שתף קטע נבחר

יוצאת למילואים: מסע מלכת המדבר

כמה פעמים חשבת בלבך כמה טוב יהיה לצאת למילואים? להשאיר את העבודה מאחור, להעביר את האחריות לילדים ולבית, לפגוש חברות, לעשות פסק זמן קצר באמצע השגרה ולהתנתק מהמציאות. האם מסע מלכת המדבר הוא התשובה?

עוד צו הגיע בדואר, 'הנה', את חושבת לעצמך, 'שוב הוא יוצא לחופשה השנתית שלו, עם החבר'ה שלא פגש מלא זמן, עם האבק שהופך אותו לצעיר ב-10 שנים'. גם לך מתחשק לפעמים לעזוב הכל, להשאיר לו את הילדים לשבוע-שבועיים ולצאת לפגוש חברות, ללבוש מדים (כי, בינינו, למי יש כוח כל בוקר להתאפר ולהסתדר ולהיראות מושלמת?) ולצאת לשטח להראות שאין לך שום בעיה להחליף גלגל באמצע שלולית בוץ. אולי מסע מלדבר הוא באמת התשובה?

 

 

הנופים - חולות שבטה וצאלים הן הנוף הבולט באימון השנתי. הרים, מפלים, עמקים ואגמים הם הנוף השולט במלכת המדבר. המסע עובר בנופים קסומים ועוצרי נשימה, לפעמים בראשיתיים, לפעמים עירוניים, בשעות זריחה ושקיעה וביעדים רחוקים ואטרקטיבים שמשתנים מידי שנה. בשנה שעברה המסע יצא לחבל יונאן שבסין, אזור המיעוטים בו ישנם שבטים שנשלטים על ידי נשים, והשנה המסע הוא ליעד מופלא, אל ההימלאיה, פסגת העולם.

 

לצאת למסע (צילום: רוני גל) (צילום: רוני גל)
לצאת למסע(צילום: רוני גל)

 

המגדר - המילואים היו ונותרו הטריטוריה הגברית. ממלכה גברית ונימוסי שולחן ממין אחר. מלכת המדבר הוא הטריטוריה הנגדית- ממלכה של נשים בלבד. מסע של נשים הוא מסע מחבק, מסע בו הרגש עובד שעות נוספות. מסע של חיבור נשי והעצמה נשית ונשים שמגלות את כוחן כיחידות ואת כוח הקבוצה. מסע של תמיכה וחברות וחיוך רחב שמתפשט על הפנים ולא מסתיים גם כשחוזרים.

 

מדים - במילואים ובמסע המחויבות היא למדים אחידים, והיתרון גדול מהחיסרון, פתרון יעיל לצורך לבחור בגדים ולמזוודות העמוסות, וכולן נראות אותו דבר. השוני: מדי הב' המוזנחים, קוד הלבוש הבלתי רשום של המילואימניקים, בגדים במידות שהיו טובות לפני 10 שנים, בד קשיח וצבע זית שלא משתנה, לעומת בגדים מדוגמים ומותאמי גיזרה, דגמ"ח מבד נושם, וחולצות טריקו בצבעים שמתחלפים מידי שנה.

 

צוות תורן - "בוקר טוב, השכמה" קולות הצוות/חניך התורן חודרים את קורי השינה. כמו החניך התורן כך גם הצוות התורן אחראים מהשכמה ועד השכבה. וההבדל? מתחיל במראה, מלכות תורניות - ארבע בנות עם כתר על הראש וגלימת סופר-וומן אדומה שבכל מקום נמצאות, וממשיך במבחר במטלות שמחולקות בין שלושה צוותים תורנים שמבצעים משימות שונות ומפנקות.

 

הלינה - במסע כמו במילואים, מרבית הלינה באוהלים תחת כיפת השמים ובחסות הכוכבים. וההבדל? במסע, מזרונים מתנפחים ואוהלים מתקפלים שתוך דקות בודדות מוקמים. אוהל לכל זוג בנות, אף שבחלק מהצוותים גם בלילות הבנות לא נפרדות וישנות באוהל אחד בכפיות.

 

התעבורה - במילואים, מסעות רגליים או בג'יפים שראו ימים טובים יותר. במלכת המדבר, ג'יפים ממוזגים עם מערכות שמע מתקדמות ובלונים צבעוניים שתלויים מכל הכיוונים, נוסעים בשיירה ארוכה שצוות מנגו בראש וצוות תורן במאסף. ורשת הקשר בג'יפ- במילואים פקודות בשיחות קצרות, במסע- המיקרופון של המדריכה, השאלות מתי מגיע והיכן נישן שרק ביום הראשון נשמעות, הדיווח על המיקום כש"צוות 6 פנה שמאלה", הכלי לשיתוף מוזיקלי והדרך להחליף חוויות ולהשאיר את הנשים ערות בנהיגה בלילות הארוכים.

 

החברים, במילואים, החברים הוותיקים שהולכים איתך מהטירונות ושעבורם אתה ילד בן 19 ולא משנה עד כמה תשתנה ותגדל עם השנים. במסע, חברויות חדשות בין נשים בוגרות נרקמות באמצע החיים. פגישה בין נשים עצמאיות ודעתניות, מכל הגילאים, ממגוון עיסוקים ויישובים שללא המסע לא היו נפגשות. במהירות מפתיעה כל ההבדלים מטשטשים ונוצרים חיבור ואינטימיות מופלאה, הבנות חולקות צחוק שמתגלגל והנאות רבות. מושיטות אחת לשניה יד לעזרה בכדי להתגבר על האתגרים במסע או בשעת געגוע, מחבקות מהלב ורוקדות במעגלים, בכל מקום ובכל שעה, בסיום הארוחה, על שפת האגם, ובמאהל לפני השינה.

 

האוכל - במילואים, הגורמה אינו שם העניין, ובדר"כ הפשטות והבשר הם המנצחים. במלכת המדבר, הארוחות הן הפקה, בישול שטח לנשים שמשלב את מיטב המטבח המקומי במאפייני המטבח הישראלי וכך משולבים הרבה סלטים מירקות ופירות מקומיים ומרקים חמים עם טחינה, טונה וחטיפי אנרגיה.

 

אוכל יותר טעים מבמילואים (צילום: לירון ירדני) (צילום: לירון ירדני)
אוכל יותר טעים מבמילואים(צילום: לירון ירדני)

 

הרשת החברתית - אחד מהמאפיינים הבולטים של המילואים, דרך יעילה למציאה וסידור עבודה לחברים וקשרים שעוזרים בחיים. במלכת המדבר - מועדון המלכה, קהילה נשית שיוצרת רשת חברתית של אלפי מלכות שמתחילה במפגשים וקבוצות בפייסבוק עוד לפני היציאה למסע ונמשכת הרבה אחריו. מסיבה בלבן על חוף ים, החלפת חוויות ומידע ללא הפסקה, התנדבות לטובת נשים במצוקה, ולאחרונה גם שילוב המשפחות והנסיכות הצעירות במסעות קיץ מיוחדים לחיזוק הקשר בין בנות ואמהות.

 

הניתוק והחוויה - במסע ובמילואים יש חופש מהמציאות היומיומית, מהעבודה, מהמשפחה, מהמחויבויות הבלתי נגמרות, והשוני הוא בחוויה. המילואים זו רוטינה ידועה, חזרה על תרגול קבוע בשינויים קלים. במסע החידוש הוא העיקר, התמודדויות חדשות עם דברים שלא עשית בעבר, התנסויות באתגרים מרתקים כמו אומגה וסנפלינג שלא חשבת שתעשי, פריצת גבולות אישיים והתגברות על פחדים ישנים, התמסרות ואיבוד השליטה, והסיפוק המדהים של ההצלחה ורגעים שנוצרים בלב לעולמים.

 

הפרס - במילואים, החייל המצטיין מקבל ממפקדיו חזרה מוקדמת או זמנית לחיי היומיום ולשיגרה באמצעות קיצור התקופה או יציאה לחופשה. במסע, הפרס הפוך מזה של המילואים והוא הזכות להמשיך את החוויה ולצאת למסע נוסף ללא תשלום נוסף בשנה הבאה. זו זכות המתוקה שמוענקת לצוות דבש, צוות של בנות שהתבלטו לטובה ונבחר ע"י המשתתפות האחרות כהוקרת תודה לתרומתן למסע.

 

התואר - הדרגות והמעמד נשמרים במילואים, יש חיילים ויש מפקדים. במסע כולן מלכות ללא הבדל גיל ותפקיד. כתר המלוכה הוא אחיד ושווה ומחולק בנדיבות לכולן.

 

לגלות שגם את מסוגלת (צילום: שרית מנדיל) (צילום: שרית מנדיל)
לגלות שגם את מסוגלת(צילום: שרית מנדיל)

 

לסיכום, הדמיון הוא רק לכאורה ורב השונה על הדומה. אם נשים לרגע בצד את המטרה האמיתית של המילואים ונבחן את החוויה כשלעצמה, הרי שהמסע עולה על המילואים בעשרות מונים. זו חוויה מיוחדת ועוצמתית, והנאה שלא נגמרת. זו הזדמנות של פעם בחיים לתת לעצמך מתנה, להתחיל משהו אחר, לפגוש חברות לחיים ולהגשים חלומות ישנים וחדשים. בקיצור, השאירו לגברים את המילואים ותנו לנשים את מלכת המדבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קובי נתן
לעשות מילואים בשטח - מלכת המדבר
צילום: קובי נתן
מומלצים