך שהקהילה המקוונת מציבה גבולות לממשלה. הוא מצטט בהקשר זה פובליציסט עצמאי, לי צ'נגפנג, שאמר: "בסין, יש מנטליות מוזרה – אנחנו תמיד זקוקים לאויב מדומיין כדי להרגיש בטוחים. אבל אני מכיר את האנשים סביבי, לא רק אינטלקטואלים ויזמים, אלא אנשים רגילים שעובדים במסעדות ובקהילות. מה שמעניין אותם זה לא 'השדים הזרים', אלא החיים האמיתיים שלהם – אור השמש, אוויר נקי, אוכל וחירות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שוטרים סינים (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים