הממשלה רוצה ללמד אתכם גלישה בטוחה
אתר ממשלתי שהושק היום (א') יכול לעזור לכל אלו שלא יודעים מה זה באמת האינטרנט הזה. שלחו את הכתובת להורים יחד עם מצגת של חתולים חמודים
איך מוצאים אתר? מה זה אנטי וירוס? איך מדברים בצ'אט? לחלקנו השאלות הללו יכולות אולי להיראות מגוחכות, אולם יש כאלה שלא יודעים את הדברים הללו. עוד משהו שצריך להבין, שבשנים האחרונות, לא לדעת את הדברים הללו, זה אומר לא להיות חלק ממהפכת המיחשוב, לא להיות מחוברים, כמעט לא להיות חלק מהחברה. וכמו כל זירה, זה עלול להיות גם מסוכן.
ממשל זמין בשיתוף הרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע, השיקו היום אתר שאמור לעזור לכל אלו שלא בדיוק מתמצאים בנבכי הרשת, והוא עשוי לעזור גם לאחרים. שמו של האתר הוא "חיים חכם ברשת" והוא מרכז בתוכו מידע וכלים להתנהגות נכונה ברשת. הגברת המודעות לסכנות ברשת למבוגרים ולילדים. כמו כן, האתר מספק מידע בנוגע להגנה על המחשב האישי מפני וירוסים ותוכנות זדוניות, צרכנות נבונה ברשת ועוד.
האתר מעוצב בצורה נקייה ונוחה. בין הטיפים ניתן למצוא המלצות לשימוש בטוח ברשת (לדוגמא, לא לפתוח הודעה שמציעה פרס אם נפתח את הקובץ), חיפוש נכון (''לא להשתמש באותיות ב', ה', ו, ל) וכללי נימוס ברשת (' הפגינו איפוק, בעיקר כאשר נדמה לכם שמישהו העליב אתכם").
יורם הכהן, ראש הרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע אמר כי "פרשת ה"האקר הסעודי" היוותה צלצול השכמה לכלל המשק באשר לתשומת הלב שיש לתת להיקף איסוף המידע באינטרנט ואבטחתו. בצד מהלך רגולטורי של הבהרת חובות אבטחת המידע של מי שאוסף מידע באינטרנט במגזר הפרטי והציבורי, ומתן כלים עדכניים לרגולטור (רמו"ט), נדרש לתת לאזרחים כלים להתמודדות עצמאית עם האתגרים ברשת. לשם כך הוקם האתר, אשר מספק לציבור מידע והמלצות לאזרחות דיגיטלית נבונה.