שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    נפרדים לשלום: בואו לאכול איתי

    אחרי 10 שבועות בהם זכינו להכיר אותם אישית, לבחון את האוכל שלהם ולהתחבר לכל אחד מהמשתתפים, התכנית "בואו לאכול איתי" באה לסיומה בשבוע מרגש לא פחות מהאחרים

    הגענו לשבוע האחרון של "בואו לאכול איתי - ישראל" וכמו שהתחלנו בת"א, אנחנו גם בה ועם מסיימים עם ארוחה גדולה. הכירו את המשתתפים:

     

    • פספסתם קטע? היכנסו לעמוד "בואו לאכול איתי" ב-ynet

     

    עוד בערוץ האוכל:

     

    אמיר בלנק - עו"ד עצמאי מתל אביב. גרוש ואב לילד. אמיר הוא בורגני ופודי אמיתי. הוא מבשל גורמה ביתי עם חומרי גלם משובחים על גבול הפלצניים ומתנהל בנון שלנטיות קרירה. הוא לכאורה תמיד מנומס ואיש שיחה נעים אבל יש בו משהו מתנשא שמטריף חלק מהבשלנים. היחידה שמוציאה ממנו חיוכים היא גאיה.

     

    רחל גרינברג - רחל מרמת אביב היא מצד אחד פולניה אמיתית, עובדת במפלגת הגמלאים ומבשלת לחברים אוכל פולני מסורתי ומצד שני יש לה עבר של חוקרת במשטרה. היא אוספת עשרות בובות אותן היא מטפחת בקפידה (ויהיה מי שיאמר באובססיביות קלה) בביתה העמוס והמיוחד. החברים מתקשים לתקשר עם רחל אבל מכבדים אותה לאורך כל השבוע.

     

    מור דעי - מור בן 23, מתגורר בדירה עם שותף בדרום תל אביב ומדריך טיולים ביפו העתיקה. מור הוא טיפוס צבעוני במיוחד והוא יודע את זה ונהנה מזה. הלבוש הדרמטי שלו 'מטריד' את החבורה לאורך כל השבוע. יש לו תחביבים מוזרים, תחומי עניין איזוטרים ובנוסף לכל הוא צמחוני. הבישול שלו מאד יצירתי אבל גם מאד מבולגן.

     

    ברוך קון - ברוך הוא נהג מונית מחולון, או כמו שהוא מכנה את עצמו: הטקסי שף העברי הראשון. נוסעים שנקלעים למונית שלו מקבלים מיד מתכונים וטיפים לבישול גורמה. ברוך מאוכזב מרמת התחרות ומרגיש שהבישול שלו הוא ברמה אחרת. עד שהוא זוכה לבשל לחבורה, ברוך מרעיף עליהם בדיחות שנשמרו אצלו היטב עשרות שנים.

     

    גאיה קורן - עיתונאית לייף סטייל בידיעות, מתגוררת ברמת גן. גאיה היא גרושה מחוזרת עם שני ילדים. היא מתגאה ביכולות הזמנת הטייק אווי שלה ופחות ביכולות הבישול שלה. לאורך השבוע גאיה מוצאת את עצמה מסמר החבורה כיוון שהיא היחידה שכל אחד מהבשלנים מוצא בה עניין. כל אחד מסיבותיו הוא כמובן.

      

    ניוקי בערמונים ופורצ'יני

    מנה עיקרית של גאיה קורן

     

     

    המרכיבים:

    קילו ניוקי

    15 ערמונים

    4 שיני שום

    1/2 כוס שמן זית

    1/2 חבילה חמאה

    פטריות פורצ'יני יבשות

    פטרוזיליה קצוצה

    עלי בזיליקום

    מלח

    נקניק בריזאולה

     

    אופן ההכנה:

    1. משרים את פטריות הפורצ'יני במים למשך שעה לפני ההכנה.
    2. מקפיצים את השום והערמונים בשמן זית וחמאה.
    3. מסננים את המים מהפטריות, קוצצים ומוסיפים למחבת.
    4. מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן, כשהניוקי צפים, מסננים ומוסיפים לרוטב. מטגנים יחד ל-2-3 דקות.
    5. מוסיפים את הפטרוזילה והבזיליקום, מלח, ומעט צ'ילי לשדרוג. מניחים מעל פרוסות נקניק בריזאולה.

     

    קבב דגים על עגבניות אפויות

    מנה עיקרית של אמיר בלנק

     

    המרכיבים: 

    לקבאב:

    1 דג בס, קצוץ בסכין לקוביות קטנות

    1 דג דניס, קצוץ בסכין לקוביות קטנות

    1 ביצה

    1 בצל סגול, קצוץ דק

    2 כפות נענע, קצוצה דק

    4 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק

     

    למצע של עגבניות:

    5 עגבניות קלופות

    שמן זית

    תימין טרי

    מלח ים

     

    לרוטב יוגורט ונענע:

    יוגורט

    נענע, קצוצה דק

    מלח דק

     

    קבב דגים על עגבניות אפויות (צילום: איתי רזיאל) (צילום: איתי רזיאל)
    קבב דגים על עגבניות אפויות(צילום: איתי רזיאל)

     

    אופן ההכנה:

    1. מסדרים עגבניות חצויות בתבנית. מפזרים על העגבניות שמן זית, תימין ומלח גס.
    2. אופים את העגבניות בתנור שחומם ל-250 מעלות במשך 30 דקות או עד שהעגבניות רכות.
    3. מועכים את העגבניות במזלג, ומסננים נוזלים מיותרים.
    4. מערבבים דג קצוץ עם ביצה, בצל ונענע. לשים עד שהתערובת מתלכדת.
    5. מניחים במקרר למשך חצי שעה.
    6. יוצרים מהתערובת קבאבים בגודל של כף, ומטגנים בשמן חצי עמוק.
    7. מסדרים הקבאבים על פירה עגבניות.
    8. מערבבים את היוגורט עם הנענע הקצוצה, מוסיפים מלח לפי הטעם, ומזלפים מעל הקבאבים.

     

    • "בואו לאכול איתי - ישראל", ימים א'-ה', 19:00, הערוץ ה-1

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: איתי רזיאל
    אמיר בלנק
    צילום: איתי רזיאל
    צילום: שי דולב
    גאיה קורן
    צילום: שי דולב
    צילום: איתי רזיאל
    מור
    צילום: איתי רזיאל
    צילום: איתי רזיאל
    רחל
    צילום: איתי רזיאל
    מומלצים