שתף קטע נבחר

יפן: לראשונה מאז הצונאמי הופעל כור גרעיני

אלפים הפגינו, אך החשש מקריסת מערכת החשמל בקיץ עשה את שלו. לראשונה מאז גרם הצונאמי להתכת כורים בפוקושימה, הופעל היום כור גרעיני לייצור חשמל ביפן

חרף מחאה עממית, חודשה היום (יום א') פעילות של כור גרעיני ביפן, לראשונה מאז אסון הכור בפוקושימה. חברת החשמל קנסאי הפעילה את כור מספר 3 בתחנת הכוח הגרעינית בעיר אוהי, ממזרח לעיר פוקושימה, על אף החשש הציבורי שהתעורר בעקבות התכת הכורים שנפגעו בצונאמי לפני יותר משנה.

 

יפן והגרעין - כתבות נוספות:

שלל הדיג הראשון מפוקושימה: תמנונים ושבלולים

הניקוי הגרעיני של יפן: "זה ניסוי וטעייה"

שנה אחרי, פחד בפוקושימה: "אל תעשו ילדים"

 

הכורים באוהי (צילום: AP Photo/Kyodo News ) (צילום: AP Photo/Kyodo News )
הכורים באוהי(צילום: AP Photo/Kyodo News )

 

הממשלה אישרה הפעלת שני כורים במפעל כדי להימנע מקריסת מערכת החשמל בשל הקיץ. מאוחר יותר החודש יופעל הכור השני. מסקרי דעת קהל עולה כי 70% מהמצביעים ביפן מעוניינים שארצם תפסיק להשתמש באנרגיה גרעינית.

 

ביפן כ-50 כורים גרעיניים לייצור חשמל. פעילותם הופסקה בהדרגה לאחר האסון בכור בפוקושימה, שנגרם בעקבות רעידת האדמה החזקה והצונאמי שפקדו את יפן לפני כשנה וחצי. בחודש שעבר נסגר הכור האחרון.

 

ההחלטה על חידוש פעולת הכורים הביאה להפגנות מחאה ברחבי המדינה. היום צעדו כ-7,000 מפגינים בטוקיו וקראו להפסקת השימוש באנרגיה גרעינית. במקביל, הפגינו מאות ליד תחנת הכוח אוהי וחלקם אף חסמו כביש במקום. חברת החשמל הודיעה כי הדבר לא שיבש את חידוש הפעילות, אך אחד השרים שהגיע כדי לצפות בתהליך נאלץ להשתמש בסירה.

 

מפגין נגד אנרגיה גרעינית ושוטר (צילום: AP) (צילום: AP)
מפגין נגד אנרגיה גרעינית ושוטר(צילום: AP)

 

מפגינים נגד חידוש פעילות הכור (צילום: AP) (צילום: AP)
מפגינים נגד חידוש פעילות הכור(צילום: AP)

 

"לא עוד פוקושימה". מפגין קורא לרה"מ למנוע הפעלת כורים (צילום: AP) (צילום: AP)
"לא עוד פוקושימה". מפגין קורא לרה"מ למנוע הפעלת כורים(צילום: AP)

 

לאחר אסון הצונאמי, נסגרו כל הכורים הגרעיניים ביפן לצורכי תחזוקה. לאחר מכן נבדקה בטיחותם כדי לוודא שיוכלו לעמוד באסונות טבע מסוג זה שגרם למשבר הגרעיני הכבד ביותר מאז אסון צ'רנוביל ב-1986. לפני ההתכה בפוקושימה, יפן הסתמכה על כוח גרעיני להפקת כ-30% מצריכת החשמל שלה. היא הייתה הצרכנית השלישית של חשמל ממקור גרעיני, לאחר ארה"ב וצרפת.

 

ב-11 במרס 2011 החרידה רעידת אדמה בעוצמה 9.0 את יפן. גלי הצונאמי הגבוהים שטפו תוך זמן קצר את ערי החוף. ברעש האדמה האדיר נהרגו 15,850 בני אדם, 6,011 נפצעו ועוד 3,287 עדיין מוגדרים נעדרים.

צונאמי ששטף אזורים נרחבים במדינה עקר ממקומם בתים רבים והחריב עיירות שלמות.

 

בפוקושימה נפגע הכור הגרעיני וקרינה דלפה ממנו. עבור 11 אלף תושבי העיר אוקומה ועבור 80 אלף תושבי מחוז פוקושימה שלא יכולים לשוב לבתיהם בעקבות הקרינה הגבוהה, הצלקות הנפשיות עמוקות ביותר אף על פי שרבים מבתיהם נותרו שלמים מבחינה פיזית. רבים מהתושבים שנאלצו לנטוש את בתיהם לא יודעים אם אי פעם יוכלו לשוב לקרקע שהייתה שייכת למשפחותיהם במשך דורות רבים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תחנת הכוח באוהי
צילום: AP Photo/Kyodo News
מפגין נגד אנרגיה גרעינית
צילום: AP
מומלצים