שתף קטע נבחר

אירופה החליטה: לא להסכם הבינלאומי נגד פיראטיות

בהצבעה שנערכה היום בפרלמנט האירופי הוחלט ברוב עצום לדחות את הסכם ACTA שהיה צפוי להקשיח את החוקים להגנה על זכויות יוצרים. המשמעות: באירופה ההסכם כפי שהוא מנוסח כעת - מחוסל

הפרלמנט האירופי החליט היום (ד') לדחות את ACTA, הסכם סחר בינלאומי שביקש להתמודד עם הפרות של קניין רוחני, זאת בעקבות החשש שאישור ההסכם יגביל את החופש באינטרנט ויעורר את זעמם של רבים ברחבי היבשת.

 

תומכי אקטה הדגישו את חשיבותו של ההסכם ביצירת חוקים וכללים בינלאומיים שיגנו על חוק זכויות יוצרים. המתנגדים לעומת זאת חששו שההסכם עשוי להעניק כוח רב מידי לבעלי זכויות יוצרים, להגביל משמעותית את חופש הביטוי ולצנזר את הרשת. לטענת המתנגדים ההסכם נועד להקשיח את החוקים המקומיים בהתאם למדיניותה של ארצות הברית. דחיית ההסכם היא כמובן ניצחון משמעותי בעבור אלפי האזרחים שחתמו על עצומות נגד ההסכם ויצאו מבתיהם כדי למחות נגדו. 

 

22 חברות מדינות החברות באיחוד האירופאי חתמו על אקטה, אולם אף אחת מהן לא אשררה אותו, בשביל זה כאמור היה נחוץ אישור של הפרלמנט. מחוץ לאיחוד, ההסכם זכה לתמיכה של ממשלת ארצות הברית, אוסטרליה, קנדה, יפן, מרוקו, ניו זילנד, סינגפור ודרום קוריאה. עם זאת, בעקבות הפגנות וביקורת ציבורית רבה, חלק מהמדינות הללו בחרו לסגת מתמיכתן. כיום, הדרך היחידה בה הסכם אקטה יכול בכל זאת להפוך למציאות היא אם שש מתוך שמונה המדינות הלא-אירופאיות שחתמו עליו יאשררו אותו בחוק. עם זאת, לפי הפרשנויות זהו תרחיש בעל סבירות נמוכה להתקיים בעקבות תוצאות ההצבעה היום.

 

ההצבעה על אקטה נערכה היום כאשר 39 הצביעו בעד ההסכם, 478 התנגדו לו ו-165 נמנעו. משמעות הדחייה היא שבכל הקשור לאירופה – ההסכם בניסוחו הנוכחי למעשה מחוסל, ואף מדינה אירופאית לא תוכל להצטרף אליו.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים