שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

האשה באיכילוב, הבת בבורגס: 'אבא, תציל אותי'

אריק קוזה ידע מיד שבפיגוע בבולגריה נפצעו רעייתו ורד ובתו עמית. ורד אושפזה באיכילוב ואילו עמית נותרה עדיין בבורגס. "היא התקשרה אליי 15 פעם", הוא משחזר. בפיגוע נפצעה גם יבגניה אללייב, אחות במחלקה לטיפול נמרץ ילדים בבית החולים וולפסון: אמרתי לעצמי 'זו חופשה, איך יכול להיות פה פיגוע?'

היא טיפלה בפצועים מזירות פיגוע וברגע אחד נקלעה בעצמה לקו האש: בבית החולים וולפסון בחולון אושפזה בצהריים (יום ה') יבגניה אללייב (32), אחות במחלקה לטיפול נמרץ ילדים במוסד, שנפצעה בפיגוע בבולגריה באורח קל.

 

כשיבגניה המריאה אתמול בבוקר לחופשת סופשבוע בבורגס עם בעלה ודים, היא לא יכולה הייתה לתאר לעצמה שכעבור יממה היא תמצא את עצמה מקבלת טיפול רפואי בבית החולים שבו טיפלה בשנה האחרונה בפצועים מפיגועי הדריסה שאירעו בתל-אביב.

 

יצאה לנופש, חזרה לבית החולים לקבלת טיפול. יבגניה וד"ר חורי (צילום: יואב זיתון) (צילום: יואב זיתון)
יצאה לנופש, חזרה לבית החולים לקבלת טיפול. יבגניה וד"ר חורי(צילום: יואב זיתון)

 

יבגניה, בחודש השישי להריונה, סובלת מרסיסים, ממכות יבשות ומשבר בידה. בבית החולים בחולון היא הועברה לבדיקה גינקולוגית ולצילומים לאחר שסירבה לעבור בדיקות דומות בבית החולים בבורגס, בשל החשש מציוד מיושן. "אמרתי לעצמי זו חופשה בבורגס, איך יכול להיות פה פיגוע?", שחזרה יבגניה ממיטתה בחדר המיון.

 

האחות סיפרה עוד על החוויה הקשה בבולגריה כי "הם היו נחמדים אלינו שם והקפיצו רופאים ומנהלי מחלקות מסופיה, אבל לא סמכתי על הציוד שלהם. כל הזמן הייתי בקשר טלפוני עם מנהל המחלקה שלי בארץ כדי להתייעץ איתו ועם הצוות הרפואי בנוגע לטיפול שלי כי פחדתי שהבולגרים ייתנו לי משהו שלא צריך לתת".

 

מנהל המחלקה שעליו דיברה יבגניה, ד"ר ציון חורי, התרגש מאוד מהמפגש עמה וחיבק אותה ממושכות. "נכנסנו להיסטריה כי ידענו שהיא הייתה על הטיסה", תיאר ד"ר חורי את שעות החרדה שעברו עליו. "ניסינו לברר מה קרה ונרגענו כשהיא יצרה איתנו קשר. היא אמרה לנו שהישראלים שם סמכו על הצוות הרפואי הישראלי".

 

הבעל ודים הגיע מנתב"ג לוולפסון כשבגדיו מגואלים בכתמים מהתופת. ודים סובל מפציעות קלות ומרעש מחריד באוזניים. "היינו הראשונים לצאת מהמטוס וקיבלנו ראשונים את המזוודות מהמסוע", שחזר ודים. "הנציגים בטרמינל שאלו אותנו לאיזה בית מלון אנו שייכים, אמרנו 'גלובוס' והם כיוונו אותנו לעבר אוטובוס מספר 2. האוטובוס היה סגור ורק תא המטען שלו נותר פתוח. ביקשנו מהנהג שיפתח לנו את הדלת, הוא פתח ולא היה שם אף אחד, וכך במשך רבע שעה ישבנו לבד באוטובוס ולא ראינו אף אחד חשוד".

 

ודים הוסיף כי "אשתי אוהבת לשבת במושבים הראשונים באוטובוס בגלל הנוחות ואז כל מי שהתחיל לעלות זיהינו אותו בוודאות כפרצוף מוכר מהטיסה. בערך שליש מהנוסעים באוטובוס העדיפו להמתין בחוץ בסמוך לו כי המזגן לא פעל והיה חם ואז היה פיצוץ. התקרה של האוטובוס נפלה עליי וראיתי את כל האוטובוס מקומט. תפסתי את אשתי ויצאנו החוצה ופשוט רצנו. לאחר מספר דקות חזרנו וראינו חלקי גופות, בהן ראש ערוף במרחק של 50 מטר מהאוטובוס".

 

במסגרת עבודתה במחלקה לטיפול נמרץ בבית החולים, נוטלת יבגניה חלק בתוכנית "הצל לבו של ילד", שבה היא מטפלת בילדים פלסטינים. "זאת פעם ראשונה שאני מטפל בקולגה שעברה פיגוע ובחיים לא חשבתי שזה יקרה", אמר חברהּ למחלקה, האח יפים וינשטיין.

 

לבית החולים וולפסון הגיעו שני פצועים נוספים מהפיגוע בבורגס. אחד מהם הוא סימון ג'ני (23) מחולון, שטס עם חברו לחופשה. ג'ני שסובל מנפיחות ברגלו, אמר כי "ישבנו מאחורה והפיצוץ היה בחלק הקדמי. כולם צרחו ואז חבר שלי צעק: 'פיגוע פיגוע'. מיד התקשרתי לאמא שלי ואמרתי לה: 'אמא, היה פיצוץ, אבל אני מרגיש בסדר'".

 

"לא הייתה להם כפית"

בפיגוע נפצעו גם ורד קוזה ובתה עמית שנסעו לבורגס כדי לפגוש קרובי משפחה. ורד אושפזה בבית החולים איכילוב בתל-אביב והיא סובלת משברים ברגליים ואילו הבת עמית נותרה לקבלת טיפול בבית חולים בבולגריה והיא צפויה לחזור לארץ בשעות הלילה. "הטיסה הייתה בסדר, לקחנו מזוודות וחיכינו שהאוטובוס יפנה למלון ובזמן שחיכינו אירע הפיצוץ", שחזרה ורד.

 

האם סיפרה עוד כי "אמרתי לעמית 'יש פיגוע' והיא הייתה חלשה ובטראומה. הדפתי אותה במדרגות ומישהו לקח אותה. גררתי את עצמי רחוק מהאוטובוס ושתי דקות אחר כך היה עוד פיצוץ. זה היה נורא ואיום, חתיכות של גופות, כל הזכוכית התנפצה עליי ואני לא יודעת איך יצאתי מזה. המקומיים לא הבינו אנגלית, נתנו לי לשתות תרופה מפקק של בקבוק מים ולא הייתה להם אפילו כפית או כוס".

 

"תרופה מפקק של בקבוק מים". ורד קוזה בבית החולים (צילום: נעמה כהן פרידמן) (צילום: נעמה כהן פרידמן)
"תרופה מפקק של בקבוק מים". ורד קוזה בבית החולים(צילום: נעמה כהן פרידמן)

 

"אמרו לי 'אנחנו לא חברת נסיעות'". אריק קוזה (צילום: נעמה כהן פרידמן) (צילום: נעמה כהן פרידמן)
"אמרו לי 'אנחנו לא חברת נסיעות'". אריק קוזה(צילום: נעמה כהן פרידמן)

 

ורד הצליחה לשוחח היום עם בתה עמית ואמרה עוד כי "רק במעורפל ידעתי מה המצב שלה. אמרו לי שהיא במצב יציב ולא ידעתי אם זה באמת. המצב שם היה מאוד מבולבל ואף אחד לא ידע מהשני".

 

אריק, אבי המשפחה שנותר בארץ, ידע כבר בחמש אחר הצהריים שאירע פיגוע שבו מעורבות רעייתו ובתו. אריק סיפר כי "הבת שלי התקשרה אליי מהטלפון הנייד תוך כדי האירוע ואמרה לי 'אבא, בוא תציל אותי'. מרגע הפיצוץ היא התקשרה אליי לפחות 15 פעם, היא אמרה לי 'אבא, אני לא נושמת'.

הבנתי שיש לה בעיה בריאות".

 

האב סיפר עוד כי רסיס שנכנס דרך הכתף של בתו בת ה-26, קרע את קרום הריאות שלה ופגע בסרעפת ובכבד. בתוך כך, האב הטיח האשמות כבדות נגד משרד החוץ. לדבריו, "התקשרתי לחדר המצב 30 פעם, חיכיתי שעות וכל הזמן שיחה ממתינה. ענו לי בזלזול וניסו לנפנף אותי. אמרתי להם שאני רוצה שיעזרו לי לנסוע לשם, אמרו לי 'אנחנו לא חברת נסיעות' וסגרו לי את הטלפון. שיחה אחת לא קיבלתי מהם".

 

אריק הוסיף כי "אמרו לי 'תלך לקנות כרטיס'. ההתנהגות של משרד החוץ זו רשלנות, ממש גועל נפש של התייחסות לאנשים. איך שקרה הפיגוע שעה וחצי הם לא ענו לי. ניסיתי להבין מה קורה. עד עכשיו משרד החוץ לא התקשר אליי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"איך זה יכול להיות פיגוע?"
צילום: רויטרס
מומלצים