שתף קטע נבחר

צפו: כך נאבקים במדוזות בצרפת

חוקרים בריביירה הצרפתית מנסים ליצור "תחזית מדוזות" שתתריע בפני המתרחצים על בואן של החיות העוקצניות. באזור אחר, משקיעים עשרות אלפי אירו ברשתות

מגיעים לריביירה הצרפתית הקיץ? כנראה תהיו מוגנים מפני מדוזות יותר מאשר בחופי תל אביב. הרשויות המבקשות להגן על המתרחצים מאמצות טכנולוגיות חדשות כדי לאתר את החיות. המטרה – ליצור מעין "תחזית מדוזות" על ידי לימוד הסביבה הימית, זרמי המים והביולוגיה של היצורים עצמם.

 

המדענים במצפה הימי בווילפרנש-סור-מר שבאזור ניס עוקבים אחר התנאים המשתנים. קברניט אוניית המחקר, ז'אן-איב קרבל, וצוותו, בודקים מדי יום את טמפרטורת המים, מידת מליחותם, רמת החמצן וצלילותם. הם מנתחים את המידע ומעריכים את השינויים במסת המים ובכמות הפלנקטון, המשפיעות על המדוזות. גם המדוזות עצמן נמשות מהמים ונלקחות למעבדה.

 

צוללן לוכד את המדוזה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
צוללן לוכד את המדוזה(צילום: AFP)

 

מדוזות סגולות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מדוזות סגולות(צילום: AFP)

 

גבריאל גורסקי, מנהל המצפה, תיאר את דרך העבודה הכללית: "אנחנו מתעניינים ב'פלג'יה נוקטיקולה', המדוזה הסגולה שגורמת לעקיצות מכוערות. היא במעמקי הים ביום ועולה בלילה. הן מתרבות, הן צריכות לאכול ולגדול. אנחנו לוקחים את כל הגורמים האלה בחשבון, משתמשים בחישובים מתמטיים ובסופו של דבר, תוך התחשבות בזרימת האוויר והמים, אנחנו יודעים מה הסבירות שהמדוזה תהיה קרובה לחוף".

 

התחזיות מעודכנות ל-48 השעות הקרובות ומוצגות באתרי אינטרנט.

 

באזור אחר בדרום צרפת, החופים המפורסמים של קאן, הרשויות משקיעות 40 אלף אירו מדי שנה ברשתות שאמורות לעצור את המדוזות. ד"ר דומיניק אודה-לסה, מעיריית קאן, מקווה שההורים מעריכים את המאמצים: "גם כשיש רק כמה, הורים מעדיפים שהילדים לא ייעקצו. זה מובן כי זה די כואב. כך שגם אם יש רק כמה, טוב שיש חופים שבהם משתמשים באמצעים האלה".

 

תיירים בחוף מדווחים כי הם רגועים יותר, אך מעידים כי הרשתות לא מצליחות לעצור את כל המדוזות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מדוזה חופשייה. "אנחנו יודעים מה הסבירות שהמדוזה תהיה קרובה לחוף"
צילום: AFP
מדוזה לכודה. התחזיות מעודכנות ל-48 השעות הקרובות ומוצגות באתרי אינטרנט
צילום: AFP
מומלצים