שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    הקינוח? מפסטה: מנה לא שגרתית

    רוצים להפתיע בקינוח? השף שמבשל לנשיא איטליה מציג: קינוח מפסטה, עם גבינת מסקרפונה וקוביות ג'לי יפיפיות מקפה אספרסו ועוד 2 קינוחים מתוקים מפסטה

    ומה ליד בארוחה חלבית? הכי מתבקש - פסטה – ברטבים לבנים וענוגים של שמנת, ארבע גבינות ורצוי שתהא זו פסטה איכותית, אולי טרייה, שתקנו בחנויות הייעודיות. אבל אם אתם באמת רוצים להפתיע, לכו על קינוח מפסטה.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    גן בוואריה: הכל על מוסד הביר גארדן

    לונדון קולינג: פיש אנד צ'יפס: המדריך

    הקיץ של פלוראנס: טיאן ירקות בקלי קלות

     

    נכון, הוא לא קונצנזואלי כמו עוגה לבנה, אבל יהיה מסקרן וטעים. ניקולא ויזארי הוא השף הראשי של פסטת "לה מוליזנה", המיוצרת באזור מוליזה שבדרום איטליה וחוגגת בימים אלה 100 שנות פעילות.

     

    מעבר לעובדה שמדובר בשף שרמנטי במיוחד שמקפיץ פסטות לראש ממשלת איטליה לשעבר ברלוסקוני, לנשיא האיטלקי קרלו צ'יאמפי, לשחקנית פנלופה קרוז, ולידוענים רבים נוספים. הוא זכה בעשרות פרסים יוקרתיים בעולם על ביצועיו הקולינאריים. לדבריו, מדובר בקינוח מתוחכם ומקורי, המשלב פסטה, גבינת מסקרפונה שמנה במיוחד וקוביות ג'לי קפה, על גבול הבישול המולקולרי. אחרי שניסינו, אנחנו מכריזים בפה מלא: זה גם טעים.

     

    תפוזים, קפה ופסטה - והכל בקינוח משגע אחד ()
    תפוזים, קפה ופסטה - והכל בקינוח משגע אחד

     

    פסטה עם מסקרפונה וג'לי קפה

    מתכון של שף ניקולא ויזארי

     

     

    המרכיבים ל‭4-‬ מנות:

    20 יחידות של צינורות פסטה

    קליפת תפוז מגורדת

     

    למילוי המסקרפונה:

    : 80 גרם גבינת מסקרפונה

    1 חלמון ביצה

    20 גרם אבקת סוכר

    20 גרם שוקולד צ'יפס מריר ואיכותי

     

    לרוטב נוגט:

    120 גרם קרם נוגט

    100 גרם שמנת מתוקה

     

    לקוביות ג'לי קפה:

    2 כוסות אספרסו

    1 דף ג'לטין

     

    אופן ההכנה:
    1. מבשלים את הפסטה לדרגת אל-דנטה במים ללא מלח. מקררים ומכסים במטלית לחה.
    2. מקציפים את החלמון עם אבקת הסוכר ומוסיפים את המסקרפונה, עד שמתקבל קרם חלק.
    3. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.
    4. בעזרת שק זילוף ממלאים את צינורות הפסטה בקרם המסקרפונה.
    5. משרים את דף הג'לטין במים פושרים, סוחטים ומוסיפים לאספרסו החם (אך לא חם מדי‭,(‬ עד שהג'לטין נמס
    6. יוצקים לתבנית מלבנית ומכניסים למקרר.
    7. לאחר שג'לי הקפה נקרש, חותכים לקוביות קטנות בעזרת סכין חד. ‭.8‬ ממיסים את הנוגט עם השמנת בתוך בן מארי (קערת נירוסטה על גבי סיר עם מים רותחים‭.(‬
    8. מרכיבים את המנה: יוצקים 5 כפיות רוטב נוגט על צלחת, מניחים מעליו חמש יחידות פסטה ממולאות בקרם המסקרפונה, לעטר בקליפת התפוז ובקוביית ג'לי קפה.

     

    עוד קינוחים מפסטה:

    קומפוט פירות עם פסטה מטוגנת

    שבלולי שוקולד: פסטה קונכיות במילוי פרלינים  

     


     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים